ابوریحان بیرونی یکی از بزرگترین فلاسفه و پزشکان در تاریخ شناخته می شود و همچنین به عنوان یکی از پیشگامان در ترجمه آثار یونانی به عربی می باشد و تاثیر به سزایی در توسعه علم و فلسفه اروپای مدرن داشت و همچنین تاثیر بزرگی بر فلاسفه بعد از خود از جمله رنه دکارت. ۱۳ شهریور […]
ابوریحان بیرونی یکی از بزرگترین فلاسفه و پزشکان در تاریخ شناخته می شود و همچنین به عنوان یکی از پیشگامان در ترجمه آثار یونانی به عربی می باشد و تاثیر به سزایی در توسعه علم و فلسفه اروپای مدرن داشت و همچنین تاثیر بزرگی بر فلاسفه بعد از خود از جمله رنه دکارت.
۱۳ شهریور مصادف با یادآوری سالروز بزرگمرد ایران، دانشمند مسلمان، پدر علم انسان شناسی و هندشناسی ابوریحان بیرونی است و این روز را روز نجوم نیز نامیده اند.
این دانشمند وارسطه به جهت مطرح کردن مباحث و نظریات متعدد درعلوم گوناگون، او را از شخصیت های چند بعدی در عالم علم نامیده اند که از جمله آنها جغرافیا، زمان پیدایش عالم، شیمی و کانی شناسی، پزشکی و داروشناسی، نجوم که به اجمال به آن اشاره خواهیم کرد
نظریه جغرافیایی این دانشمند از جمله نظریات مهم در حوزه جغرافیا است و به بررسی رابطه مکان و زمان، تاثیر عوامل طبیعت و فضا بر جامعه انسانی، تاثیر عوامل طبیعت و فضا بر جامعه انسانی، تاثیر جغرافیا در شکل گیری فرهنگ ساختار سازمان دهنده جامعه و تحولات سیاسی و اجتماعی می پردازد نظریه جغرافیای ابوریحان بیرونی به عنوان یک نظریه کلان در حوزه جغرافیا می باشد.
نظریه نجوم از جمله تئوری های نجوم شناسی است که توسط این دانشمند در قرن ۱۰ مطرح شد که در مورد حرکت ستارگان و ساختار کهکشان ها می باشد بر این فرض زمین در مرکز جهان قرار دارد و سایر ستارگان و کائنات بر دور آن در حرکت هستند. این نظریه با پیشرفت تحقیقات به تدریج، به نظریات دقیق تر و جامع تر داد. بیرونی به مطالعه و بررسی اجرای پروژه های فضایی و تحقیقات کیهان شناسی در خارج از کره زمین می پردازد که شامل:
سمیه شریعتی
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.