خانم مسعوده تدین مددکار اجتماعی بازنشسته بنیاد شهید. بعد از بازنشستگی از سال ۹۴ بعنوان مدیرعامل موسسه خیریه دارالاکرام نجف آباد مشغول به فعالیت شد.که به همت وتلاش آقای مهندس طاهری( نماینده مجلس ششم)بعنوان اولین دارالاکرام استان اصفهان از شعبه اصلی تهران مجوز فعالیت گرفت. و تا الان در زمینه بورسیه تحصیلی دانش آموزانی که […]
خانم مسعوده تدین مددکار اجتماعی بازنشسته بنیاد شهید. بعد از بازنشستگی از سال ۹۴ بعنوان مدیرعامل موسسه خیریه دارالاکرام نجف آباد مشغول به فعالیت شد.که به همت وتلاش آقای مهندس طاهری( نماینده مجلس ششم)بعنوان اولین دارالاکرام استان اصفهان از شعبه اصلی تهران مجوز فعالیت گرفت. و تا الان در زمینه بورسیه تحصیلی دانش آموزانی که به خاطر فقر مجبور به ترک تحصیل میشوند فعالیت میکند.
۱-خانم تدین ازشروع فعالیت دارالاکرام و خیرین اصلی آن بفرمایید.
سال ۹۴ که اولین سال تاسیس دارالاکرام بود مجبور بودیم برای جذب حامی از صبح تا شب تلاش کنیم و با دردست داشتن دستورالعمل و نحوه فعالیت موسسه به تقریبا همه اطراف و خود نجف آباد سرمیزدیم.در این میان خیرین بزرگی بودند از همه اصناف و مشاغل من جمله:
جناب آقای تقی رجایی نماینده دفتر آیت الله منتظری-آقای دکتر هادی نماینده مجلس اول-اقایان علی محمد منصوری و مهدی جابری از کارخانه داران نجف آباد-آقایان مهماندوست برادران کارخانه دار از اصفهان-و از کادر پزشکی آقای دکتر پورقاسمیان آقای دکتر ابتهاج واز دندانپزشکان دکتر ایزدی- و دکتر امین منتظری ودکتر مهناز فاضل که تا بعضی از آنها قبل از کرونا برای بچه های تحت حمایت حتی با ۱۰۰درصد تخفیف کار میکردند. و همچین دکتر پاکزاد از تصویر برداری شفا.
۲-شیوه جذب مددجو و حمایت به چه صورتی است؟
ما اسامی دانش آموزان یتیم و یا فرزند طلاق را از آموزش و پرورش دریافت کرده ایم و تصادفا ابتدا با تماس تلفنی آدرس محل سکونت آنها را میگیریم و بعد از بازدید از محل زندگی و پرس و جو از سرپرست معرفی نامه برای دانش آموز صادر میشود. و هزینه بورسیه تحصیلی مستقیما به حساب خود دانش آموز که قبلا برایش از بانک دریافت میکنیم واریز میشود.و علاوه ار بورسیه تحصیلی میتواند از سایر خدمات دارالاکرام استفاده کند. این هزینه هم قبلا از تهران به حساب دانش آموزان واریز میشد اما اکنون میتوانند مستقیما از حساب دارالاکرام نجف آباد هم دریافت کنند.
۳-وابستگی دارالاکرام به مراکز دولتی یا غیردولتی چگونه است؟
کاملا غیردولتی و مردمی اداره میشودو هر کس بنا بر توان خود میتواند کمک نقدی یا آموزشی یا خدماتی برای این بچه ها انجام دهد.
۴-در مورد خدمات دارالاکرم بفرمایید.
این خدمات علاوه بر کمک هزینه تحصیلی شامل خدمات آموزشی و برگزاری کلاسهای تقویتی و زبان-جلسات مشاوره و آموزش خانواده ها- مددکاری بچه هاو کل خانواده که هر هفته ۹ دانش آموز مددکاری میشوند و نیازها و مشکلاتشان را مطرح میکنندو موسسه در صدد رفع آنها برمی آید-کمک های معیشتی که حتما سه باردر سال(شب عیدو قبل از ماه رمضان و قبل از شروع مهرماه) سبد کالای کامل بین خانواده ها توزیع میشود و گاهی بسته به پیدا شدن خیر در طول سال نیز بسته هایی توزیع میشود-خدمات پزشکی و بهداشتی و ماسک و مواد ضد عفونی کننده- کار آفرینی برای اعضا خانواده در جهت برطرف کردن نیاز اقتصادی به طوری که تا الان ۳ خیاط خانه از طرف خیرین دارالاکرام شروع به کار کرده اند که خود آنها هم جذب نیرو میکنند.
۵-نقش بانوان در گرداندن این خیریه چیست؟
دارالاکرام کادر ۱۰۰درصد خانم دارد.
۶-راجع به تعداد مددجویان و ویژگی آنها بفرمایید.
در حال حاضر ۲۰۰دانش آموز تحت حمایت داریم که قبلا ۱۰۰نفر از آنها به دلایلی مثل شاغل شدن مادر یا برادر-ازدواج خود دانشآموز- ازدواج مادرو… از حمایت خارج شده اند.
۷-اگر صحبت خاصی هست بفرمایید.
اصل اول دارالاکرام بر پایه احترام به عزت نفس و کرامت انسانی برقرار است. همه دوست دارند بچه هایشان بهترین لباس بهترین کفش و بهترین هر چیزی را داشته باشند تا فرزندانشان عزت نفسش حفظ شود .گاهی مادرانی اینجا هستند که درروز یک شیفت تنها و یک شیفت با فرزنشان بر سر کار میروند تا برای آنها زندگی بسازند. متاسفانه در فرهنگ ما فرزندان فقیر گاهی برای داشتن لباس خوب و ظاهر خوب مجاز نیست. امیدوارم درک کنیم که آنها هم حق داشتن زندگی خوب و ظاهر خوب دارند حتی اگر در باطن گرسنه باشند در ظاهر مثل بقیه باشد تا عزت نفسشان خدشه دار نشود. و سخن دیگر اینکه امیدوارم ما را تنها نگذارید و همچنان حامی این فرزندانی که گاهی واقعا نابغه هستند باشیم. نابغه هایی که به ناچار کاررا بر تحصیل ترجیح میدهند.در مدت کرونا به یاری خدا و همت خیرین فرهنگ دوست دارالاکرام هیچ دانش آموز ترک تحصیلی نداشت. و با مشاوره ها و پیگیری های مداوم بچه ها تشویق به ادامه تحصیل میشدند. د راین مدت ۱۲ کامپیوتر-۱۰لپ تاپ و ۱۲ تبلت و گوشی برای آموزش آنلاین بعضی از این بچه ها تهیه شد ولی تا آموزش آنلاین باقی هست هنوز هم نیازمند گوشی و تبلت هستیم.مواظب بچه های شهرمان باشیم.
شماره حساب بانک پاسارگاد:۳۲۵۸۱۰۰۱۰۴۸۴۶۳۶۷
شماره کارت بانک پاسارگاد:۵۰۲۲۲۹۷۰۰۰۰۰۱۸۴۷
تلفن:۴۲۵۱۶۱۰۰-۴۲۵۱۶۱۰۵
مریم بدیهی
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره صد و بیست و سوم چاب شده است.