انواع مواد مخدر متامفتامین: متامفتامین (شیشه) مغز و سیستم عبی را به شدت تحریک می کند . این ماده وقتی وارد سیستم عصبی مرکزی (cns) می شود، باعث آزاد شدن ناگهانی واسطه شیمیای دوپامین از مغز شده، و موجب افزایش باز جذب سروتونین در مغز می گردد که نتیحه این فرایند، تحریک سلول های مغزی […]
متامفتامین (شیشه) مغز و سیستم عبی را به شدت تحریک می کند . این ماده وقتی وارد سیستم عصبی مرکزی (cns) می شود، باعث آزاد شدن ناگهانی واسطه شیمیای دوپامین از مغز شده، و موجب افزایش باز جذب سروتونین در مغز می گردد که نتیحه این فرایند، تحریک سلول های مغزی و افزایش خلق و خو، حالت تهاجمی و غیر قابل کنترل و افزایش حرکات جسمی را به دنبال خواهد داشت. در صورت ادامه مصرف بعد از مدتی علائم بد خلقی، افسردگی و علائم اختلال های روانی در فرد مصرف کننده مشاهده می شود.
ترک این ماده مخدر به ندرت از نظر پزشکی جدی است.در برخی افراد، ترک کوکائین ممکن است باعث افکار خودکشی شود. به طور معمول ، علائم ترک اعتیاد از مواد مخدر کوکائین، در عرض یک تا دو هفته از بین می روند. با این حال میل شدید به این ماده مخدر ممکن است حتی سالها پس از اخرین مصرف ، بازگردد.
کتامین یک ماده توهم زا است که اثراتی مشابه (ال.اس.دی) دارد. قدرت توهم زایی آن چنان بالا است که فرد پس از مصرف از توهم های خود دچار واهمه شده و سعی می کند محیط خود را تغییر دهد.
کتامین در بین نوجوانان و جوانانی که در محافل خوش گذرانی شرکت و یا توسط خلافکاران برای افزایش جسارت در ارتکاب سرقت، آدم ربایی و….. استفاده می شود.
مصرف ماده توهم زای (گل) باعث اختلال در تغییرات شناختی و حالت های روانی رفتاری شخص به ویژه توهم های شنیداری و دیداری و اختلال حواس می شود.
در جهان گونه های مختلفی از قارچ می روید که چندین گونه از آنها خواص توهم زایی دارند که غالبا به آنها قارچ های سحرآمیز اطلاق می گردد.
بعضی از قارچ ها در محیط های سرپوشیده پرورش داده شده یا اینکه خودرو و وحشی هستند. قارچ های توهم زا حاوی دو نوع از ترکیبات روانگردان به نام های سیلوسیبین و سیلوسین می باشند. سیلوسیبین اصلی ترین ترکیب روانگردان در این قارچ هاست و سیلوسین به مقدار کمتر در آنها یافت شده اما قوی ترین از سیلوسیبین می باشه. با خوردن قارچ های توهم زا ، سیلوسیبین پس از متابولییزه شدنه به سیلوسین تبدیل می گردد.
خیال بافی با درجه های مختلف، توهم، سردرگمی، ناهماهنگی و کیجی، سیلوسیبین موجب تپش قلب ، افزایش فشار خون و درجه حرارت بدن می شود.
مصرف قارچ حسی شبیه حس مصرف lsd ملایم ایجاد می کند اما سیلوسیبین دارای قدرت توهم زایی کمتر با تاثیر طولانی مدتر تر است.
عوارض مصرف طولانی مدت:
مقاومت بدن و وابستگی روانی( و احتمال روان پریشی).