پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
دوشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۲:۴۴:۰۳
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
دوشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ /
2023 / 02 / 06 ( 2023 / Monday / February )
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
This search form (with id 1) does not exist!
پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
  • پ
کد خبر: 454
مصاحبه
تاریخ: ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۶:۲۵
نویسنده خبر: هفته نامه دیباگران
775 بازدید
۰
0
4

کنسرت موسیقی زنده با حضور آهنگ سازان و خواننده خوب شهرستان نجف آباد


حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد

به بهانه حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد در کنسرت گروه ساربانگ،خواستار گفتگویی با آرش مشتاقی ( روزمه ایشان در پاین همین گفتگو امده است) شدیم. که با وجود مشغله فراوان با روی باز پذیرفتند. وی مؤسس و سرپرست گروه موسیقی ساربانگ می باشد. ۱- با سلام.می دانیم که سخت مشغول تمرین و کارهای تور […]

حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد
بزرگنمایی تصویر


حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد

به بهانه حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد در کنسرت گروه ساربانگ،خواستار گفتگویی با آرش مشتاقی ( روزمه ایشان در پاین همین گفتگو امده است) شدیم. که با وجود مشغله فراوان با روی باز پذیرفتند. وی مؤسس و سرپرست گروه موسیقی ساربانگ می باشد.

۱- با سلام.می دانیم که سخت مشغول تمرین و کارهای تور کنسرت خود هستید. سپاس که با وجود فرصت اندک دراختیار ما گذاشتید. با خبر شدیم که بزودی(درپنجم بهمن ماه)کنسرتی با گروه خودتان(گروه ساربانگ)در شهر نجف آباد خواهید داشت. اگر ممکن است توضیح بیشتری درباره این کنسرت بفرمایید.

سلام به شما و همکاران عزیزتان قصد داشتم. در پایان سال ۹۷ و آغاز سال ۹۸ تور کنسرتی را برگزار نمایم. و این کنسرت درشهر نجف آباد واقع سرآغاز این تور است. قطعات این کنسرت شامل گزیده ای است. از قطعات من در ده سال گذشته ترکیب ارکستر از سازهای ایرانی شامل : تار،سنتور، عود،کمانچه،کمانچه آلتو  و سازهای کوبه ای است. که به همراه آواز سعید صفری اجرا می گردد.

 ۲- درمورد فضای کلی این اجراو قطعات آن توضیح بیشتری می دهید؟

البته معمولا دوست ندارم پیش از اجرای کنسرت توضیحی در مورد آهنگ ها بدهم و بیشتردوست دارم. که شنونده بدون پیش فرض و ذهنیت خاص به شنیدن کنسرت بیاید. و در قضاوت آزاد باشد. تنها می توانم به صورت کلی عرض کنم که سعی شده است. که فضایی متفاوت از موسیقی سنتی ایرانی ارایه شود و به نوعی تکرار مکررات نباشد.

۳- چه شد که شهرنجف آباد را برای شروع تور کنسرت خود انتخاب کردید؟

به هرحال با فضای شهر نجف آباد (حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد)  بیگانه نبودم. این شهر همیشه فضای بسیار خوبی برای موسیقی ایرانی داشته و دارد. و ما در عرصه موسیقی همواره هنرمندان خوبی از این شهردیده ایم. همچنین مردم این شهر ثابت کرده اند که درحوزه های مختلف هنری، از جمله موسیقی، دارای درک و فهم خوبی هستند.

من این بستر را برای اجرای موسیقی ایرانی بسیار مناسب می بینم. خوشبختانه در کنار این بستر مردمی، عوامل اجرایی خوب و دلسوزی اکنون در شهر نجف آباد هستند. که با تمام توان برای موسیقی این شهر تلاش می کنند. و تلاش این عزیزان واقعا قابل تقدیر است. از جمله آقای شریعتی، مدیر موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر و آقای میرعباسی که جا دارد همین جا از زحمات این دوستان عزیز سپاسگزاری کنم.

۴- چه شد که سعید صفری (حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد) را به عنوان خواننده این کنسرت انتخاب کردید؟آیا اولین همکاری شماست؟

ایشان را چند سالی است می شناسم. در زمینه اجرای صحنه ای اولین همکاری است ولی در حوزه ضبط اثر همکاری قبلی داشته ایم. برای نمونه هم اکنون با ایشان مشغول ضبط یک اثر ملی با ارکسترسمفونیک در صدا و سیما هستیم.

از نظ رمن خواننده توانمندی است. در این چندسال تلاش وی را از نزدیک شاهد بودم و می دیدم که دایم درحال تمرین و پیشرفت است. در مجموع خوانندگی ایشان را پسندیدم و به گمانم برای این کنسرت مناسب و از عهده اجرای قطعات به خوبی برآمده است.

۵- آلبوم و کتاب دخترک ژولیده که در سال ۹۴ به بازار آمد یک اثرمنحصربفرد قلمداد می شود. دراین مورد توضیح دهید.

البته باز هم دوست دارم قضاوت را به عهده شنوندگان اثر بگذارم. ولی شاید علت آن این باشد که دونوازی تار خود یک مقوله خاص و کمیاب است. (البته متآسفانه). این آلبوم درحقیقت تنظیم آثار استاد وزیری برای دونوازی تار است. کتاب این مجموعه را به همراه آلبوم چاپ کردم تا منبعی باشد. برای نوازندگان تار که در این حوزه دونوازی تار مایل به کارهستند. در واقع در انتشار کتاب دخترک ژولیده بیشتر هدف آموزشی را دنبال می کردم.

 ۶- ظاهرا این کتاب تنها کتاب حاضر در حوزه دونوازی تار است؟

تا جایی که من تحقیق کرده ام، بله. نمونه دیگری ندیدم.

۷- اشاره به اهداف آموزشی کردید.شما ۲۵ سال است درحوزه آموزش فعال هستید و همواره هم مشغول تعریف و تدوین واجرای دوره های تخصصی و بعضا جدید درحوزه آموزش بوده و هستید. درچند مصاحبه عنوان کرده اید که آموزش موسیقی ما دارای حلقه های گمشده ای است. منظور شما از این « حلقه ای گمشده»  چیست؟

بیایید به تعریف آموزش فکر کنیم. درهرحوزه، نه فقط موسیقی، مثلا شما به کارگاه نجاری می روید. و آموزش نجاری می بینید. به چه هدفی؟ که زمانی حداقل یک میز ساده بسازید. نه اینکه فقط چندسال به کلاس بروید و بیایید! این همان حلقه گمشده است. متآسفانه آموزش موسیقی ما امروزه تا حدود زیادی «آموزش برای آموزش» شده است نه «آموزش برای اجرا».

برای نمونه هنرجویی که سال ها مشق ساز می کند. و دوره های عالی و حتی ردیف را هم می گذراند. ولی یک جواب آواز ساده را نمی تواند بدهد یا در یک ارکستر ساده نمی تواند ساز بزند. قطعا بخشی از این ناتوانی به کم کاری خود هنرجو برمی گردد. اما سؤال اساسی من از خودم همیشه این بوده است. که آیا من در کلاس خود بستری فراهم کرده ام. تا این هنرجو در این مسیر گام بردارد؟

قطعا استعداد ذاتی، نبوغ،….در افراد مختلف متفاوت است وحتما تآثیرگذار .

در ادامه همان مثال همه نجار درجه یک نمی شوند، اما آیا من معلم باید همه چیز را به استعداد ذاتی واگذار کنم؟ قطعا نه. کما اینکه برنامه ریزی درسی درهیچ نظام آموزشی برمبنای نوابغ انجام نمی گیرد. من دوره ای را برگزارکردم با عنوان « کارگاه ارکستر نوازی». شرکت کنندگان همگی چندین سال ساز زده بودند. ولی جلسه اول انگار که تا به حال اصلا موسیقی کار نکرده اند! حتی بلد نبودند چگونه برای تمرین ارکستر بنشینند! خوب از کجا باید می دانستند؟ باید آموزش می دیدند. درآن کارگاه پیشرفت نفرات فوق العاده بود. یعنی کافی بود چگونگی کارفقط به ایشان گفته می شد،به سرعت دریافت میکردند و انجام می دادند.

حلقه گمشده یعنی این که کلاس های موسیقی ما فقط به درس معمول هفتگی ختم می شود. این لازم است ولی کافی نیست.حلقه گمشده یعنی این که من معلم گمان کنم که فلان مطلب را خود هنرجو باید بداند. و اگر نمی داند دیگر نخواهد دانست. حلقه گمشده در واقع انقطاع مسیر آموزش به اجراست.

۸- با این تعریف شما، آیا همه لزوما موسیقیدان یا نوازنده ای با توانمندی بالا خواهند شد؟

قطعا خیر. چون افراد متفاوت هستند و قابل پیش بینی قطعی هم نیست. که چه کسی در چه حدی از توانمندی خواهد ایستاد. (حداقل در کوتاه مدت) اما بسترباید فراهم باشد. تا افراد مستعد امکان رشد داشته باشند.

حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد

آرش مشتاقی :آهنگساز و سرپرست گروه ساربانگ

متولد سال۱۳۵۶؛ فعالیت‌های خود را در زمینه موسیقی با فراگرفتن ساز تار و سه تار در نزد اساتیدی همانند شهریار فریوسفی، مجتبی میرزاده، عطا جنگوک و ارشد تهماسبی از سال ۱۳۶۷ شروع نموده است. در طول این سال‌ها هم چنین در نزد استاد علی‌رضا مشایخی مبانی اولیه در حوزه آهنگسازی را آموخته و از محضر دکتر محمد رضا آزاده‌فر در حوزه موسیقی ملل، ریتم در موسیقی و آهنگسازی کاربردی استفاده نموده است. از سال ۱۳۷۲ ضمن شروع به تدریس موسیقی اولین اجرای صحنه‌ای خود را نیز برگزار کرده است.

به برخی از فعالیت‌هایی آقای آرش مشتاقی که در طول سه دهه اخیر انجام داده‌اند عبارتند از:

  • انتشار کتاب و آلبوم “دخترک ژولیده” برای دونوازی تار، به عنوان اولین کتاب تخصصی دو نوازی تار
  • تهیه چندین جزوه آموزشی در حوزه‌های ریتم، دیکته ریتم، ارکستر ایرانی، تمرینات تار و سه تار و…
  • همکاری با گروه‌های مختلف به عنوان نوازنده و آهنگساز از سال ۱۳۷۲ و حضور در بیش از ۵۰ کنسرت داخلی
  • حضور در فستیوال موسیقی مسکو، کنسرو اتور چایکوفسکی، فستیوال نوروز مزار شریف، …
  • همکاری با گروه شور انگیز از بدو تاسیس به عنوان آهنگساز و سپس سرپرست گروه و کسب مقام اول جشنواره جوان با گروه شورانگیز
  • موسس آموزشگاه موسیقی ساربانگ
  • موسس و سرپرست گروه ساربانگ

حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد

حمیدرضا آزاده فر: مدرس سازهای تمبک و کمانچه

حمیدرضا آزاده فر در پانزدهم اسفند ماه ۱۳۵۲ در اصفهان و در خانواده‌ای هنری متولد شد.

فعالیت موسیقی خود را در سال ۱۳۶۲ با ساز تمبک نزد استادان:مرتضی قاسمی، جمشید محبی و زنده یاد ناصر فرهنگ فر آغاز نمود.

در سال ۶۹ با انتخاب ساز کمانچه نزد استادان: زنده‌یاد کامران داروغه، محمد مقدسی، مهدی علومی و اردشیر کامکار به هنرستان موسیقی اصفهان راه یافت.

اولین کنسرت برون مرزی خود را در سال ۱۳۷۰ در فستیوال هنر ایران(دوسلدورف آلمان) به عنوان نوازنده‌ی تمبک در گروه موسیقی جوانان اجرا نمود. در نهمین جشنواره‌ی موسیقی فجر(سال ۷۲) موفق به دریافت لوح تقدیر گردید. در سال ۷۳ در بدو تاسیس گروه موسیقی شور انگیز به عنوان نوازنده‌ی کمانچه، آهنگساز و تنظیم کننده به فعالیت موسیقی خود ادامه داد و کنسرت‌های متعددی را در داخل و خارج از کشور با این گروه اجرا نمود. وی در سال۱۳۸۰ آموزشگاه آزاد موسیقی درویش خان را تاسیس کرد.

حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد

میثاق مهرپور متولد١٣۶٣ اهواز  نوازندگی خود را با ساز تنبک نزد پدر و بعد از آن نوازندگی ساز تار را نزد استادان شهرام شاه ولایتی، مهرداد یزدانی و شهرام میرجلالی آموخت و سپس نوازندگی ساز عود را به عنوان ساز تخصصی آغاز نمود.

همکاری با گروه شیدا به سرپرستی استاد محمدرضا لطفی، گروه سیه چشم به خوانندگی علی رستمیان و سرپرستی حمید تفضلی، حضور در فستیوال هفت پرواز، هفت نفس عمیق چایکوفسکی در شهر سنپترزبورگ و مسکو، فستیوال راه ابریشم کره جنوبی در اصفهان، فستیوال بهار در شهر فرایبورگ آلمان، فستیوال ملی هنر بخارست در رومانی از جمله فعالیت‌های هنری این هنرمند بوده است.

حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد

سعید صفری متولد ۱۳۶۸ نجف‌آباد  کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان. (حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد)

سعید صفری به واسطه صدا رسا و پرتوانش از نوجوانی شروع به یادگیری ردیف‌ها و دستگاه‌های ایرانی در نزد اساتیدی هم چون علی جهاندار، دکتر احسان رئیسی، رضا شریعت، وحید تاج، احسان ابراهیمی کرده است. در طول سالیان اخیر ایشان کنسرت‌های مختلفی را در شهرهای مختلف اجرا نموده‌اند که از آن جمله می‌توان به

  • برگزاری کنسرت ای شهید در تالار عمران بهارستان اصفهان با گروه نوبانگ به سرپرستی آقای مجتبی دهقانی، سال ۹۰.
  • برگزاری کنسرت مرغ سحر در سالن تربیت بدنی اصفهان با گروه نوبانگ با سرپرستی آقای مجتبی دهقانی ۹۱.
  • برگزاری کنسرت برای دانشجویان به مناسبت تولد حضرت محمد (ص) در دانشگاه تربیت مدرس تهران به همراه گروه نوبانگ به سرپرستی آقای مجتبی دهقانی۹۴.
  • برگزاری کنسرت میهن برای دانشجویان خارجی مقیم در ایران در دانشگاه تربیت مدرس تهران به همراه گروه نوبانگ به سرپرستی آقای مجتبی دهقانی، سال ۱۳۹۵.
  • برگزاری کنسرت شب آواز اصفهان به همراه گروه نوبانگ به سرپرستی آقای مجتبی دهقانی در سالن خورشید اصفهان، سال ۹۵.
  • برگزاری کنسرت برای دانشجویان به مناسبت روز پزشک، در دانشکده‌ی علوم پزشکی اصفهان به همراه گروه مولیان به سرپرستی آقای فکاری، سال ۹۵.
  • برگزاری کنسرت شاهنامه به همراه گروه نوبانگ در دانشگاه اصفهان به سرپرستی آقای مهران نساج پور، سال ۹۶.
  • دعوت به ارکستر سمفونیک آرتیک و اجرای کنسرت در سالن شهروند نجف آباد در خرداد ۹۷.

اشاره نمود. سعید صفری هم چنین در چند سال اخیر در زمینه تدریس آواز و صدا سازی در آموزشگاه‌های ساربانگ و آهنگ در اصفهان و آموزشگاه ارغوان در نجف آباد فعالیت می‌نماید.

حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد

پویان جمشیدی متولد ۱۳۶۲ نوازنده دف و پرکاشن

فعالیت‌های هنری خود را از سال ۱۳۷۹ با فراگیری ساز سه تار شروع نمود و درادامه با حضور در محضر استاد بیژن کامکار به صورت تخصصی در زمینه نوازندگی دف به فراگیری پرداخت.

ایشان با گروه‌های مختلفی موسیقی تا کنون همکاری کرده است که می‌توان از آن جمله:

  • نوازندگی در ارکستر ملی اصفهان و ارکستر سمفونیک دماوند، به خوانندگی سالار عقیلی و علی‌رضا قربانی
  • نوازندگی در کنسرت تور کویر به خوانندگی محمد معتمدی
  • برگزاری کنسرت در تالار اپرا شهر ایروان ارمنستان به همراهی گروه خزان
  • شرکت در جشنواره بین‌المللی ICCN یونسکو در کشور کره جنوبی به همراه گروه موسیقی خزان
  • سرپرست و آهنگساز گروه دف‌نوازان آستیاژ
  • سرپرست و آهنگساز گروه ساز‌های کوبه‌ای دگرسو
  • نوازندگی در آلبوم “خوشا سرو” به خوانندگی حسام الدین سراج و آهنگسازی امین حیدری
  • نوازندگی در آلبوم “طعم تصنیف” به خوانندگی پوریا اخواص و اهنگسازی عیسی غفاری
  • نوازندگی در آلبوم تصویری “سرو خرامان” به خوانندگی مجتبی عسکری و آهنگسازی سامان صادقیان
  • آهنگسازی و نوازندگی آلبومی با نام “سیاه مشق” برای سازهای کوبه‌ای ایرانی با حضور استاد ارژنگ کامکار(در دست انتشار)
  • انتشار و تدوین کتاب آموزش دف نوازی با مقدمه‌ای از استاد بیژن کامکار

حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد

محمد جمشیدی از سال ۱۳۷۶ به صورت جدی فعالیت موسیقی خود را آغاز نمود. ساز تخصصی محمد جمشیدی تنبک است که از محضر اساتیدی چون استاد بهمن رجبی و استاد کامبیز گنجه‌ای بهره‌مند گردید.

برخی از اهم فعالیت‌های این هنرمند عبارت است از:
  • همکاری با گروه موسیقی ژولیاگ
  • ارکستر ملی اصفهان به خوانندگی سالار عقیلی
  • گروه موسیقی نجوا به خوانندگی استاد علی رستمیان
  • همکاری با گروه موسیقی هفت خان و اجرای مسکو
  • همکاری با گروه موسیقی فراق و شرکت در اولین فستیوال جهانی موسیقی The Music Map Of The World
  • نوازندگی در آلبوم تصویری “سرو خرامان” به خوانندگی مجتبی عسکری و آهنگسازی سامان صادقیان
  • برگزاری کنسرت در تالار اپرا شهر ایروان ارمنستان به همراهی گروه خزان
  • کسب چندین عنوان برتر در جشنواره‌های مختلفی موسیقی

حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد

مسعود یونسی

شروع فعالیت موسیقی از سال١٣٨۵، اساتید: مسعود رضایی نژاد، سیامک آقایی و اردوان کامکار، گذراندن دوره مبانی موسیقی، سلفژ، هارمونی و مبانی آهنگسازی نزد آقای سعید هنرمند، سرپرستی و آهنگسازی گروه موسیقی سروا، برگزاری کنسرت در شهرهای مختلف، نوازندگی در گروهای دلشدگان، هور، هونیواک، کهن

 

این مصاحبه در هفته نامه دیباگران شماره هفدهم  با عنوان حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد به چاپ رسیده است.

برچسب های :
​
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی دیباگران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما
    لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    خبرهای مصاحبه
    • پربازدیدترین ها
    • آخرین خبرها
    • خبرهای مرتبط
    ازدواج آسان
    نقش و جایگاه زنان
    حضور چهره های زن موفق در عرصه های ملی و بین المللی
    انجمن سینمای جوان کانون فیلمسازی نجف آباد
    وضعیت کسب و کار در بازار نجف آباد
    ارغوان بافی درخت عشق
    امدادگران بی ادعا
    نجف آباد با پتانسیل نیروی انسانی خوب
    گیوه ملکی پاپوش تابستان
    حضور هنرمندان عرصه موسیقی نجف آباد
    زنان سرزمین من
    اجازه ندهیم به جمعیت بچه های کار اضافه شود
    ارغوان بافی درخت عشق
    حضور چهره های زن موفق در عرصه های ملی و بین المللی
    امدادگران بی ادعا
    انجمن سینمای جوان کانون فیلمسازی نجف آباد
    بیداری برای سه روز
    مردی از جنس دوست داشتن
    کوچه باغ های نجف آباد
    شهری که دوستش دارم 
    نقش و جایگاه زنان
    دانش آموزان نخبه نجف آباد
    شفافیت در شورای شهر نجف آباد
    آن کس که عاجز از خلق لحظه هاست معلول است!
    دلنوشته مهدی جعفری
    همدلی و رفاقت دلیل اصلی موفقیت هنرمندان
    زنان سرزمین من
    مهارت کلید اشتغال
    نجف آباد شهر طلایی
    مهدی جعفری کارگردان نجف آبادی
    پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
    • خانه
    • هفته نامه چاپی
    • هفته نامه الکترونیکی
    • مصاحبه
    • نجف آباد شهر من
    • اینجا همه چی درهمه

    کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای ( هفته نامه دیباگران ) محفوظ می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک فعال به مطلب مجاز می باشد


    طراحی و توسعه : کاشمروب . IR