آیتالله ابراهیم امینی نجف آبادی متولد شهرستان نجف آباد در سال ۱۳۰۴ بود. ایشان تحصیلات اولیه خود را در نجف آباد گذراند و بعد از آن در سال ۱۳۲۶ برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت و از محضر اساتید آن شهر کسب فیض نمود.در آن دوران از استادان بزرگی در فقه، اصول و […]
آیتالله ابراهیم امینی نجف آبادی متولد شهرستان نجف آباد در سال ۱۳۰۴ بود. ایشان تحصیلات اولیه خود را در نجف آباد گذراند و بعد از آن در سال ۱۳۲۶ برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت و از محضر اساتید آن شهر کسب فیض نمود.در آن دوران از استادان بزرگی در فقه، اصول و حکمت بهره برد و به تهذیب نفس پرداخت.
وی بعداز انقلاب مسئولیت های گوناگونی را به عهده گرفت. ازآن جمله می توان امام جمعه شهر قم با حکم مقام معظم رهبری، نائب رئیس مجلس خبرگان، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و… را نام برد.
طی مراسم فرهیختگان ماندگار توسط شهرداری در ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ از ایشان به عنوان عالم وارسته تجلیل شد.
نام پدر وی حسین بود. و با کشاورزی و با محصولات باغ شخصی خود زندگی خانواده خود را تامین می کرد. مادر وی خانه دار بود. در پنج سالگی پدرش فوت کرد. واجاره بهای ملکی تنها راه معیشت وی و خانوده اش بود. بنابراین زندگی و روزگار به سختی می گذشت. پدر جد وی فردی متدین و خیر بود و به محرومان و فقیران کمک می کرد.
ابراهیم امینی نجف آبادی دروس ابتدایی را در یک مدرسه غیردولتی و شبانه گذراند. و در جلسات قرآن مساجد شرکت می کرد. در همان سال ها عاشق تحصیل علوم دینی شد. و در فروردین سال ۱۳۲۱ بعد از رضایت مادرش به همراه دو نفر از دوستان خود به حوزه علیمه قم رفت. و در مدرسه حاج ملا مشغول به تحصیل علوم دینی شد. در زمان اشغال ایران به دست نیروهای متفقین که مشیعت مردم نیز دچار مشکل شده بود. و ارزاق کمیاب بود. روزگار وی نیز به سختی می گذشت. در این مدت در درس اخلاق امام(ره) روزهای پنج شنبه و جمعه شرکت می کرد. درس اخلاق آقا حسین قمی را نیز شب های جمعه شرکت می کرد.
در فیضیه بهامامت آیتالله سیدمحمد تقی خوانساری نماز مغرب و عشا را می خواند. و در تعطیلات سه ماهه تابستان به نجف آباد بازگشت. در سال بعد به دلیل گرانی و مشکلات معیشتی نتوانست به قم برود. به حوزه علمیه قم رفت و در مدرسه نوریه اصفهان ساکن شد.
حدود شش سال در اصفهان بود. و از محضر اساتیدی مانند حاج میرزا علی شیرازی بهره برد. در سال ۱۳۲۶ برای ادامه تحصیل مجددا به قم رفت. همزمان با تحصیل به تدریس نیز پرداخت.
دروس مقدماتی را نزد اساتیدی مانند آقا شیخ هاشم جنتی، آقا شیخ رمضانعلی ملایی و آقا سید هاشمی قهدیجانی فرا گرفت. و شرح لمعه و معالم الاصول را از حاج شیخ محمدحسن عالم فرا گرفت. منطق منظومه را از حاج آقا صدر هاطلی و رسایل را از
حیدرعلی برومند و آقا سید عباس دهکردی و قوانین را از آقا سید علی اصغر محقق و مکاسب را از حاج آقا رضا بهاالدینی، آقای سلطانی و آقای مجاهدی آموخت.
ابراهیم امینی نجف آبادی جلداول کفایه را نزد آیت آلله مرعشی و جلد دوم را نزد آیت الله گلپایگانی و بخش حکمت منظورمه را نزد آیت الله سیدمحمدحسن طباطبایی فرا گرفت.
در جلسات درس علامه طباطبایی که شب های پنج شنبه و جمعه برگزار می شد شرکت می نمود. درس خارج از فقه را از امام(ره) فرا گرفت.
از دوستان وی می توان شیخ ابوالقاسم محمدی، سید کمال الدین موسوی، شیخ عباس ایزدی و شیخ عبدالله جوادی آملی را نام برد.
ابراهیم امینی نجف آبادی فعالیت های علمی و فرهنگی زیادی دارد. از جمله شرکت در سمینارهای علمی داخل و خارج از کشور، سفرهای تبلیغی در مناطق مختلف کشور و …
کتاب دادگستر جهان از وی در سال ۱۳۴۴ به چاپ رسید. و از تالیفات وی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
همه باید بدانند، آموزش دین (۴ جلد)، پیامبرشناسی و پیامبر اسلام، خداشناسی، وحی در ادیان آسمانی، اسلام و تمدن غرب، بانوی نمونه اسلام، در کنفرانس ها، تعلیمات دینی دوره ابتدایی و راهنمایی تحصیلی، من الثقافه الاسلامیه، الگوهای فضیلت، بررسی مسائل کلی امامت، انتخاب همسر، آشنایی با مسائل کلی اسلام، آیین همسرداری، اسلام و تعلیم و تربیت، آیین تربیت، ، دروس، خودسازی، آشنایی با مسائل کلی اسلام، زن در اسلام
از سال ۱۳۴۱ فعالیت سیاسی خود را با شرکت در جلسه سری که مفاد آن تبلیغ اسلام، اصلاح حوزه علمیه قم، امر به معروف و نهی از منکر و سعی در اجرای احکام سیاسی،اجتماعی و اقتصادی اسلام بود، آغاز کرد. وی یکی از اعضای فعال در قبل و بعد از انقلاب در این گروه بود.
ابراهیم امینی نجف آبادی از یازده نفری بود که بعد از رحلت آیت الله حکیم، اعلامیه مرجعیت امام خمینی (ره) را امضا کرد. و در بازداشت امام و تبعید او از نجف به ترکیه به دیدار امام در پاریس رفت.
بعداز انقلاب همواره مدافع امام (ره) و مقام معظم رهبری بود. در زیر به برخی از فعالیت های وی اشاره می کنیم.
عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نماینده امام(ره) در امور استان مازنداران، سه دوره نمایندگی در مجلس خبرگان از چهار محال و بختیاری، نماینده امام(ره) در امور استان هرمزگان، عضویت در هیأت امنای دانشگاه امام صادق و مجمع جهانی علوم اسلامی، عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی با حکم امام(ره)، نماینده امام(ره) در اجرای فرمان عفو در همدان، ملایر و نهاوند، نایب رئیس مجلس خبرگان؛ ریاست دبیرخانه مجلس خبرگان.
هفته نامه دیباگران شماره پنجاه و هشتم به چاپ رسیده است.