شفافیت در شورای شهر نجف آباد : یکی از مطالبات اخیر مردم که از گوشه و کنار صدای آن به گوش می رسد و به خصوص در ایام انتخابات آن را از مسئولین طلب می کنند مساله شفافیت است. البته تحقق این امر در کل کشور، ادارات و دستگاه های اجرایی آن یکی از نیازهای […]
شفافیت در شورای شهر نجف آباد : یکی از مطالبات اخیر مردم که از گوشه و کنار صدای آن به گوش می رسد و به خصوص در ایام انتخابات آن را از مسئولین طلب می کنند مساله شفافیت است. البته تحقق این امر در کل کشور، ادارات و دستگاه های اجرایی آن یکی از نیازهای ضروری جهت برون رفت از مسائلی است. که اخیرا گریبان گیر سیستم اقتصادی و اجرایی کشور شده است. اخیرا شاهد هستیم کم و بیش بعضی از دستگاه ها درانتشار مصوبات و عملکرد خود پیش قدم شده و آن را توسط رسانه های جمعی منتشر و به گوش مردم می رسانند.
راه اندازی سامانه اطلاع رسانی شورای شهر نجف آباد جهت حرکت به سمت شفافیت بهانه ای شد. در خدمت سخنگوی شورای پنجم آقای طرقی باشیم.
من عیدی محمد طرقی هستم. شغل اصلی من دبیر آموزش و پرورش و ۲۵ سال سابقه تدریس در آموزش وپرورش دارم. در بخش های مختلف معاون دبیرستان بودم و سه سال است. که مسئول بازرسی آموزش و پرورش نجف آباد هستم. مدرک تحصیلی ام فوقلیسانس تاریخ است. و در حال حاضر دانشجوی دکترای تاریخ ایران هستم.
در شورای سوم از سال ۸۶ تا ۹۲ عضو شورای شهر بودم. در این شش سال و اندی دبیر شورا بودم. و الان عضو شورای پنجم و در حال حاضرم سخنگوی شورای پنجم در خدمت شما هستم.
ما در شورای پنجم بحث های خیلی زیادی داشتیم. بعضی از مباحث تا الان هدف های کلی و بعضی از مباحث هدف های اجرایی ما در شورا است. و نوع تعامل ما با شهرداری، مردم، مسئولین است و برنامه های مختلفی را تاکنون پیش بینی کرده ایم. چون در حال حاضر در آغاز شورای پنجم هستیم. در حال رایزنی و نهادینه کردن و تصویب و تائید و پیگیری هستیم.
تدوین منشور شورای پنجم است. شاید اطلاع داشته باشید. اولین برنامه پنجساله شهرداری نجف آباد در دوره شورای سوم تدوین شد. که ظاهراً سال ۹۵ این برنامه به پایان رسید. شورای چهارم، برنامه دوره پنجساله را جهت اینکه عمر شورای چهارم به پایان رسیده بود. به تعویق انداخت و در حال حاضر شهرداری یک لایحه در این رابطه به شورا فرستاد که تصویب شده است. کلیات و دستورالعمل هایی که شهرداری به تدوین برنامه پنجم اقدام کرد.
شفافیت در شورای شهر نجف آباد
و چون هم زمان با منشور شورای پنجم شده است. قرار است این برنامه پنجساله دوم شهرداری را با منشور شورای پنجم به گونه ای باهم تلفیق کنیم. که تمام اهداف مشترک شورا و شهرداری بر اساس نیازها و ضرورت های اصلی مردم و اولویت ها در نظر گرفته شود. کلیات تدوین منشور شورای پنجم در سایت شورا، سایت شهرداری و کانال تلگرامی شورای پنجم گذاشته شده است.
از همه مسئولین، متخصصین، حتی ۱۶۰ نفر کاندیدای شورای پنجم که وارد عرصه انتخابات شده بودند. برای همه پیامک فرستادیم و آن را در سایت شورا گذاشتیم که عزیزانی که کاندیدا بودند اگر طرحی، برنامه ای، پیشنهادی دارند، حتماً برای شورای پنجم ارسال کنند.
همه اینها را جمع بندی می کنیم که انشاالله یک منشور شورایی تنظیم کنیم. که هم جامع باشد و هم مهم ترین نیازهای شهر و شهروندان را در نظر بگیرد. و بهتمامی مردم اعلام کردیم که همه می توانند در این زمینه نظر بدهند. احتمالاً ظرف یکی دو ماهه آینده این منشور را تدوین می کنیم. و این منشور در این چهار سال آینده چراغ راه آینده می شود.
شورا و شهرداری بر اساس این منشور عمل می کنند و شهردار موظف خواهد بود، پروژه هایی که در این منشور دیده می شود را با تمام ظرفیت هایی که در شهر، استان، کشور است را استفاده کند و انشالله آنها را جامع عمل بپوشاند.
انشالله، تمامی نیازهای عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و خصوصاً پروژه های بخش خصوصی در این منشور دیده خواهد شد.
یکی از درخواست های اساسی مردم که در ایام انتخابات خودش را خیلی نشان داد و ما هم به این مطلب رسیدیم؛ که واقعاً حق همه شهروندان است که بدانند در شهر و شورای شهر چه چیزی می گذرد و اطلاع دقیقی داشته باشند، اگر شهروندان در جریان همه مسائل باشند، بهتر می توانند از مدیران شهری حمایت کنند و از نظر افکار عمومی نظارت بهتر و دقیق تر انجام می شود و راحت تر می توانیم کارمان را انجام دهیم. در همین راستا کارهای خاصی را شروع کردیم.
مگر در موارد خاصی که تاکنون نداشتیم. اعلام کردیم که شهروندان در این جلسه بیایند و ناظر جلسات رسمی شورا باشند تا این لحظه افرادی آمده اند و ما در کانال تلگرامی تصویر شهروندانی که آمده اند را منتشر کردیم. به شهروندان، خبرنگاران و اصحاب رسانه اعلام کردیم که می توانند در جلسات رسمی شورا حضورداشته باشند.
شفافیت در شورای شهر نجف آباد
سایت شورا را راه اندازی کردیم و چون مصوبات شورا به فرمانداری می رود، ما ۱۵ روز زمان داریم که نظر فرمانداری را داشته باشیم و فرمانداری اگر مصوبات شورا را تائید کرد طبق قانون لازم الاجرا است. بنابراین تمامی مصوبات شورا عیناً روی سایت شهرداری و شورا قرار می گیرد. و تا این لحظه ۲۴ جلسه رسمی داشتیم و همه مصوبات روی سایت قرارگرفته است. الان همه خبرها و مصوبات روی سایت قرارگرفته است و مردم راحت می توانند اطلاع پیدا کنند و نظر و پیشنهاد بدهند و انتقاد کنند و در جریان مصوبات شورا باشند.
انجام همه اقدامات در شهر، با بودجه شهرداری است و بودجه یک ساله است که در شورا تصویب می شود یعنی شهرداری اگر پروژه ای را اجرا می کند قطعاً در بودجه سال، دیده شده است. بنابراین چیزی که شهرداری اقدام می کند دقیقاً بر اساس بودجه یک ساله است. و خارج از بودجه، شهرداری نمی تواند اقدامی کند مگر در موارد خاصی که ضرورت داشته باشد. یک پروژه ای جابه جا شود. یا یک اولویتی وجود داشته باشد که بایستی لایحه بیاید و در شورا تصویب شود. تا جابه جا شود ولی تمام اقدامات شهرداری و پروژه ها دقیقاً بر اساس بودجه سالانه است. که در شورا تصویب شده است.
برنامه هایی که از قبل پیش بینی شده است و اگر قرار است پارکی احداث شود، فضای سبز محلی ایجاد شود، آسفالتی انجام شود یا اقدام عمرانی دیگری انجام شود؛ تمام در برنامهه ا از قبل دیده شده است و دقیقاً بر اساس آن برنامه عمل می شود.
بله امسال سال اول شورای پنجم و بودجه سال آخر شورای چهارم است که الان دارد عملیاتی می شود. بودجه سال بعد را در حقیقت شورای پنجم مصوب می کند.
نه البته. مبهم و پشت درهای بسته نبود، جلسات خیلی آشکار برگزار شد. البته رأی گیری برای شهردار به صورت مخفیانه است، طبق قانون انجام می شود و آشکار نیست.
همه جا عرف است و به صورت مکتوب و به صورت محرمانه انجام می شود. یک پروسه ای وجود داشت که حدود ۳-۴ ماه طول کشید و چون ما تا آغاز شورای پنجم فرصت داشتیم. جلساتمان را با دوستانی که رأی آورده بودند زودتر آغاز کردیم.
گزینه های خیلی زیادی داشتیم که هم خودمان مدنظرمان بود و هم دیگران به ما پیشنهاد دادند و حدود ۴۰ گزینه داشتیم. که همه اینها را بررسی کردیم و نهایتاً این گزینه ها را به ۲۰ گزینه و از آن ۲۰ گزینه به ۱۰ گزینه نهایی رسیدیم. و با ۱۰ کاندیدا در مورد عملکرد، سوابق و برنامه هایشان مصاحبه کردیم. و حتی با بعضی از کاندیدها تا ۳ جلسه که جلسات ۲-۳ ساعته داشتیم؛ که البته از آن ۱۰ نفر، ۲ نفر برای مصاحبه نیامدند و انصراف دادند و ۸ نفر آمدند؛ که در پایان آقای منتظری با رأی قاطع یعنی با ۷ رأی انتخاب شدند.
ما شاخص های مختلفی داشتیم. در رابطه با شهردار حدود ۱۰ شاخصه اصلی داشتیم. که بعضی از آنها حالا در ذهنم است، چون اینها را مکتوب کردیم و نهایتاً به جمع بندی رسیدیم.
یکی از شاخصها این بود که شهردار، سابقه اجرایی خوبی داشته باشد یعنی سابقه درخشانی داشته باشد و سوابقش را مردم دیده باشند و رضایتمندی داشته باشند. شهر را خوب بشناسد و برنامه های خوبی برای شهر داشته باشد.
چون یکی از شعارهایی که من و همه ی اعضای شورا پافشاری می کنیم و دوست داریم، خوب اجرا کنیم. این است که ما اعتقاد داریم به نجف آباد بزرگ، نجف آباد بزرگ،یعنی مرکز شهر و امیرآباد، یزدانشهر، ویلاشهر و نواحی مختلف که وجود دارد. و ما دوست داریم شهرداری به گونه ای عمل کند. که مردم احساس کنند همه جای شهر کار می شود. و از جایی غفلت نمی شود و به مناطق محروم بیشتر رسیدگی می شود. در مجموع مردم احساس کنند که مسئولین همه جای شهر را به خوبی می بینند.
شفافیت در شورای شهر نجف آباد
یکی از مسائل اصلی که با آقای منتظری به جمع بندی رسیدیم. در توزیع عادلانه امکانات و پروژه ها، نهایت دقت را به عمل بیاورند. و شورا در این بحث نظارت خواهد کرد. و اگر بودجه ای در شهر است همه جا عادلانه توزیع شود. بر اساس درآمد مردم، نیازهای مردم، ضرورت های مردم که در بعضی از نقاط یک سری مشکلاتی وجود دارد که انسان خیلی رنج میبرد. دوست داریم عادلانه به این مسائل نگاه شود.
که خیلی روی آن تأکید کردیم و با آقای شهردار به جمع بندی رسیدیم. که از نیروهای خوب توانمند و زبده استفاده شود. بحث شفافیت در همه موارد دیده شده است. خصوصاً در دو بعد، یکی بعد مالی و یکی بعد نیروی انسانی که دوست داریم. شفافیت خوبی وجود داشته باشد. و مردم ازنظر مالی بدانند در درآمد شهرداری، هزینه های شهرداری چه می گذرد.
ازنظر نیروی انسانی، شاخص های مختلفی را مدنظر داشتیم. که همه این موارد را در بحث انتخاب شهردار داشتیم.
بنگاه میوه و تره بار افتتاح شده است. فقط انتقال بنگاه داران مانده است. که ظاهراً بنگاه داران به خاطر ماه محرم و صفر تقاضا کردند که بعد از ماه صفر منتقل شوند.
و کارهای مقدماتی انجام شده است و به زودی منتقل خواهد شد.یک سری مشکلاتی بود که رفع شد. جلسات مختلفی گرفتند و نهایتاً صورت جلسه کردند. و توافق نهایی حاصل شد، فقط شهرداری در نظر داشت زمانش زودتر انجام شود. ولی بنگاهداران تقاضا کردند بعد از ماه صفر این کار انجام شود.
این پروژه ها از دوره قبل بوده است. و قطعاً مدیران همان دوره (شورای شهر چهارم) بهتر می توانند. دفاع کنند. حالا من به عنوان یک شهروند و به عنوان یک عضو شورای شهر، اول یک مطلب کلی خدمت شما عرض کنم. در حال حاضر مشکلاتی که ازنظر اقتصادی در جامعه وجود دارد. شهرداری ها را با یک بحران جدی مواجه کرده است.
به طورجدی بسیاری از شهرداری های کشور و شهرداری ماهم تا حدودی مبتلا است. هزینه های جاری شهرداری بالاست. شهرداری نجف آباد ماهانه ۴.۵ میلیارد تومان هزینه های جاری دارد. که ازجمله هزینه های جاری، حقوق پرسنل، هزینه جمع آوری زباله، نگهداری فضای سبز و مازاد آن را برای هزینه های عمرانی و خدمات بیشتر به مردم صرف می کند. شرایط بحرانی اقتصادی وجود دارد که ما هیچ راهی جز رفتن به سمت بخش خصوصی نداریم و سرمایه گذاران را تشویق کنیم.
پروژه ارزشمندی است. و شهرداری اینجا ریالی هزینه نکرده ولی این پروژه بالای ۶۰ میلیارد هزینه شده است. و یک درآمد مستمری برای شهرداری دارد. و اگر شهرداری چنین کاری را خودش می خواست انجام بدهد. تا سال ها نمی توانست انجام دهد. گاهی اوقات از شهرداری، شورا و سرمایه گذاران در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، انتقادات زیادی می شود.
شفافیت در شورای شهر نجف آباد
من این انتقادات از سرمایه گذاران را یک آسیب جدی برای شهر میدانم. چون سرمایه گذاران دلسرد می شوند و از این شهر خواهند رفت. و همین سرمایه گذاران اگر از این شهر بروند. این پروژه های بزرگ انجام نخواهد شد.
ما پروژه های بزرگی را به اتکای سرمایه گذاران در شورای پنجم مدنظر داریم. که البته در یک قرارداد برد برد چون سرمایه گذاران در شهر میلیاردها تومان هزینه می کنند. قطعاً باید سود ببرند. ما باید مسائل مردم و نظرات مردم و سرمایه گذاران را لحاظ کنیم.
البته این سابقه اش به شورای سوم (دوره ما) برمی گردد. مراسم افتتاحیه کلنگ زنی بنگاه میوه و تره را یادم است و کلنگش در همین جایی که ساخته شده است، زده شد. آقای خندان و مسئولین شهر حضور داشتند، کلنگش زده شد. و قرار بود با یک شرکت و با فرد دیگری انجام شود و بعد که دوره ما تمام شد، پروژه ناتمام ماند و سپس به یک شکل دیگری ادامه پیدا کرد و آقای مهدیه آمد اجرا کرد.
در مورد کشتارگاه، بازدیدی که از این پروژه داشتیم و توضیحاتی که آقای شهردار و کارشناس ها در اوایل کار دادند. بحث کشتارگاه یک پروژه خیلی بزرگ در غرب استان است. و ماهیت کار طوری است. که می تواند برای شهرداری درآمدزا باشد. یعنی می تواند خیلی از شهرستان های غرب استان را تحت پوشش قرار دهد.
قسمت عمده بودجه اش از دفتر مقام معظم رهبری تأمین می شود؛ یعنی پروژه ای است. که موردحمایت دفتر مقام معظم رهبری است و سرعت اجرایش خیلی خوب بوده است. با توجه به توضیحات کارشناسان و شهردار ، خیلی ارزشمندی است و می تواند این منطقه را متحول کند و برای شهرداری درآمدزا باشد و خیلی از نیازهای غرب استان را پاسخ دهد.
در مورد این پروژه دیدگاه های مختلفی وجود دارد، بعضی از مردم می گویند ضرورتی نداشته است، باید با اعضای شورای چهارم صحبت کنید. ببینید علت انتخاب این پروژه در این نقطه از شهر چه بوده است. البته خب پروژه های ارزشمندی است. به جهت اینکه یک سری مشکلات ترافیکی جنوب شهر را حل می کند. و مشکل اتصال نجف آباد به فولادشهر را حل می کند. ما چنین پروژهای را در سطح شهر نداشتیم اگر در سطح شهر نگاه کنید. از این نوع زیرگذرها، روگذرها تاکنون نداشتیم، به غیراز زیرگذر شهروند در شمال شهر که واقعاً برای پارک کوهستان ضرورت داشت.
شفافیت در شورای شهر نجف آباد
بعضی ها نظرشان این است که این پروژه باعث می شود که کسانی که از آنجا عبور می کنند دیگر به سرعت رد شوند و اصلاً وارد شهر نجف آباد نشوند و بعضی ها می گویند. ممکن است بحث گردشگری را تحت تأثیر قرار دهد یعنی به جای اینکه کاری انجام دهیم کسانی که از این منطقه عبور می کنند. یک ورودی به شهر داشته باشند.
شاید این پروژه، این را کاهش داده باشد. ولی بعضی ها می گویند نه چنین اتفاقی نمی افتد.این پروژه اتفاقاً به زیبایی شهر کمک می کند و ترافیک را روان می کند و اتصال جنوب به فولادشهر را خوب در دسترس قرار می دهد. دیدگاه های مختلفی وجود دارد که باید اعضای شورای چهارم از این پروژه دفاع کنند.
این مصاحبه با عنوان شفافیت در شورای شهر نجف آباد در هفته نامه دیباگران شماره دوازدهم در تاریخ ۱۳۹۹/۱۰/۷ شهرستان نجف آباد منتشر
شده است.