شیوع بیماری های ویروسی تا پایان اسفند ادامه دارد سخنگوی دانشــگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: شیوع بیماری های تنفسی و ویروسی تا پایان اسفند ادامه دارد، چرا که در این ماه تعامل بیشتر مردم با یکدیگر و رفت وآمد بیشتر در سطح شهر به چشم می خورد. پژمان عقدک در خصوص شیوع بیماری های تنفسی […]
سخنگوی دانشــگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: شیوع بیماری های تنفسی و ویروسی تا پایان اسفند ادامه دارد، چرا که در این ماه تعامل بیشتر مردم با یکدیگر و رفت وآمد بیشتر در سطح شهر به چشم می خورد.
پژمان عقدک در خصوص شیوع بیماری های تنفسی و ویروســی گفت: بیماری های تنفسی بیش از دو تا ســه هفته است که افزایش پیدا کرده است و این موضوع در هر دو گروه بزرگسالان و کودکان به چشم می خورد، رده سنی کودکان به دلیل آسیب پذیری بیشتر و نگرانی خانواده ها توجه بسیاری را به خود جلب کرده اســت. در حال حاضر در کلینیک ها و مراکز درمانی و درمانگاه های سرپایی، مطب و کلینیک های خصوصی افزایش تعداد مراجعه کننده وجود دارد.
او افزود: بررسی کشــوری و استانی نشان می دهد بیش از ۴۰ درصد بیماران مبتــال به آنفلوانزا، ۵ درصد مبتلا به کرونا ویروس و سایر افراد دچار سرماخوردگی و انواع دیگر ویروس ها هستند، اکنون آنفلوانزا بیش از هر چیز دیگری شدت دارد و این بیماری با عطسه، سرفه، آبریزش بینی، تب و درد ناگهانی، سردرد و کمردرد همراه اســت و حتی بعضی علائم و نشــانه های این بیماری همچون سرفه ممکن اســت تا چند هفته ادامه داشته باشــد.
ضمن اینکه عفونت های میکروبی نیز می تواند حین درگیری افراد با آنفلوانزا بروز کند که و نیاز به درمان داشته باشد، بنابراین بیماری های ویروسی که اکنون رایج است و افراد را به سمت بیمارستان و مراکز درمانی روانه می کند، بیشتر آنفلوانزا هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در تشریح روش های مقابله با بیماری های ویروســی خاطرنشان کرد: برای مقابله با آنفلوانزا همچون سایر بیماری های ویروسی بهترین کار پیشگیری است، همچنین در اولین مرحله افراد باید با مشاهده علائم اولیه همچون عطسه، آبریزش بینی و ســرفه در خانه بمانند و با ایزوله کردن خود از ارتباط با ســایر افراد پرهیز کنند، البته لازم است.
بدانیم که استفاده از مایعات و آب فراوان، میوه و سبزی برای تقویت سیستم ایمنی در راستای بهبود این بیماری مؤثر است. او ادامه داد: اگر افراد مجبور به خروج از خانه شدند، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی یک تا ۵/۱متر را در اولویت قرار دهند، همچنین افراد بیمار باید از حضور در محیط های سربســته خودداری کنند و درصورتی که مجبور به حضور در مکان های سربســته شدند، تهویه هوا را جدی بگیرند، در گام آخر نیز شست وشوی مداوم دست ها تأثیر بسیاری برای پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری های ویروسی دارد که باید موردتوجه قرار گیرد.
عقدک تصریــح کرد: این بیماری تا پایان اســفند ادامه دار اســت، چرا که در این ماه تعامل بیشــتر مردم با یکدیگر و رفت وآمد بیشــتر در سطح شهر به چشم می خــورد، بنابراین وضعیت شــیوع بیماری به همین صورت و چه بسا بیشتر نیز خواهد شد، اما در فروردین به دلیل فرارسیدن ماه رمضان و تعطیلی مکان های دولتی احتمال کاهش این بیماری وجود دارد، مهم است افرادی که دچار بیماری های کلیوی، سرطانی، قلبی و زمینه ای هستند باید بیشتر از سایرین نکات بهداشتی را رعایت کنند.
احمد شریعتی
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید.
از سایت پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید.