ازدواج آسان آنچه در بدو ورود و در صحبت با موسسین کانون ازدواج آسان و پیوند مهر و ماه نجف آباد جلب توجه کرد و ما را به ادامه گفگو وا داشت , فارغ از برخورد گرم و صمیمیانه آقای طیب نیا مدیر مرکز اصفهان , این بود که ایشان گرفتن کمک از هیچ خیر […]
آنچه در بدو ورود و در صحبت با موسسین کانون ازدواج آسان و پیوند مهر و ماه نجف آباد جلب توجه کرد و ما را به ادامه گفگو وا داشت , فارغ از برخورد گرم و صمیمیانه آقای طیب نیا مدیر مرکز اصفهان , این بود که ایشان گرفتن کمک از هیچ خیر و یاری رسانی را برای کانون مصلحت نمی دانست و حتی اعتقاد قطعی داشت گرفتن کمک باعث سرشکتی مراجعین و حتی کانون خواهد شد .
ایشان ازدواج و کمک رسانی در آن را در دو بخش مورد اهمیت قرار می داد .بخش فرهنگی و بخش مالی و معتقد است بخش فرهنگی این موضوه که آموزش و اطلاع رسانی است باید در اولیت اهمیت قرار گیرد.
اما بخش مالی موضوع که همواره به عنوان دغدغه مطرح می شود را با یک راهکار ساده قابل حل می دانست .
در ادامه گفتکو با موسسین کانون پیوند مهر و ماه و خدمات آن آشنا شوید.
بنده محمدرضا طیب نیا هستم . ما با تعدادی از دوستان از قبل از انقلاب یک سری فعالیت فرهنگی با جوانان داشتیم و بعد از انقلاب هم ادامه داشت .که از سال ۸۰ طی بررسی و رصد مشکلات جوانان, متوجه شدیم ازدواج مساله ایی است که تا حدی هم فراموش شده است. زمانی مردم خودشان را در امر ازدواج جوانان دخیل می دانستند و لازم می دانستند اقدام کنند که امروزه متاسفانه این احساس مسولیت کمرنگ شده است.
در آموزه های مذهبی تاکید بر ازدواج زیاد شده است. پیامبر می فرمایند من هیچ رای زنی و وساطت را گران تر و مقدس تر از رای زنی برای ازدواج نمی بینم. در مورد هیچ عبادتی نگفته اند نیمی از ایمان را تکمیل می کند, در حالی که در مورد ازدواج فرموده اند نیمی از دین به وسیله آن کامل می شود.
قرآن هم تاکید در مورد ازدواج کرده است و جالب این است که در هیچ جای قرآن تاکید نکرده است که نماز بخوانید, همیشه بحث اقامه نماز مطرح است یعنی این فرضیه را کاری کنید که برپا بشود و مقدماتان را فراهم کنید.حالا در مورد ازدواج هم همینطور. باید برای همه جوانان اقدام کرد. متاسفانه در حال حاضر اغلب فکر می کنند اگر وساطت کنند و بعدا مشکلی پیش بیاید مقصر هستند.
پیامبر اکرم واسطه ازدواج زید و زینب بود و خودش هم مسول شد, زندگی این دو را از هم جدا کرد. در مجموع ما با دوستان فکر کردیم باید در امر ازدواج کاری بکنیم. لذا عده ایی از فرهنگیان اصفهان دست به کار زدند و از فعالین بخش های فرهنگی دعوت به همکاری کردند و در سال ۱۳۸۶ یک همایش در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد و ۵۰۰ نفر از صاحب نظران فرهنگی بخش ازدواج جمع شدند و یک شبکه سراسری را ایجاد کردند. به نام شبکه فعالین ازدواج که مخفف آن» شفا» بود.
بعدا طی اتفاقاتی کانون پیوند مهر و ماه را تشکیل دادیم, که خدمات مختلفی را به خانواده ها ارائه می دهد. ما با حدود ۷۰ تالار در استان اصفهان قرارداد بستیم,که پس از معرفی ,۳۰ تا ۶۰ درصد تخفیف می دهند. باقی خدمات ما شامل عاقد, سفره عقد و سفره آرایی, ماشین عروس و گل آرایی, لباس و تاج عروس, آرایشگاه و آتلیه عکس و حتی فیلم برداری و خدمات مشاوره ایی که به همراه بسته فرهنگی به آن ها ارائه می کنیم.
دیگر خدمات ما؛ تخفیف برای سفر ماه عسل, لباس داماد می باشد. همه این خدمات در شروع کار ما با ۲۵۰ هزار تومان دریافتی انجام می شد, بدون اینکه از نذورات استفاده کنیم و یا از دولت کمک بگیریم و همه این خدمات را با همین هزینه تامین می کردیم. تمام این خدمات به انتخاب خانواده ها است. یعنی لباس عروس را می روند از مزون های مختلف می گیرند. همین طور سالن آرایش که به دلخواه انتخاب می کنند. با توجه به تورمی که سالانه بوده در اواخر سال ۱۳۹۳ این رقم به ۸۵۰ هزار تومان افزایش یافته و دیگر تاکنون افزایش قیمت نداشته ایم.
هیچ منبع در آمدی به جز همین ۸۵۰ هزار تومان را که از عروس و داماد دریافت می کنیم, مبلغ دیگری نداریم .سالن , لباس داماد , شیرینی , شام رو از تخفیفات استفاده می کنند که شامل لباس عروس , تاج عروس , آرایشگاه عروس , سفره عقد , عاقد , آتلیه , فیلم برداری ۶ساعت آقا و خانم و گل آرایی ماشین و حواله مشاوره رایگان و حواله رایگان بسته فرهنگی, جالب است بدانید از تسهیلات ما بیش از ۷ هزار مراسم عقد و عروسی برگزار شده است.قدیم یک سری مغازه بود در شهرها به نام سقط فروشی که فروش شون فقط قند و شکر و چایی و تنباکو و محصولات اینجوری بود و جالب است که اصلا ریالی و یا دیناری روی قیمت نمی گذاشتند .
و همان قیمتی که از سازمان قند و شکر می خردید همان قیمت میفروختند .اما شب به شب یک وانت می آمد و اگر آن روز ۱۰۰ گونی قند و شکر فروخته بود , ۱۰۰ گونی خالی را دونه ایی ۱ تومان می فروخت که میشد ۱۰۰ تومان , ۵۰ صندوق چایی هم فروخته بود که تخته سه لایی های آن را ۲ تومان به نجار می فروخت, آن زمان من معلم بودم و ماهیانه ۴۵۰ تومان حقوق می گرفتم. در مورد کسانی که با ما کار می کنند, ضمن حذف هزینه های مربوط به تبلیغات, تعدا بالای مشتری در هر روز جبران هزینه های تحمیل شده به آن مرکز را می کند.
مرکز یک بخش مشاوره دارد که ۸ سال است. در حال فعالیت می باشد و مشاورین همه دکترا و کارشناس ارشد هستند. و عملا با تجربه هستند و مشاور در پی این است. که هر دو طرف قبل از ازدواج در زمینه های مختلف فرهنگی, اقتصادی و … دارای تفاهم باشند. و راه کارها را به آن ها نشان می دهند. برای بعد از عقد هم مشاور راه کارهای سازش و رفع اختلاف را به آن ها آموزش می دهند.
دوستان از نجف آباد آمدند و ابراز علاقه کردند و دیدیم واقعا برای کار اشتیاق دارند. چندین جلسه گذاشتیم و طی جلسات و ملاقات با روحانیون از جمله امام جمعه محترم شهرستان بستر را فراهم دیدیم. و دوستان قبول کردند که مقدمات کار را انجام بدهند.
البته ما حمایت می کنیم و خوشبختانه تاکنون به خوبی کار انجام شده است. متاسفانه ازدواج در حوزه فرهنگ و اقتصاد و اقدام نیاز به کار دارد. در خانواده ها معمولا مشتاق هستند. که از بدو تولد بچه بزرگ شود و به مهد کودک, دبستان, دبیرستان و دانشگاه برود, ولی متاسفانه خیلی از مسایل خانواده را آموزش نمی بینند.
نیاز است که مهارت های زندگی به جوانان آموزش داده شود. برای آشنایی و ازدواج هم ما طرحی رو پیش بینی کرده ایم و این است. که در بخش مشاوره ما همسان گزینی را انجام می دهیم. بدین صورت که بدون هیچ گونه دریافت مبلغی دختر و پسر مراجعه می کنند. و مدارکی را از آن ها می گیریم.
آن ها فرم هایی را تکمیل می کنند که در آن از حیث فیزیک بدنی و اخلاقی و اعتقادات مذهبی و فرهنگی و گرایش های سیاسی همه مسایل که مربوط به خودشان می شود و بعد خواسته های طرفین در آن مشخص می شود. و به وسیله یک نرم افزار طراحی شده نزدیک ترین فرد را معرفی می کنیم. از طرف کانون با خانواده دختر تماس می گیرند. اجازه گرفته و پس از آن شماره تماس به خانواده پسر داده می شود.
این دو تا خانواده به هم متصل می شوند. بعد از به نتیجه رسیدن نام آن ها از پایگاه داده حذف می شود . خوشبختانه تا الان حدود ۶ هزار نفر در بانک اطلاعاتی ما مشخصات خود را ارائه کردندکه حدود ۱۵۰۰ ازدواج از این طریق شکل گرفته است. بعد از بررسی ۳۵۰ ازدواج از این طریق, تنها یک اختلاف دادگاهی داشتیم.
متاسفانه گاهی آمار طلاق را بد به جامعه اعلام می کنند و جامعه را می ترسانند. اولا ممکن است در نجف آباد آمار بالا بدهند و گفته شود بهترین شهر در استان اصفهان خوانسار است. که یک طلاق هم درآن نیست و بدترین شهرستان در این منطقه نجف آباد است. که آمار طلاق بالا است. ولی این نیست؛ خوانسار اصلا دفتر طلا ق ندارد. فقط دفتر ازدواج دارد و هر کسی می خواهد طلاق بدهد. باید به نجف آباد بیاید. یا شهرستان تیران و کرون که به همین صورت است. که باعث شده است سربار این شهرستان ها در نجف آباد باشد .
در بخش فرهنگی خیرین می توانند فعالیت کنند. نظیر ارائه مشاوره و …. اما در بخش مالی ازدواج, کانون معتقد است نیازی به هیچ گونه کمک ریالی نیست. همان هزینه دریافتی جهت خدمات ذکر شده کافی است. اتفاقا مراجعه کنندگان کانون عموما از قشر تحصیل کرده. و دارای موقعیت اجتماعی و اقتصادی قابل توجه هستند.
بنابراین این کار نیاز به کمک مالی ندارند. خیرین اگر می خواهند کاری انجام دهند. سالن درست کنند در اختیار کارهای فرهنگی بگذارند. و یا کمک کنند سخنران های خوب را دعوت تا راجع به مسایل خانواده و ازدواج برای جوانان جلسه داشته باشند. در مورد مسایل ازدواج کتاب تهیه کنند ودر اختیار جوانان قرار بدهند.
فرموده خدارا باز تکرار می کنم که می فرماید: «همه وظیفه داریم برای ازدواج مجردین جامعه» و اگر همه احساس مسولیت کنیم کار عملی است. و اگر واقعا مسایل ازدواج , رزق در جامعه تبین بشود. مشکلی که بعضی مطرح می کنند. از بین خواهد رفت و خدا کفایت می کند.
این مصاحبه در هفته نامه دیباگران شماره چهارم به چاپ رسیده است.
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید