هفته «پیشگیری از مسمومیت ها»؛ یکم تا هفتم آبان با شعار “با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیتها، از سلامتی محافظت کنیم” روز شمار هفته پیشگیری از مسمومیت ها (یکم تا هفتم آبان ماه) سهشنبه ١ آبان: پیشگیری از مسمومیت ناشی از داروها چهارشنبه ٢ آبان: پیشگیری از مسمومیت در کودکان پنجشنبه ٣ آبان: […]
با شعار “با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیتها، از سلامتی محافظت کنیم”
سهشنبه ١ آبان: پیشگیری از مسمومیت ناشی از داروها
چهارشنبه ٢ آبان: پیشگیری از مسمومیت در کودکان
پنجشنبه ٣ آبان: پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسید کربن
جمعه ۴ آبان: پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی، قارچها و گیاهان سمی
شنبه ۵ آبان: پیشگیری از مسمومیت با سموم دفع آفات و مواد شیمیایی
یکشنبه ۶ آبان: پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی جانوران سمی
دوشنبه ٧ آبان: پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر، محرک و الکل
داروها را دور از دید و دسترس کودکان و در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل نگهداری نمایید. همچنین داروهای خود را در مقابل چشم کودکان مصرف نکنید، چراکه کودکان از رفتار بزرگسالان تقلید میکنند و ممکن است دور از چشم والدین داروها را به دهان ببرند. اگر به کودک خود دارو میدهید به او تفهیم کنید که این دارو است و از کلماتی مثل آبنبات، شکلات و یا خوراکی استفاده نکنید.
بر مصرف داروی افراد مسن خانواده نظارت داشته باشید چراکه آنها به دلایل زیر ممکن است داروی خود را بهاشتباه یا بهطور تکراری مصرف نمایند: تشابه ظاهری شکل داروها، ابتلا به فراموشی، عدم اطلاع از نام داروها، بیسوادی یا کمسوادی و یا خوانا نبودن مقادیر مصرفی دارو مندرج روی جعبه دارویی. بهترین کار برای پیشگیری از خوردن دوز تکراری دارو، یادداشت کردن دفعات مصرف دارو و یا قرار دادن قرصها در داخل جعبههای مخصوص تقسیمبندی شده (برحسب صبح، ظهر و شب) است.
در اغلب مسمومیتهای اتفاقی و یا تعمدی با داروها، برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه، هرچه سریعتر با شماره تلفن مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم ۱۹۰، داخلی۳ -کد۲ و یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.
کودکان زیر ۵ سال، پرخطرترین گروه سنی ازنظر بروز مسمومیت هستند. خردسالان ممکن است هر چیزی را به دهان ببرند این عمل بخشی از آموزش و درک این گروه سنی از محیط اطرافشان است و این عمل زمینهساز بروز مسمومیت است.
چنانچه دارای کودک هستید، از نگهداری گیاهان و گلهای آپارتمانی مانند خرزهره و دیفن باخیا در منزل خودداری نمایید. این گیاهان سمی هستند و تماس پوست با آنها و یا به دهان بردن آنها منجر به مسمومیت و سوختگی مخاط میشود.
ضمن اطمینان از غیر سمی بودن گیاهانی که در منزل نگهداری می نایید، نام گیاهان خانگی را به خاطر بسپارید و آن را روی برچسبی کنار آنها بنویسید.
مواد شوینده و سفیدکننده را در منزل در کمدهای دارای قفل و دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.
بلع باطری کوچک ساعت (باتری مینیاتوری) در کودک میتواند با عوارض جدی همراه باشد. در این موارد کودک را سریعاً به یک مرکز درمانی منتقل کنید.
اگر کودکی نفت را ببلعد کشنده نیست ولی اگر کودک وادار به استفراغ شود این امر میتواند منجر به مرگ وی شود.
کودکان ۴ تا ۵ برابر بیشتر از بزرگسالان، سرب محیط را جذب میکنند. اصلیترین عارضهی سرب در تکامل سیستم عصبی کودکان و بهره هوشی کودک بروز مینماید.
درصورتیکه کودک شما مادهای غیرخوراکی را بلعید، با مرکز اورژانس ۱۱۵ و یا مرکز کنترل مسمومیتها با شماره تلفن ۱۹۰، داخلی۳ -کد۲ تماس بگیرید.
روز شمار هفته پیشگیری از مسمومیتها با شعار:
“سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیتها محافظت کنیم”
شنبه ۵ آبان:
روز پیشگیری از بروز مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی، مواد شیمیایی (شامل: اسید، قلیا و شوینده های خانگی، فرآورده های نفتی، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و باتری مینیاتوری)
در سایت (dibagaran7.ir) می توانید به اخبار بیشتری دست پیدا کنید.
سایت فرهنگ سازان می تواند به شما در دست یابی به مقاله های هنری و فرهنگی کمک کند.