۱۲ اردیبهشت،روز معلم امام خمینی(ره) : معلم واقعی آیت الله مطهری است. به همین دلیل نقش تربیتی استاد مطهری است که روز شهادت ایشان را روز معلم و بزرگداشت مقام معلم اعلام شده است. وی متفکر، فیلسوف و یک شخصیت فکری و سیاسی در قرن حاضر بود. استاد مرتضی مطهری در ۱۳ بهمن ماه ۱۲۹۸ […]
امام خمینی(ره) : معلم واقعی آیت الله مطهری است.
به همین دلیل نقش تربیتی استاد مطهری است که روز شهادت ایشان را روز معلم و بزرگداشت مقام معلم اعلام شده است. وی متفکر، فیلسوف و یک شخصیت فکری و سیاسی در قرن حاضر بود.
استاد مرتضی مطهری در ۱۳ بهمن ماه ۱۲۹۸ در فریمان یکی از شهرهای نزدیک به مشهد مقدس در یک خانواده روحانی به دنیا آمد. پدر ایشان حاج شیخ محمدحسین و ازشاگردان آخوند خراسانی و مادرش بانو سکینه دختر آخوند ملاجعفر روحانی بود. شهید مطهری ۴ برادر و ۲ خواهد داشت. ایشان از همان کودکی تقوا داشته و از رفتار ناپسند دوری میکرد و به این شکل ساختار روحی و اخلاقی وی شکل گرفت.
شهید مطهری تا سن ۱۲ سالگی نزد پدر اموزش دید و دو سال به همراه بردارش محمدعلی در مدرسه ابدال خان مقدمات علوم اسلامی را فراگرفت.
در سال ۱۳۱۵ چند ماه بعد از فوت آیت آلله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(موسس حوزه علمیه قم)، به حوزه علمیه قم رفته و ۱۲ سال در محضر امام خمینی(ره) عرفان، فلسفه ملاصدرا، اخلاق و اصول را فراگرفت.
وی در قم از شاگردان علامه سیدمحمدحسین طباطبایی، آیت الله العظمی حجت کوه کمره ای، آیت الله میرزاعلی آقای شیرازی، آیت الله بروجردی و آیت الله محمد محقق داماد بود.
در سال ۱۳۳۱ با عالیه روحانی دختر یکی از روحانیون مشهد ازدواج کرد و صاحب ۴ دختر و ۳ پسر شد.
ایشان بعد از تکمیل تحصیلات خود به تدریس شرح منظومه، شرح اشارات و شفا در مدرسه سپهسالار و مروی پرداخت و به مدت ۲۰ سال در این مدرسه به پرورش طلاب و محقیقن علوم و فرهنگ اسلامی پرداخت.
از سال ۱۳۳۳ در دانشگاه تهران دانشکده الهیات و معارف اسلامی شروع به تدریس کرد و همزمان با نشریه مکتوب تشیع همکاری کرد و نگارش کتاب را نیز آغاز کرد و همچنین مشغول ایراد سخنرانی شد.
آثار و کتاب های مرتضی مطهری
استاد مطهری آثار بسیاری را از خود به جا گذاشته است که بیش از ۵۰ اثر است. مهمترین آن ها عبارتند از:
مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی؛ اسلام و مقتضیات زمان؛ پیرامون انقلاب اسلامی؛ آشنایی با قرآن؛ پیرامون جمهوری اسلامی؛ تعلیم و تربیت در اسلام؛ حماسه حسینی؛ نبوت؛ توحید؛ معاد؛ انسان کامل؛ عدل الهی؛ داستان راستان؛ خدمات متقابل اسلام و ایران؛ سیری در نهج البلاغه؛ فطرت؛ علل گرایش مادّیگری؛ فلسفه تاریخ؛ فلسفه اخلاق؛ شرح مبسوط منظومه؛سیری در سیره نبوی؛سیری در سیره ائمه اطهار (علیهم السلام)؛گفتارهای معنوی؛مسأله حجاب؛نظام حقوق زن در اسلام؛قیام و انقلاب مهدی (عج)
وی آثاری را نیز منتشر نشده دارد که عبارتند از : شرح منظومه (به زبان عربی به قلم حجه الاسلام شیخ محمدتقی شریعتمداری)؛آشنایی با قرآن (جلدهای ۵ تا ۱۵)؛ فلسفه تاریخ (جلدهای ۲ تا ۴)؛مسأله بردگی در اسلام؛پانزده گفتار؛توکل و رضا؛انسان شناسی؛حاشیه بر تفسیر المیزان؛ و …
شهادت مرتضی مطهری
ایشان توسط محمدعلی بصیری یکی از اعضا گروه فرقان در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ حدود ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه ترور شدند و به شهادت رسیدند. ایشان در ۱۳ اردیبهشت از دانشگاه تهران تشیع شدند و در مسجد بالا سر مرقد حضرت معصومه(س) نزدیک به قبر آیات عظام حائری و خوانساری به خاک سپرده شدند.