تغذیه مناسب در هوای آلوده برای افرادی که ساکن شهرهای بزرگ و صنعتی هستند و معمولا با آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کنند، مهم است. هوای آلوده برای اکثر افراد خطر ساز است ولی کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری های قلبی، ریوی بیشتر در معرض خطر هستند. بهتر است با […]
تغذیه مناسب در هوای آلوده برای افرادی که ساکن شهرهای بزرگ و صنعتی هستند و معمولا با آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کنند، مهم است. هوای آلوده برای اکثر افراد خطر ساز است ولی کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری های قلبی، ریوی بیشتر در معرض خطر هستند. بهتر است با رعایت نکات تغذیه ای زیر از عوارض ناشی از آلودگی ها کم کنیم.
یکی از بهترین میوه هایی که در ایام آلودگی هوا توصیه می شود، سیب است زیرا سرشار از پکتین است که ضد سموم موجود در هوا است و سرب را به خود جذب کرده و مانع رسیدن آن به سلول های بدن می شود.
همچنین مصرف میوه هایی مانند توت فرنگی و پرتقال که دارای پکتین هستند یکی از راهکارهای موثر در مقابله با تاثیرات نامطلوب آلودگی هوا می باشد.
نوشیدن اب زیاد در این ایام نوشیدن به کلیهها کمک میکند تا املاح اضافی از بدن خارج شود و ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی بماند.
مواد غذایی که حاوی این ویتامین هستند، خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، آنتی اکسیدان ها مضرات ناشی از تجمع رادیکال های آزاد در بدن را به حداقل می رسانند از جمله این موادغذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
همچنین مواد غذایی حاوی ویتامین D اثرات گازهای آلاینده را خنثی می کند. ویتامین دی در موادغذایی مانند شیر، کره و زرده تخم مرغ وجود دارد. کلسیم موجود در شیر و لبنیات باعث کاهش جذب عناصر سنگین مانند سرب می شود.
در روزهایی که آلودگی هوا در حال تشدید است از مصرف غذاهای چرب و به خصوص چربی های جامد حیوانی و گیاهی اجتناب کنید چرا که مصرف چنین غذاهایی باعث کم شدن توان بدنی و ذهنی شما در طول روز می شود. همچنین از مصرف تنقلاتی مانند چیپس، پفک و نوشابه های گازدار و موادی مانند سوسیس و کالباس پرهیز شود زیرا این موادغذایی به دلیل داشتن مواد شمیایی و نگهدارنده باعث اختلال در جذب عناصر مفید در بدن می شود و اثرات منفی الودگی هوا را بیشتر می کند.
زهرا طاهری
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.