به آینده یک نفس تازه ببخشیم روز درختکاری در ایران، روز های پایانی زمستان و یا نخستین روز های نوید بخش بهار، مردم به کاشت درخت تشویق و ترغیب می شوند. سالانه هر درخت ۲۲ کیلوگرم دی اکسید کربن را جذب و هوای پاک را به ساکنان کره زمین هدیه می دهد. ایران کشوری است […]
روز درختکاری در ایران، روز های پایانی زمستان و یا نخستین روز های نوید بخش بهار، مردم به کاشت درخت تشویق و ترغیب می شوند. سالانه هر درخت ۲۲ کیلوگرم دی اکسید کربن را جذب و هوای پاک را به ساکنان کره زمین هدیه می دهد.
ایران کشوری است چهار فصل، که هر قسمت از آن مخصوص کاشت گونه ایی از نهال است. از جمله مشاغلی که در شهرستان نجف آباد به موجب آن اشتغال ، در آمد ، رونق و آبادانی و تولید صورت می گیرد تولید نهال است. به مناسبت روز درختکاری مجال کوتاهی است برای گفتگو با کشاورزی از دیار این شهرستان که به پرورش و تولید این کار پر مشقت می پردازد.
در شهرستان نجف آباد کشاورزان نهال کار، از آبان ماه به کاشت بذر نهال اقدام می کنند که شامل بذر بادام، زردآلو، هلو، هسته گوجه سبز، هسته آلبالو، خرمالو و به می باشد که بعضی از بذرهای آن به جهت مرغوبیت بذر از شهر ها و استان های دیگر تهیه می شود. از جمله مواردی که برای کاشت بذر باید انجام شود: زمین عاری از علف، نم گیری زمین، آبیاری، پیوند نهال و… است.
از زمان کاشت بذر تا پیوند نهال و رساندن به بازار ۲ سال و ۶ ماه طول می کشد و در مورد زالزالک ۴ سال طول می کشد. روش کاشت به این شکل است که زمین را کاملا مسطح و صاف می کنند و میوه زالزالک را روی زمین پهن می کنند و یک لایه کود روی آن می ریزند و یک لایه نازک خاک نرم و یا شن که کود ها موقع آبیاری از روی میوه ها جابجا نشود می ریزند. سال اول سبز نمی شود شاید نزدیک ۲ سال طول می کشد تا زالزالک ریشه بزند.
در مورد خرمالو نیز هسته های آن را روی زمین می ریزد و روی آن حدود ۲ تا ۳ سانتی متر خاک و شن ریخته می شود. هسته های کوچک مثل گوجه سبز ، آلبالو، هسته سیب، هسته گلابی، خرمالو روی آن شن ریخته می شود. زمین را شکافته هسته ها را روی خاک قرار داده و روی آن شن می ریزیم و برای اینکه بذر در زمستان دوام بیاورد کشاورز اقدام دیگری برای آن انجام می دهد تا رطوبت زمین بماند و نهال سبز شود.
درآمد این شغل بستگی به آب و هوا دارد که این کار رونق داشته باشد به فکر هوای اصفهان باشیم درخت با انسان هیچ فرقی نمی کند آن هم نیاز به تغذیه و آب و هوای سالم دارد اگر بارندگی باشد کیفیت خاک بهتر خواهد بود با بارش برف و یخبندان آفت های زمین کشته می شود و زمین مساعد برای نهال کاری می شود و فروش نهال بهتر اتفاق می افتد.نهال ها به شهر های دیگر نیز به فروش می رسد.
این روز فرصتی مغتنم است که در آخرین روزهای سال و آغاز رویش و زایش جدید، طبیعت را اولویت قرار دهیم و دست دوستی دهیم با یکی از حیاتی ترین آفریده های خداوند، کمی فکر کنید اگر درختان نبودند چه می شد پس نسل جدید را در کاشت درختان ترغیب کنید.
سمیه شریعتی
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید.
از سایت پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید.