مشروبات الکلی چه ضرری دارد؟ بررسی تغییر و تحولاتی که در عرصه ناهنجاری های اجتماعی در سطح جامعه روی می دهد بیانگر صورت های جدیدی از آسیب های نسل جوان است که می توان آن ها را در زمره رفتارهای پرخطر دسته بندی و ارزیابی کرد. در عصر حاضر یکی از مشکلات رایج بین برخی […]
بررسی تغییر و تحولاتی که در عرصه ناهنجاری های اجتماعی در سطح جامعه روی می دهد بیانگر صورت های جدیدی از آسیب های نسل جوان است که می توان آن ها را در زمره رفتارهای پرخطر دسته بندی و ارزیابی کرد. در عصر حاضر یکی از مشکلات رایج بین برخی از نوجوانان و خصوصاً جوانان، شراب خواری است.
متاسفانه برخی افراد جامعه به درد خانمان سوز شراب نوشی مبتلا شده اند و شیوع این معضل، حاصل غفلت فردی و خانوادگی همچنین تلاش غیر انسانی کسانی است که در این راستا به فعالیت مشغول اند و دامی است که از جانب ستعمارگران و سرمایه داران بزرگ طراحی شده که علاوه بر سود جویی های اقتصادی قصد دارند نیروها جوان کشور را به اضمحلال و نابودی بکشانند و سیه روزی را بر رخسار آنان بنشانند.
در این راستا شاهدیم که سن مصرف کنندگان الکل نسبت به سال های قبل کاهش یافته است. به نحوی که مدیر کل فرهنگی ـ تربیتی سازمان زندان های کشور اعلام نموده سن گرایش به مصرف مشروبات در کشور به میانگین ۱۵-۱۸ سال کاهش یافته است. جدای از آثاری چون افزایش تصادفات و مشکلات روحی و روانی حاصله، می بایست به معضلات اجتماعی ناشی از مصرف الکل نیز توجه داشت.
قابل ذکر است کشورهایی که از ساختار جمعیتی جوان برخوردار هستند بیشتر از سایر کشورها در معرض رفتارهای انحرافی، بحران های اجتماعی و تنوع و رشد جرایم و آسیب های اجتماعی قرار دارند و معمولاً گرایش به مواد مخدر و مشروبات الکلی در آن ها به میزان زیادی بالاست.
امروزه این موضوع به دغدغه ای برای کل دنیا بدل شده است، به طوری که سازمان بهداشت جهان (who) در بیانیه اخیر خود در خصوص الکل اعلام نموده که تمام مردم از این حق برخوردارند که خود را در خصوص الکل اعلام نموده که تمام مردم از این حق برخوردارند که خود را از جرائم خشونت بار و تمام آثار نامساعد الکل حفظ نمایند.
تاثیرات مصرف الکل
یکی از مهم ترین تبعات شرب خمر را می توان ترویج بی قید و بندی دانست که در دراز مدت از حال فردی به حالت اجتماعی مبدل شده و تمامی زوایای زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جامعه را دربر می گیرد و از سویی خود زمینه ساز بروز جرائم دیگر که معمولاً دارای جنبه خشن نیز هستند، هست.
عوارض مصرف الکل
آثار روانی مصرف الکل
رفتارهای نامناسب، پرحرفی یا کم حرفی، بی ربط حرف زدن، گوشه گیری، پرخاشگری رفتارهای نامناسب جنسی، ناتوانی در انجام حرکات دقیق و ظریف، اشکال در به خاطر سپاری وقایع، تغییرات خلقی، اختلال در قضاوت، اختلال در عملکرد شغل اجتماعی، توهمات شنوایی پایدار و ابتلا به فراموشی، کاهش هوشیاری و اختلال در خواب.
عوارض جسمی مصرف طولانی مدت الکل
سیروز و نارسایی کبدی، بیماری های معده، مری لوزالمعده، ناتوانی جنسی افزایش خطر سرطان های دستگاه گوارش، سر و گردن و سوء تغذیه
از دیگر عوارض مصرف الکل شامل اختلال شدید در هماهنگی و کنترل هیجانات، کاهش سطح هوشیاری، اغما و نهایتاً مرگ در اثر فلج عضله تنفسی هست.
رابطه الکل و جرائم اجتماعی
الکل با افزایش تخلفات جنایی و همچنین حوادث تاسف بار تصادفات ناشی از استفاده الکل در معتادان به الکل ، همراه هست. ارتباط میان الکل و جرائم خشونت بار بسیار مشهود و محکم است. تحقیقات به عمل آمده در این رابطه نشان می دهد که حجم زیادی از جرائم جنایی تحت تاثیر استفاده از الکل در زمان جنایی بوده است. سازمان بهداشت و سلامتی انگلستان و اعضای گروه تحقیقات مربوط به الکل، در بررسی ها و تحقیقات خود در انگلیس به این نتیجه رسیده اند که موارد ذیل ناشی از استفاده الکل است:
عوامل اجتماعی موثر در مصرف مشروبات الکلی
عوامل فرهنگی موثر در مصرف مشروبات الکلی
عوامل خانوادگی موثر در مصرف مشروبات الکلی
عوارض جسمی مصرف طولانی مدت مشروبات الکلی
پیامدهای اجتماعی و خانوادگی مصرف مشروبات الکلی
توصیه برای والدین
توصیه برای جوانان