به بهانه روز جهانی شنوایی کمی راجع به شنوایی صحیت می کنیم. دلایل اصلی رشد بالای کم شنوایی در جهان، طی این سال ها افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت های گوش و بیماری هایی مانند سرخک، اوریون، سرخجه، مننژیت ،مصرف نادرست آنتی بیوتیک ها ، قرارگرفتن افراد در معرض صداهای […]
به بهانه روز جهانی شنوایی کمی راجع به شنوایی صحیت می کنیم. دلایل اصلی رشد بالای کم شنوایی در جهان، طی این سال ها افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت های گوش و بیماری هایی مانند سرخک، اوریون، سرخجه، مننژیت ،مصرف نادرست آنتی بیوتیک ها ، قرارگرفتن افراد در معرض صداهای بلند مثل محیط های شغلی و نظامی و استفاده بی رویه از تلفن های همراه و دستگاه های صوتی شخصی در اماکن تفریحی و محل کار می باشد.
کم شنوایی بر توانایی افراد برای برقراری ارتباط ، معاشرت ، یادگیری، کار و لذت در زندگی بسیار تاثیر گذار می باشد. در افراد مسن به طور خاص، کم شنوایی می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به افسردگی و زوال عقل شود.
خوشبختانه بیش از ۵۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و ۶۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان با اجرای برنامه های پیشگیری و مراقبتی در نظام سلامت قابل پیشگیری اولیه هستند.
ایمن سازی کودکان در برابر بیماری های عفونی، غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان و تشخیص و درمان بموقع کم شنوایی، درمان افراد مبتلا به عفونت مزمن گوش،پیشگیری از مصرف مواد مخدر و روان گردانی که دارای خطر ایجاد کم شنوایی در افراد هستند، کنترل مواجهه با صداهای بلند در محیط های شغلی و تفریحی و افزایش آگاهی در مورد شیوه مراقبت از سلامت گوش و شنوایی از جمله موارد کاهش موارد بیماری محسوب می شوند.
از آنجا که کم شنوایی به صورت خاموش و نامحسوسی بروز می کند، معمولاً در کودکان و بزرگسالان تشخیص داده نمی شود،بنابراین تشخیص و مداخله زود هنگام کم شنوایی در به حداقل رساندن عواقب کم شنوایی بویژه برای کودکان بسیار حائز اهمیت است.
نتایج تحقیقات حاکی از آن است که “برنامههای غربالگری”موثرترین راه برای شناسایی زود هنگام ابتلا به آسیب های شنوایی در میان نوزادان است. لذا تاکید می شود کلیه نوزادان بلافاصله بعد از زایمان یا در اولین مراقبت ۵- ۳ روزگی و حداکثر تا یک ماهگی از نظر وضعیت شنوایی غربالگری شوند.
براساس نتایج مطالعات انجام شده، نوزادانی که آسیب شنوایی آنها قبل از ۶ ماهگی تشخیص داده شود، دارای توانمندیهای به مراتب بالاتر نسبت به کودکانی هستند که آسیب شنوایی آنها دیرتر تشخیص داده شود. اقدامات درمانی زودهنگام برای کودکان، موجب افزایش مهارتهای زبانی و نیز شناختی آنها می شود.
نوزادی، پیش از مدرسه، حین تحصیل و شغل، برای شناسایی بیماری های گوش و مشکلات شنوایی می تواند در تشخیص و درمان زود هنگام آسیب شنوایی بسیار موثر باشد.
خطرات استفاده از هنذفری و هدفون را جدی بگیرید!
استفاده از هدفون و هنذفری در طولانی مدت می تواند سبب عفونت گوش، کاهش شنوایی ، وزوز گوش، کاهش یادگیری، درد گوش و آسیب های مغزی شود.
عوارض و مضرات هدفون چیست؟
اطلاعات لازم را درباره هدفون ها به کودکان و نوجوانان خود بدهید. بیشتر آنها آگاهی های لازم را درباره ی مضرات هدفون ندارند و فکر می کنند که اگر هم شنوایی شان را از دست بدهند، می توانند بعدها آن را بهبود بخشند.
شبکه بهداشت و درمان شهرستان نجف آباد
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.