جوانه ها سرشار از ویتامین c و آنتی اکسیدان هستند و دارای کالری کمی هستند و باعث جذب بهتر آهن می شوند. شما میتوانید جوانهها را به سالادهایتان اضافه کنید یا میتوانید آنها را با املت سرو کنید و یا این که در تهیهی سوپها یا پورهی سبزیجاتتان به کار ببرید. اصلاً میتوانید آنها را […]
جوانه ها سرشار از ویتامین c و آنتی اکسیدان هستند و دارای کالری کمی هستند و باعث جذب بهتر آهن می شوند. شما میتوانید جوانهها را به سالادهایتان اضافه کنید یا میتوانید آنها را با املت سرو کنید و یا این که در تهیهی سوپها یا پورهی سبزیجاتتان به کار ببرید. اصلاً میتوانید آنها را خیلی ساده داخل یک پیاله بریزید و با قاشق میل کنید. در این مقاله با ۵ جوانه شگفت انگیز اشنا می شویم.
یکی از جوانههایی که طرفداران بسیاری دارد جوانه گندم است. به دلیل اینکه هم مصرف خوراکی دارد و هم از آن ماسک تولید میشود و هزار و یک فایده دیگر.
سلنیوم و منیزیم موجود در جوانه گندم در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان موثر شناخته شده است. به اعتقاد برخی از متخصصان پوست، مو و زیبایی، جوانه گندم در درمان ریزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی موثر است.
کسانی که از یبوست، خستگی و بیحالی، کلسترول بالا و دردهای عضلانی رنج میبرند، باید از این ماده غذایی کمک بگیرند و همچنین اگر میخواهید لاغر شوید، پودر جوانه گندم را همراه با ماست یا سالاد کاهو ۱۰ دقیقه قبل از صرف غذا و اگر میخواهید چاق شوید، آن را ۱۰ دقیقه بعد از غذا میل کنید.
جوانه عدس تمامی هشت اسیدآمینه ضروری مورد نیاز بدن را دارد، ولی کارشناسان تغذیه ترکیب جوانه عدس با ذرت، گندم یا برنج را پیشنهاد میدهند به دلیل اینکه کیفیت پروتئینی، جوانه عدس را بهتر میکند. جوانه عدس دارای ویتامین A، C، خانواده ویتامینهای B، فولیکاسید، اینوزیتول، برم، کلسیم، کلر، مس، آهن، منیزیم، پتاسیم و پروتئین است.
جوانه عدس خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و همچنین تصفیه کننده خون و کاهنده قند خون است. همچنین به شستوشو و تحریک کلیهها، سیستم غدد فوقکلیوی، به تقویت قلب و عروق، افزایش انرژی و قدرت حیاتی کمک میکند.
امروزه یکی از جوانههای محبوب، جوانه ماش است. جوانه ماش ترد و خوشمزه است و طعم آن کمی به شیرینی میزند از مزیتهای خواص شگفت انگیز جوانه هاآن این است که هضم آن نسبت به ماش پختهشده راحتتر است.
مصارف درمانی جوانه ماش سمزدایی بدن و خاصیت مدر بودن است. جوانه ماش نیز مانند جوانههای دیگر سرشار از ویتامین C است که این مقدار در ماش پخته وجود ندارد.
مواد معدنی موجود در دانه نخود هنگام جوانه زدن به میزان حداقل پنجبرابر افزایش مییابد. جوانه نخود سرشار از پروتئین است. از فواید درمانی این جوانه انرژیبخش میتوان به ضدعفونیکنندگی، محرک ادرار، مفید برای معده و کرمزدا بودن آن اشاره کرد.
از طرف دیگر نخود هنگام جوانه زدن نرمتر و قابل هضمتراست. جوانه نخود را میتوان به صورت خام یا بخارپز استفاده کرد. برای بخارپز کردن نباید مدت پخت بیش از ۱۵ دقیقه باشد.
جوانه شبدر به تنهایی یک دکتر پوست است و مصرف آن پوستتان را جوان میکند. از دیگر خواص شبدر میتوان به خواص شگفت انگیز جوانه هاخاصیت تصفیهکنندگی و تنظیم فعالیتهای کبدی آن اشاره کرد که در نهایت باعث طراوت و شادابی پوست صورت میشود. از جوانه شبدر میتوان برای درمان پرفشاری خون نیز استفاده کرد.
شبدر و جوانه آن سرشار از ویتامینهایی مانند A، C و همینطور آهن و کلسیم است. بررسیها نشان میدهد مصرف جوانه شبدر برای آرامش اعصاب بسیار مفید است و مصرف آن بهویژه به زنان میانسال که در آستانه یائسگی قرار دارند، توصیه میشود.
زهرا طاهری
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.