رها سازی اب زاینده رود معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: کاهش ۱۳۰ میلیون مترمکعب بارندگیها بر خلاف پیشبینیهای انجام شده و همچنین کمبود ۵۰ میلیون مترمکعب منابع از محل پمپاژ تونل سوم کوهرنگ که در کل از ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب پیشبینی شده، بودهاست و در حال حاضر فقط […]
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: کاهش ۱۳۰ میلیون مترمکعب بارندگیها بر خلاف پیشبینیهای انجام شده و همچنین کمبود ۵۰ میلیون مترمکعب منابع از محل پمپاژ تونل سوم کوهرنگ که در کل از ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب پیشبینی شده، بودهاست و در حال حاضر فقط ۹۷۰ میلیون مترمکعب از این میزان محقق شدهاست.
۱۰۰ میلیون مترمکعب آب در چند مرحله در خرداد ماه و بر اساس توافق انجام شده بین صنف کشاورزان، آب منطقهایی و جهادکشاورزی با رعایت خط قرمز آب شرب استان اصفهان بزرگ و بر مبنای عدالت توزیع آب مابین کشاورزان رهاسازی میشود. دغدغه اول مانجات درختان و درختچههای این منطقه است و کشاورزان منطقه تاکنون کشت خود را آغاز نکردهاند.
حسین ایراندوست، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: سالانه هزار تن تخممرغ در استان اصفهان تولید میشود که از این لحاظ رتبه اول را در کشور دارد.
شهرستانهای کاشان، نجفآباد، اصفهان، شاهینشهر، میمه، تیران و کرون به ترتیب بیشترین تولیدکنندهها هستند. این مقدار۲ برابر نیاز استان است و حدود ۵۰ درصد تولید آن به سایر نقاط کشور عرضه میشود. روزانه بهطور میانگین ۳۹۰ تن تخم مرغ تولید میشود که روکود ۴۵۰ تن نیز در این منطقه ثبتشدهاست.
۱۷ مهر بهعنوان روز جهانی تخممرغ است که اساس این روز بر استفاده هر چه بیشتر از این ماده غذایی تاکید دارد که سلامتی مردم افزایش یابد. شیر، گوشت و تخم مرغ سه منبع اصلی پروتئینگیاهی هستند و قیمت تخممرغ به نسبت گوشت کمتر است و این یک مزیت است.
۷۰ درصد تخممرغ تولیدی بهصورت مستقیم مصرف میشود و ۳۰ درصد آن در صنایعی مانند شیرینی و کیک مورد استفادهقرارمیگیرد. همچنین ۵ درصد از تخممرغهایی که در فرایند تولید شکسته میشود در صنایع غذایی غذایی کاربرد دارد.
سرانه مصرف تخممرغ بین۱۹۰ تا ۲۰۰ عدد در سال به ازای هر نفر است که باید حداقل به ۲۵۰ تا ۳۰۰ عدد افزایش یابد. البته مصرف این ماده غذایی سبب تامین اسیدهای چرب مورد نیاز بدن میشود و کلسترول مفید بدن را تامین میکند. استان اصفهان ۱۴ درصد محصولات دام و طیور کشور معادل ۲ میلیون تن را تولید میکند. تبدیل این ماده غذایی به پور سفیده و زرده نیز از لحاظ صنعتی و غذایی اهمیت دارد و باید به آن بها داده شود.
خسرومنصوری، مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی مرغ تخمگذار و مادر استان اصفهان گفت: برای امسال مجوز صادرات ۵ هزار تن تخم مرغ اخذ شدهاست اما به نظر میرسد حدذود ۲ هزار تن آن محقق شود. عمان،عراق و افغانستان مقاصد صادراتی تخممرغ تولیدی در استان هستند.
تخم مرغ ارزش غذایی بالایی دارد و باید در سبد غذایی ایرانیان افزایش یابد. استان اصفهان ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد اما بهدلیل کمبود آب تنها حدود ۲۰۰ هزار هکتار از این اراضی زیر کشت محصولات زراعی و باغی میرود و ۲۰۷ واحد پرورش مرغ تخمگذار در این استان فعال است.
احمد شریعتی
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.