یکی از شایعترین عوامل خطر مصرف مواد مخدر، بیماریهایی مانند افسردگی یا وسواس، اضطراب و مانند آن است بعضی از افرادی که به این اختلالات دچارند برای رهایی از رنجی که تحمل میکنند و تسکین خود به مصرف مواد روی میآورند به خصوص افسردگی نقش مهم و تعیین کنندهای در روی آوردن عدهای از افراد […]
یکی از شایعترین عوامل خطر مصرف مواد مخدر، بیماریهایی مانند افسردگی یا وسواس، اضطراب و مانند آن است بعضی از افرادی که به این اختلالات دچارند برای رهایی از رنجی که تحمل میکنند و تسکین خود به مصرف مواد روی میآورند به خصوص افسردگی نقش مهم و تعیین کنندهای در روی آوردن عدهای از افراد به مواد دارد.
فرد مبتلا به افسردگی و اعتیاد از نظر اجتماعی منزوی بوده و قادر به ادامه شغل خود نیست. انزوای اجتماعی، از دست دادن شغل و عدم دسترسی به مراقبتهای بهداشتی موجب بدتر شدن علائم افسردگی و اعتیاد در این افراد میشود. ابتلا همزمان به اعتیاد و افسردگی فرد را بیشتر در معرض خطر خودکشی، قتل، قانون شکنی، عود و بستری شدن در بیمارستان قرار میدهد.
هر چند شواهد موجود حاکی از آن است که بسیاری از بیماران از مواد برای “خود درمانی ” افسردگی استفاده می کنند اما مدارکی که نشان دهد که داروهای ضد افسردگی، منجر به ترک مواد اعتیادآور شود وجود ندارد. اگرچه فرضیه “خود درمانی ” ممکن است در مورد برخی افراد درست باشد اما وقتی فرد معتاد شد زندگی او به خطر خواهد افتاد. درمان اعتیاد از طریق درمان افسردگی امری غیر محتمل است.
همچنین، در صورتی که فرد همزمان با مصرف داروهای ضد افسردگی به مصرف الکل و داروها ادامه دهد داروهای مصرف شده نیز بیاثر خواهند بود. به این ترتیب، درمان مؤثر افسردگی بدون درمان اعتیاد امکان پذیر نیست.
الهام شکرانه
در سایت (dibagaran7.ir) می توانید به اخبار بیشتری دست پیدا کنید.
سایت فرهنگ سازان می تواند به شما در دست یابی به مقاله های هنری و فرهنگی کمک کند.