لزوم حریم گذاری زوجین در دوران تأهل مشـاور و روان شـناس خانـواده بـا اشـاره بـه لـزوم حریم گـذاری و حفـظ فاصله هـای سـالم بـرای پایـداری زندگـی گفت: بـا وجود تمـام تفاوت هـای موجـود بین یک زوج، هیچ یـک از آن ها نمی تواند ماننـد زندگی مجردی خود در زندگـی مشـترک رفتار کنـد. وی با اشـاره […]
مشـاور و روان شـناس خانـواده بـا اشـاره بـه لـزوم حریم گـذاری و حفـظ فاصله هـای سـالم بـرای پایـداری زندگـی گفت: بـا وجود تمـام تفاوت هـای موجـود بین یک زوج، هیچ یـک از آن ها نمی تواند ماننـد زندگی مجردی خود در زندگـی مشـترک رفتار کنـد.
وی با اشـاره به بافت و نقـش جدیـد افـراد پـس از ازدواج و آغاز زندگی مشـترک گفـت: یـک پسـر و دختـر جـوان از دو خانـواده متفـاوت بـا یکدیگـر ازدواج می کننـد و زندگی مشـترکی را تشـکیل می دهنـد کـه هر یـک از آن هـا فرهنگ، دیـدگاه، آداب ورسـوم، شـخصیت و حتـی اهـداف متفاوتـی دارنـد.
او افـزود: بـا وجـود تمـام تفاوت هـای موجـود بین یـک زوج، هیچ یـک از آن هـا نمی توانـد ماننـد زندگـی مجـردی خـود در زندگـی مشـترک رفتـار کند، امـا گاهی، زوج هـا فراموش می کننـد کـه امتیازهـا و نکات مثبت زندگی مشـترک سـر جـای خـود قـرار دارد و بایـد پذیـرای محدودیت هایـی نیـز باشـند.
ایـن مشـاور و روان شـناس خانـواده تصریـح کـرد: زندگـی افـراد پـس از ازدواج به طورقطع متفـاوت خواهد بود، چراکـه به فرد دیگـری متعهد شـده اند و نقش های جدیدی نیـز در کنـار زندگی مشـترک بـرای آن هـا پدیدار می شـود. او ادامـه داد: زن و شـوهر عـلاوه بـر اینکه بایـد مهارت کنار هـم بـودن با وجـود تفاوت هـا را در خـود تقویت کننـد، باید بدانند با خانواده و اقوام همسـر خود نیز مواجه هسـتند و باید مهارت هـای ارتباطـی، اجتماعـی و عاطفی مناسـبی را برای برخـورد بـا آن هـا انتخاب کنـد.
او با بیان اینکـه حفظ حریم خصوصـی زندگی و داشـتن آگاهـی از چگونگی گفت وگو با خانـواده همسـر از دیگـر مهارت هایی اسـت کـه زوج ها باید نسـبت بـه آن آگاه باشـند، گفـت: خانواده های دختر و پسـر نیـز بایـد مراقب نحـوه رفتار خـود با آن ها باشـند، احتـرام را به خوبـی حفظ و موقعیـت افراد، حریم گـذاری و حفظ فاصله مناسـب را درک کنند.
روان شـناس و مشـاور خانـواده اضافه کـرد: در واقـع به منظـور افزایـش تحکیـم زندگی مشـترک یـک زوج و پیشـگیری از بـروز آسـیب و چالـش، عـلاوه بر اینکـه خود زن و شـوهر باید متوجه نقش هـای جدید خود و مراقب پدیده های جدید باشـند، اطرافیان، دوسـتان، خانواده، اقـوام و حتی آشـنایان نیـز باید متوجه تغییر نقش ها باشـند.
او خاطرنشـان کـرد: با توجـه به تغییراتی که با تشـکیل یـک زندگی مشـترک در زندگی شـخصی یـک زوج ایجاد می شـود، حتـی گاهی ممکن اسـت خـود زوجین بـا افرادی قطـع ارتبـاط کننـد، بـا افـرادی ارتبـاط بگیرنـد یـا نحـوه ارتباط گیـری متفاوتـی را بـا برخـی افـراد انتخـاب کنند.
سمیه شریعتی
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید.
از سایت پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید.