لزوم جذب سرمایه گذار در زمینه گیاهان دارویی انجا مهم است که داروهای گیاهی صنعتی سودآور و یک گزینه بی دردسر و اشتغالزا و همچنین ارزآور برای کشور است، به همین دلیل جذب سرمایهگذار در این مسیر میتواند برای کشور مفید باشد. گیاهان دارویی مجموعهایی از گیاهان است که در درمان و یا پیشگیری از […]
لزوم جذب سرمایه گذار در زمینه گیاهان دارویی انجا مهم است که داروهای گیاهی صنعتی سودآور و یک گزینه بی دردسر و اشتغالزا و همچنین ارزآور برای کشور است، به همین دلیل جذب سرمایهگذار در این مسیر میتواند برای کشور مفید باشد.
گیاهان دارویی مجموعهایی از گیاهان است که در درمان و یا پیشگیری از بروز بیماریهای مورد استفاده قرار میگیرد و تمایل به استفاده از این گیاهان رو به افزایش است.
با پیشرفت علم و آشنایی مردم با اثرات داروهای شیمیایی مردم به داروهای گیاهی و طبیعی رو آوردهاند، گیاهانی که هزاران سال است تنها وسیله درمان بوده است و در عین حال عوارض جانبی خاصی نداشتهاند. حدود ۸۰ گونه گیاه دارویی در کشور وجود دارد که بیش از ۶۰ گونه آن در استان اصفهان کشت میشود و این چیزی حدود ۷۵ درصد کشت این محصول در کشور را شامل میشود.
در استان اصفهان ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار زیر کشت این محصول است و حدود ۴۸ هزار تن تولید در این بخش را استان به خود اختصاص داده است.
گلمحمدی، زعفران، موسیر، زیرهسبز، سیاهدانه، بابونه شیرزای، باریجه، آنغوره از گیاهان دارویی شاخص استان اصفهان به شمار میآید. محصولات به دست آمده به کشورهایی مانند آلمان، پاکستان، کویت، امارات، افغانستان، چین، سوئد، عراق، قطر، عمان و بحرین صادر شده میشود.
با این توضیحات نیاز است که سرمایه گذار در این زمینه وارد شود تا بتوان بهترین درآمد در این بخش را به دست آورد. ایجاد مزارع الگویی و کلکسیونی از گیاهان دارویی با بیش از ۲۵۰ گونه گیاه و همچنین ایجاد رشتههای گیاهان دارویی در دانشگاهها و مراگز تخصصی آموزشی، برگزاری کلاسها و کارگاهها، راهاندازی مراکز تولید بذر و نشاه نهال گیاهان دارویی، راه اندازی واحدهای بستهبندی و فرآوری گیاهان دارویی، توسعه مکانیزاسیون در کشت و برداشت، و … همه از اقداماتی است که میتوان در زمینه توسعه کشت و تولید گیاهان دارویی در استان انجام داد.
در استان اصفهان شهرهایی مانند مبارکه، کاشان، آران و بیدگل، تیران و کرون، فرویدونشهر، بویین میاندشت، سمیرم، نجفآباد ، نطنز، اصفهان و فلاورجاه به دلیل داشتن اقلیم مناسب از شهرهای شاخص و پیشرو در زمینه گیاهان دارویی هستند.
برگزاری کلاس های آموزشی، توسعه صادرات و ارزآوری، پرداخت تسهیلات کم بهره و یارانه کشت، درآمدزایی مناسب و همچنین تنوع گونههای گیاهی در استان و میزان متناسب تولید و مصرف از مواردی است که کشاورزان به توسعه کشت گیاهان دارویی رو آوردهاند.
گیاهان دارویی علاوه بر مصارف عادی مانند جوشانده، دمنوش، بخور، ضماد، عرقیات به صورت قرص، آمپول، شربت و کپسول و شامپو نیز تولید میشود.
احمد شریعتی
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.