یکی از گرایش های رشته مهندسی دریا، مهندسی کشتیسازی است.ایرانی کشوری است که مرزهای آبی گستردهایی دارد و به همین دلیل این رشته اهمیت زیادی دارد و نیاز به نیروی متخصص است که کشور در این رشته بتواند به خودکفایی برسد. رشته مهندسی کشتیسازی برای دختران نیز امکان انتخاب رشته دارد و در دانشگاههای علوم […]
یکی از گرایش های رشته مهندسی دریا، مهندسی کشتیسازی است.ایرانی کشوری است که مرزهای آبی گستردهایی دارد و به همین دلیل این رشته اهمیت زیادی دارد و نیاز به نیروی متخصص است که کشور در این رشته بتواند به خودکفایی برسد. رشته مهندسی کشتیسازی برای دختران نیز امکان انتخاب رشته دارد و در دانشگاههای علوم و فنون دریایی خرمشهر، دانشگاه دریانوردی و دانشگاه علوم دریایی چابهار دانشجو میپذیرد.
بسیاری از دروس این رشته همراه با آزمایشگاه یا کارگاه است. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند دورههای کارورزی خود را در کارخانجات کشتیسازی بگذارنند.
دانشجویان این رشته باید در درسهای ریاضی، فیزیک و زیان انگلیسی قوی باشند به طوریکه بسیاری از منابع این رشته به زبان انگلیسی است. از طرفی مهندسان کشتی و دیانوردی به دلیل مسافرتهای زیاد به خارج باید به زبان انگلیسی مسلط باشند. مهندسان کشتی باید از سلامت کافی برخوردار باشند و برای پذیرش نهایی در این رشته آزمایشات پزشکی از آنها به عمل میآید و سلامت آنها به طور دقیق بررسی میشود.
یک مهندس کشتی باید با سختیهای این شغل کنار بیاید مثلا ماهها دوری از خانواده و یا سازگاری با شرایط زندگی در محیطهای ساحلی. کارخانجات کشتیسازی عمدتا در سواحل مانند بوشهر، شمال و خلیجفارس ساخته میشوند و به همین دلیل عشق و علاقه حرف اول را در این رشته را میزند.
مشاغلی مانند مهندس دریا، مهندسی مکانیک، کارشناس با مدیر خرید و تدارکات، کارشناسان تحقیقات بازار، مدیر فروش صنایع دریایی مشاغل مرتبط با این رشته است. دانشجویان این رشته از همان ابتدا بورسیه نهادهای دریایی هستند و آینده شغلی آنها تامین است. به غیر از کارخانههای کشتیسازی که نام برده شد فارغالتحصیلان این رشته میتوانند به عنوان مهندس ناظر بر حست اجرای طرحهای اجرایی در ساخت سکوهای شناور نظارت کنند و یا در صنایع دریایی به کارهای تحقیقاتی بپردازند.
سمیه طالب
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.