صنعت شیشه در ایران و اروپا ایران بیشترین منابع و مواداولیه را برای صنعت شیشه دارد. اما متاسفانه در تجارت جهانی از این صنعت پرسود کمترین سهم را داراست.صنعت شیشه در ایران و اروپا قدمتی دیرینه دارد. و در ایران نیز سابقه ا یی بسیار طولانی دارد. اما در طی سال های اخیر متناسب با […]
ایران بیشترین منابع و مواداولیه را برای صنعت شیشه دارد. اما متاسفانه در تجارت جهانی از این صنعت پرسود کمترین سهم را داراست.صنعت شیشه در ایران و اروپا قدمتی دیرینه دارد. و در ایران نیز سابقه ا یی بسیار طولانی دارد. اما در طی سال های اخیر متناسب با تحولات جهانی این صنعت پیش نرفته است.
ایران از غنی ترین و ارزان ترین مواد اولیه شیشه در جهان بر خوردار است. اما سرمایه گذاری اصولی در این صنعت انجام نشده است. و تولید شیشه معمولا به صورت سنتی و غیر علمی با ابزار آلات غیر ماشینی انجام می شود.
در سال های اخیر سرمایه گذاری هایی در صنعت شیشه در ایران و اروپا انجام شده است. و تولید کنندگان خارجی سعی کرده اند با تولیدکنندگان داخلی رقایت کنند. و سعی در سرمایه گذاری و یا سهیم شدن در این صنعت داشته اند.
حال حاضر طرح های گسترده ایی در صنعت شیشه در ایران رو به پیشرفت است. این پروژه های گسترش، ساختار و زیر بنای صنعت شیشه ایران را متحول می کند. اینکه باید ببینیم آیا این پروژه ها با نیازهای جامعه ارتباطی دارند یا خیر.
از نظر کمی اخیرا بحرانی در زمینه فروش شیشه در جهان آغاز شده است. تولید این محصول در اروپا کاهش داشته ست. در چین نیز وادهای تولید شیشه که تحت روش فلوت تولید می کردند ناچار به کاهش تولید شده اند. علائمی از رکود مراکز تولید بلوجات در بازار دیده می شود.
در ایران چندین طرح اصلی و مهمی در جهت توسعه صنعت شیشه اجرا می شود. اگر این طرح ها به خوبی و با موفقیت اجرا شوند. تولید شیشه تخت د رایران تا ۳۰ هزار تن و تولید بلورجات تا ۱۷۰ هزار تن افزایش می یابد.
البته با توجه به وضعیت اقتصادی کمی دیر یا زود این پروژه ها به نتیجه خواهد رسید. اجرای این پروژه ها می تواند پیشرفت قابل توجهی در فن آوری صنعت شیشه در ایران داشته باشد. این امر تولید شیشه تخت را در ایران مدرنیزه می کنند و میزان زیادی صادرات محصولات شیشه ایی را فراهم می کند.
کارگا های شیشه سازی به روش های سنتی به حیات خود ادامه می دهند. اما کارخانه های بزرگ شیشه سازی و بلورجات نیز در ایران هستند که ظروف شیشه ایی و بلور تولید می کنند. و توانشته اند وارد بازارهای جهانی شوند.
اگر چه شیشه های سنتی نیز مزایای خود را دارد اما برای رقابت با بازار پرسود جهانی نیاز به مدیریت و برنامه ریزی صحیح دارد. تا بتوان نه در آسیا بلکه در جهان نقش مهمی را ایفا کرد.
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره شصتم به چاپ رسیده است.
در مورد صنایع دستی بیشتر بدانید
در مورد صنایع دستی نجفآباد بیشتر بدانید
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید.