روز جهانی شنوایی با توجه به اعلام سازمان جهانی بهداشت، روز ۳ مارس مصادف با ۱۳ اسفندماه سال ۱۴۰۲ به عنوان روز جهانی شنوایی با شعار” تغییر نگرش: مراقبت از گوش و شنوایی را به واقعیت تبدیل کنیم!” نامگذاری شده است. کم شنوایی در زمره شایع ترین اختلالات مادرزادی است که بدون علائم ظاهری بروز […]
با توجه به اعلام سازمان جهانی بهداشت، روز ۳ مارس مصادف با ۱۳ اسفندماه سال ۱۴۰۲ به عنوان روز جهانی شنوایی با شعار” تغییر نگرش: مراقبت از گوش و شنوایی را به واقعیت تبدیل کنیم!” نامگذاری شده است.
کم شنوایی در زمره شایع ترین اختلالات مادرزادی است که بدون علائم ظاهری بروز می کند. اختلال شنوایی یک مشکل آرام و پنهان است و کودکانی که مبتلا به آسیب شنوایی هستند در بدو تولد از نظر ظاهر قابل شناسایی نمی باشند. بیشتر نوزادان در زمان تولد و حتی در دوران جنینی صداها را میشنوند و به آنها گوش میدهند. آنها با تقلید صداهایی که در اطراف خود میشنوند و صدای والدین و مراقبان خود صحبت کردن را یاد میگیرند.
اما همه نوزادان با شنوایی کامل بدنیا نمیآیند. برخی از آنها با کم شنوایی یا ناشنوایی مطلق متولد میشوند و یا به مرور شنوایی خود را از دست میدهند. کودکانی که کم شنوایی دارند مانند کودکانی که شنوایی کامل دارند گفتار و زبان را یاد نمیگیرند. بنابراین تشخیص آن در ابتدای تولد بدون استفاده از انجام غربالگری شنوایی ممکن نیست.
در صورتی که غربالگری شنوایی در بدو تولد انجام نشود، تشخیص کم شنوایی ممکن است تا ۵/۲ سالگی به تاخیر افتد و تاخیر در تشخیص کم شنوایی به قابلیت درک گفتار و زبان آسیب می زند و به تبع آن مشکلات تحصیلی، اجتماعی و شغلی برای این دسته از کم شنوایان به وجود خواهد آمد.
به دلیل نیاز به شناسایی سریع و مداخله برای کم شنوایی دوران کودکی برنامه های جهانی غربالگری شنوایی نوزادان در بسیاری از مراکز خصوصی و دولتی ارزیابی شنوایی قابل انجام می باشد.
به خاطر داشته باشیم که اهمیت زمان بندی امری غیرقابل انکار است، هر چه زودتر متوجه تغییرات شنوایی در فرزندانتان شوید راه های درمان با این مشکلات برای شما بیشتر است. از اهمیت زمان بندی درست غافل نشویم، غربالگری شنوایی نوزادان در بدو تولد و توجه به علائم اختلال شنوایی در سالهای اولیه می تواند زندگی یک کودک را به طور کامل تحت الشعاع قرار دهد.
خوشبختانه بیش از ۵۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و ۶۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان با اجرای برنامه های پیشگیری و مراقبتی در نظام سلامت قابل پیشگیری اولیه هستند. تشخیص و مداخله زودهنگام کم شنوایی در به حداقل رساندن عواقب کم شنوایی بویژه برای کودکان بسیار حائز اهمیت است. کم شنوایی ماهیتی پنهان دارد، بهترین شیوه تشخیص کم شنوایی طرح غربالگری شنوایی کودکان است.
شبکه بهداشت و درمان شهرستان نجف آباد
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید.
از سایت پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید.