توصییه های چهارشنبه سوری مقدمه مراسم چهارشنبه سوری هر ساله هرساله با حوادث ناگواری همراه است و به کشته یا زخمی شدن گروهی از نوجوانان و جوانان می انجامد. یکی از عوامل ضروری برای پیشگیری از حوادث و اتفاقات، ارتقای سطح آگاهی مردم به ویژه گروه های در معرض خطر است. دانش، آگاهی، نگرش، اعتقادات […]
مراسم چهارشنبه سوری هر ساله هرساله با حوادث ناگواری همراه است و به کشته یا زخمی شدن گروهی از نوجوانان و جوانان می انجامد. یکی از عوامل ضروری برای پیشگیری از حوادث و اتفاقات، ارتقای سطح آگاهی مردم به ویژه گروه های در معرض خطر است.
دانش، آگاهی، نگرش، اعتقادات و باورهای افراد در مورد هر موضوعی نظیر حوادث چهارشنبه سوری عوامل مستعدد کننده رفتار سالم و پیشگیری از این حوادث را تشکیل می دهد. این عوامل در فرد ایجاد انگیزه می کند تا رفتار خود را تغییر دهد و از بروز این حوادث جلوگیری شود.
آموزش سبب افزایش آگاهی ها در این زمینه می شود، نگرش های مطلوب را بر می انگیزد و مهارت ها و رفتارهای پیشگیری از حوادث مذکور را تشکیل می دهد. در واقع باید بگوییم اگر حادثه یک بیماری باشد، « آموزش»واکسن آن است.
هرچقدر افراد درباره عواملی مانند ترقه، مواد منفجره و محترقه دیگر و آتش بازی، که احتمال وقوع حادثه را افزایش می دهند، بیشتر بدانند در آن صورت بهتر خواهند توانست از احتمال وقوع این حوادث پیشگیری کنند.
پدر و مادر عزیز جوانان و نوجوانان سر چشمه شور و نشاط هستند و ب همین دلیل بیشتر از سایر افراد و گره های سنی جامعه در معرض خطر حوادث قرار دارند.
به یاد داشته باشیم که همه افراد جامعه مانند یک خانواده در کنار هم زندگی می کنند ، پس بهتر است :
• به منظور جلوگیری از بروز حوادث دلخراش کلیه اعضاء خانواده را به تفریحات دسته جمعی تشویق کنید .
• کودکان خود را از همان آغاز کودکی با خطرات جدی و آسیب های چهارشنبه سوری آشنا سازید
• فرزندان خود را از خطرات مواد منفجره و آتش زا آگاه نموده و آنان را از بازی با چنین موادی بر حذر دارید .
• از همراهی فرزندان خود با افرادی که احتمالاً دست به کارهای خطرناک می زنند جلوگیری کنید .
• لوازم شخصی کودکان و نوجوانان خود را به طور غیر محسوس کنترل کنید چرا که آنان احتمال بروز خطر را درک نمی کنند.
به همین دلیل اغلب ترقه، کبریت و مواد محترقه و منفجره را پس از تهیه در انباری، زیرزمین، بالکن، پشت بام و یا داخل کمد و کیف خود مخفی می سازند و منفجر می سازند و منجر به حوادث ناگواری می شوند.
به خاطر داشته باشید کسانی که با مواد منفجره و امثال آن به بهانه های مختلف سلامتی مردم را به خطر می اندازند، با تن دادن به رفتاری آمیخته با هرج و مرج آئین چهارشنبه آخر سال را تحریف کرده اند.
آداب سنتی این روز جای خود را به انفجارهای مهیب و آزار دهنده ای داده که گاه در آغاز سال نو، اشک و ماتم را جایگزین شادی خانواده ها می سازد.
بسی مایه تاسف است که این وسیله با سلب آرامش افراد جامعه، امروزه به بهانه برگزاری مراسم ملی و سنتی اتفاق می افتد، در حالی که هیچ شباهتی با آن ندارد.
حال در خلوت خود به صدای بیدار وجدانتان گوش بسپارید و پاسخگوی این سوالات باشید:
• آیا به بهانه جشن چهارشنبه سوری می توانید در سال نو شاهد اشک و ماتم دوستان و یا هم نوع خود که در این مراسم دچار سوختگی و یا قطع عضو شده اند، باشید؟
• بهار فصل شکفتن است نه پژمردن، آیا پژمرده کردن گل وجود دیگران با مواد محترقه و آتش زا شما را خوشحال می کند؟
• همه افراد اجتماع را همچون خانواده خود بدانید، آیا تصور این که خواهر یا برادر کوچکتر شما در کنار آتش و مواد محترقه ومنفجره ایستاده و هر لحظه خطر جانش را تهدید می کند شما را خشنود می سازد؟
• آیا صداهای مهیب برای قلب بیمار پدر شما، تخلیه چشم دوست یا هم نوع شما و وحشت مادری که در انتظار تولد فرزندش می باشد برای شما صرفاً یک تفریح است؟
مطمئن باشید پلیس هرگز شادی و تخلیه هیجان را در نسل جوان جامعه نکوهش نمی کند، اما زمانی که پای آزار رساندن به دیگران، یا تخریب اموال عمومی و برهم زدن نظم و امنیت به میان می آید، مسئله فرق می کند.
از آنجایی که پلیس مجری قانون است و در قانون مجازات اسلامی نیز برای افراد مخل نظم و امنیت مجازات در نظر گرفته شده است.
درماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی آمده است: «هر کس با هیاهو، جنجال، حرکات غیرمتعارف یا با تعرض به افراد ، موجب اخلال در نظم و آرامش عمومی گردد یا مردم را از کسب و کار باز دارد، به حبس از سه ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»