فعالیت سمن خیریهای و غیر خیریهای در استان اصفهان مسعود مهدویان، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان گفت: ۱۸۰۰ سمن خیریهایی و غیرخیریهایی در استان حضور پررنگ و فعال دارند ضمن اینکه این تشکلهای مردمی در اصفهان خود را به استان محدود نکردهاند و در سطح کشور به خصوص در زمان وقوع حوادثی […]
مسعود مهدویان، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان گفت: ۱۸۰۰ سمن خیریهایی و غیرخیریهایی در استان حضور پررنگ و فعال دارند ضمن اینکه این تشکلهای مردمی در اصفهان خود را به استان محدود نکردهاند و در سطح کشور به خصوص در زمان وقوع حوادثی مانند سیل و زلزله برای کمک به هموطنان خود حاضر میشوند و همین یکی از افتخارات استان است که فعالیتهای مردمنهاد و خیریهایی جایگاه مناسبی در کشور دارد.
وی بیان کرد: از این ۱۸۰۰ سمن، حدود ۷۵۰ مجوز تنها به خیریهها و سایر فعالیتهای تشکل محور مربوط است و ۳ هزار کانون فرهنگی و اجتماعی با فعالیت در حوزههای مربوطه شامل ۳ هزار پایگاه بسیج، ۲ هزار و ۵۰۰ گروه جهادی ، ۵ هزار تشکلهای مذهبی و ۵۰۰ مرکز نیکوکاری بر اساس ظرفیت استان فعال هستند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان گفت: به دنبال توسعه کمی و کیفی وتوجه بیشتر به سازمانهای مردمنهاد هستیم و در خصوص فعالیتهای نهادهای مردمی دو دستور کار اصلی داریم که مورد توجه بیشتری است. اولین دستور کار توجه به موضوعاتی مانند آسیبهای اجتماعی، سبک زندگی اسلامی، ، فضای مجازی، سواد رسانهایاشتغال و مسائل کودک و نوجوان است که باید در شرایط فعلی بیشتر از موضوعات دیگر مورد توجهاست.
دومین دستورکار این است که برای فعالشدن در چارچوب فعالیتهای موثر این ۳۰ درصد ظرفیت تلاش کنیم، که در همین راستا فراخوان دادیم و پیگیری میکنیم تا در قالب موضوعات موثر به فعالیت بپردازند.
مسعود مهدویان اظهارکرد: ۲۷۰ سمن در حوزه جوانان فعالیت میکنند که به دنبال فعالسازی بیشتر این تشکلها هستیم که شهرستان نجفآباد با ۱۳۲ تشکل مردمی بعد از کاشان نسبت به دیگر شهرستانها برتری دارند. در این دولت اقدام موثری انجامشده و آن هم این است که زمان صدور مجوز تشکلها ۵۰ درصد کاهش یافته و حدود ۲ ماهه صادر میشوند و این زمان قبلا ۵ ماهه بود.
وی توضیحداد که: برای فعالسازی تشکلهای مردمنهاد به دستگاههای مختلف فراخوان دادیم که ظرفیتهای خودشان را بهکارگیرند که تاکنون از طرحهایی با موضوع خانواده بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان بهعنوان بودجهْ حمایتشدهاست.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: سعی شدهاست که مجوزهای باطلشده را فعال کرده و برای ثبت نهادهای دارای مجوز جدید اعلام آمادگی کردهایم و برای اشخاص علاقمند به حوزه تشکلهای مردمنهاد در تمامی زیرساختها مانند ثبت مجوز و تخصیص منابع کمک خواهیمکرد. در موضوعات پزشکی شرایط نسبتا مساعدی نداریم اما در حوزه کودکان کار تعدادی تشکل در حال فعالیت هستند اما با تعداد نیاز تطابق ندارد و سعی داریم به سمت موضوعاتی برویم که کمتر به آنها توجه شدهاست.
علیرضا حبیبی، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان نجفآباد از برگزاری همایش تخصصی فروش بهینه اینترنتی صنایع دستی و تولیدات خانگی با عنوان دهکده جهانی و بازارچه صنایع دستی خبرداد. این همایش تخصصی توسط اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان و با همکاری همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری در محل فرهنگسرای شهید محمد منتظری برگزارشد.
یکی از اهداف مهم این همایش تلاش برای ارتقا فعالیت نوین هنرمندان صنایع دستی و همچنین فراهمکردن بستر مناسبی برای کسب و کار اینترنتی است و تبادل اطلاعات و تجربیات افراد که در بخشهای دیگری مانند حوزه بازرایابی اینترنتی فعال هستند میتواند برای رسیدن به این هدف نقش مهمی را ایفاکند.
در این همایش اساتید حوزه کسب و کارهای اینترنتی و جمعی از هنرمندان و فروشندگان صنایع دستی حضورداشتند و در مورد روشهای نوین کسب و کار اینترنتی و مدیریت بازرایابی مدرن و همچنین راهکارهای فروش بهینه اینترنتی صنایع دستی و تولیدات خانگی به گفتگو و نبادل نظر پرداختند.
سمیه طالب
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.