خوب نباش !! جمله ایی است که شاید تعجب برانگیز باشد. همه مردم دنیا به یک اندازه مهربان و مثبت نیستند. مهربانی و محبت هم باید در زمان خود و به اندازه باشد تا تاثیرگذار باشد و به چشم بیاید. مهربانی و محبت زیاد اگر به طور مداوم تکرار شود تبدیل به وظیفه میشود و […]
خوب نباش !! جمله ایی است که شاید تعجب برانگیز باشد. همه مردم دنیا به یک اندازه مهربان و مثبت نیستند. مهربانی و محبت هم باید در زمان خود و به اندازه باشد تا تاثیرگذار باشد و به چشم بیاید. مهربانی و محبت زیاد اگر به طور مداوم تکرار شود تبدیل به وظیفه میشود و نه تنها سودمند نیست بلکه مضر است. خوب بودن و مهربانی بیمنت بسیار خوب است اما به شرط آنکه از حد نگذرد. در این مقاله دلایلی را بیان میکنیم که نشان میدهد خیلی خوب بودن میتواند برای شما مضر باشد.
خوب بودن دز محیطهای رقابتی یک مانع است و افرادی که به دنبال برتری هستند و میخواهند همیشه اول باشند افراد خوب را خرد میکنند. البته اگر محیط خود را به خوبی بشناسید و از محکم بودن مرزهای خود مطمئن باشید میتوانید از این موقعیت دوری کنید. سعی کنید خوشاخلاق، مودب و حرفهایی باشید تا زمانی که مطمئن باشید منافع شما تضمین میشود.
اگر همیشه دیگران را بر خود مقدم بدارید دیگران هم یاد میگیرند که به شما احترام نگذارند. مردم اکثرا با فشاردادن مرزهای دیگران را آزمایش کنند بنابراین شما باید بدانید که در کجا دیگران را به عقب برانید تا از بدرفتاری آنان جلوگیری کنید.
دیگران هرگز برای برآوردن نیازهای شما تلاش نمیکنند: بیشتر افراد خودمحور هستند و صرفا توسط احساسات و دیدگاههای خود هدایت میشوند و به به نیازهای دیگران اهمیت نمیدهند و یا با آنها همدلی نمیکنند. و وقتی کسی زیاد خوب باشد دیگران با تصور اینکه نیازی ندارد به نیازهای وی بیتوجه خواهند بود و با او همدلی نخواهند کرد.
برخی افراد تمام انرژی و توان خود را برای خوبی و مهربانی با دیگران صرف میکنند و به همین علت به خود توجهی ندارند. بنابراین با همه خوب رفتار کنید اما نه به اندازهایی که خودتان را فراموش کنید و تمام وقت خود را برای دیگران بگذارید.
اکثر مردم به خوبی غیرقابل توجیه به عنوان یک رفتار مشکوک نگاه میکنند و تصور میکنند که قصد سواستفاده دارید و یا انگیزه پنهانی را دارید.
در حالت ایدهآل یک فرد به عنوان یک فرد خوب زمانی که مرزهایی از خوبی برپا میکند خود را در محاصره افراد خوب مییابد. ما وقتی بیش از حد معمول به افراد اهمیت دهیم و به آنها خوبی کنیم ممکن است پاسخی متقابل و یا عکس به ما بدهند بنابراین باید برای محبتها و خوبیهایمان حد و مرزی قرار دهیم تا به ما آسیب نرسد و دچار ناامیدی نشویم.
دوستیها و رابطهها به طور کلی چیزهای متفاوتی هستند و به نوعی برای هر دو طرف باید مفید و سومند باشد. هیچ کس نمیتوان دائما خوبی و مهربانی کنند اما جواب متقابلی را نبینند و این مانند پرکردن یک طرفه فنجان از یک سمت و تهی کردن از سمت دیگر است و جایی خواهید دید که شما فنجان طرف مقابل را سرریز کردهاید اما فنجان سمت شما تهی است. این روند تخلیه بسیار سریع اتفاق میافتد و در نهایت نارضایتی ایجاد کرده و رابطه از بین میرود.
در پایان بباید برای رفتارها برخوردهای خود حد و مرزی قرار دهید تا در زندگی به مشکلات احساسی و عاطفی روبرو نشوید و در زندگی ضربه نخورید.
احمد شریعتی
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.