تعاونوا علی البر و التقوی (در راه نیکی و پرهیزگاری با هم تعاون کنید.) در سال ۱۳۷۰ توسط مجلس شورای اسلامی، روز۱۴ سپتامبر مصادف با ۱۳ شهریور ماه در ایران به عنوان روز “ملی تعاون” نامگذاری شده است. هفته بزرگداشت تعاون فرصتی است برای شناساندن توانمندی ها، مزیت ها و ظرفیت های حوزه تعاون. تعاون […]
تعاونوا علی البر و التقوی (در راه نیکی و پرهیزگاری با هم تعاون کنید.)
در سال ۱۳۷۰ توسط مجلس شورای اسلامی، روز۱۴ سپتامبر مصادف با ۱۳ شهریور ماه در ایران به عنوان روز “ملی تعاون” نامگذاری شده است. هفته بزرگداشت تعاون فرصتی است برای شناساندن توانمندی ها، مزیت ها و ظرفیت های حوزه تعاون.
تعاون ارزش های مبتنی بر همبستگی، اتحاد، مشارکت ومسئولیت پذیری اجتماعی را احیا می کند. هفته تعاون فرصتی است برای بیان جایگاه تعاون و نظام کسب وکارهای تعاونی و نقش ویژه آن در مردمی سازی اقتصاد و سازماندهی نیروی انسانی مهارت دیده و جویای کار از طریق تجمیع سرمایه های کوچک با رویکرد توانمندسازی جوامع محلی.
امروزه برای متحول کردن جامعه انسانی مخصوصا در توسعه اقتصادی و همچنین عدالت اقتصادی تنها از طریق اجتماعی کردن مسئولیت ها و ایجاد نظامی اقتصادی در قالب تعاونی ها امکان پذیر است.
تعاونی ها با داشتن خصوصیت مشارکت که از خصیصه های ذاتی تعاون است، باعث تعلق اجتماعی و همچنین سطح بالای تعامل شده است. همچنین با تکیه بر قابلیت های انسانی به عنوان شیوه ایی اقتصادی- اجتماعی نقش موثری را در فقر زدایی داشته است.
تعاونی ها کانون های اجتماعی و اقتصادی هستند که با ترویج تعامل و مشارکت برای استفاده از ظرفیت های افراد مخصوصا جوانان تحصیل کرده، فرصت های شغلی پایداری را فراهم کرده است.
تعاونی ها نقش بسزایی در توزیع عادلانه ثروت در جامعه و همچین ایجاد عدالت اجتماعی و کارآفرینی توسط شهروندان دارد. تعاونی ها با عملکردهای مختلف خود می توانند باعث بالندگی و رشد اقتصادی و همچنین ارتقا مشارکت و حضور موثر مردمی در ابعاد مختلف اقتصادی و زنجیره تولید و همچنین توزیع کالا و خدمات در سطح جامعه شوند.
تلاش و پشتکار تعاونگران برای ترویج فرهنگ اقتصاد تعاون که دومین رکن نظام اقتصادی کشور است، در رشد بنگاه های اقتصادی در قالب شرکت های تعاونی در بخش های مختلف و فعالیت های دانش بنیان، گام های بلندی را در ارتقای نرخ اشتغال در بخش تعاون برداشته است.
در پایان اگر رشد و توسعه تعاونی ها به حدی باشد که بتواند اکثر مردم را در بر گیرد و اوضاع جامعه را به گونه ایی تغییر دهد که از نهضت تعاون مورد انتظار است، آرمان های اجتماع در زمینه های توزیع عادلانه ثروت، ریشه کن کردن فقر و تهدیستی و از بین بردن اختلافات طبقاتی، هدفی دور از دسترس تخواهد بود.
هفته نامه دیباگران روز تعاون را بر تمامی دست اندرکاران و متولیان خانواده بزرگ تعاون، که احیاگر ارزش های والای تعاون در نظام کشور می باشند، را تبریک گفته و از خداوند متعال توفیق روزافزون مسالت داریم.
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره ۱۲۲ به چاپ رسیده است.
احمد شریعتی