فاصله بین نسلی فاصله بین والدین و فرزندان یکی از مسائلی است که در همهی فرهنگ ها کم و بیش وجود دارد و به نظر می رسد در حال افزایش باشد. که این موضوع سلامت جامعه را در مخاطره قرار میدهد. از این رو این پدیده را باید بررسی و ریشه یابی نمود تا بتوان […]
فاصله بین والدین و فرزندان یکی از مسائلی است که در همهی فرهنگ ها کم و بیش وجود دارد و به نظر می رسد در حال افزایش باشد. که این موضوع سلامت جامعه را در مخاطره قرار میدهد. از این رو این پدیده را باید بررسی و ریشه یابی نمود تا بتوان راهکار های کاهش فاصله بین نسلی را مشخص کرد.
یکی از مسائل اساسی در ای عصر، فاصله نسل جدید با نسل قدیم است که امکان تفاهم وگفت و گوی بین نسل ها را دشوار نموده است؛ بدین معنی که نسل جدی که نسل جدید و نسل قدیم اگر چه در کنار هم زندگی میکنند، اما زبان یکدیگر را متوجه نمیشوند. گویا هر کدام در دنیای دیگری سیر میکنند. این واقعیت سلامت روانی و سبک زندگی نسل جدید را تهدید میکند و مشکلاتی را در زمینه اشتغال، ازدواج و ادامه تحصیل آنها به وجود میآورد.
شکاف بین نسلی در روح اجتماعی خلل بوجود می آورد و تعاملات منطقی و حرکت بخش را ناکار آمد می کند و گاه آنها را به ضد خود تبدیل میکند. یعنی عاملی که می تواند سعادت آفرین باشد، ممکن است حرکتی عقب گرد و ارتجاعی را در سعادت فردی و جمعی رقم زند.
این شکاف موجب اختلال در روابط ولدین و فرزندان شده است که فضای نامطلوبی در خانواده و کشمکش بین والدین و فرزندان بوجود بیاید این کشمکش ها گاهی به مدت طولانی ادامه یافته و موجب اختلال در کارکرد خانواده میشود و نگرانی های متعددی را به وجود می آورد.
هدف از پیشگیری اقداماتی است که موجب جلوگیری از فاصله بین نسلی شود.