رشته مهندسی محیط زیست نیروی انسانی برای بهبود شرایط محیط زندگی و طراحی روشهایی برای کاهش آلودگیهای محیطزیست پرروش میدهد و در راستای بهبود شرایط محیط زندگی، طراحی روشهایی برای کاهش آلودگی محیطزیست، آلودگی هوا، فرسایش خاک، بحران آب و بیابانزادیی ایجاد شده است و برای افرادی که روحیهایی پویا دارند و به طبیعت اهمیت […]
رشته مهندسی محیط زیست نیروی انسانی برای بهبود شرایط محیط زندگی و طراحی روشهایی برای کاهش آلودگیهای محیطزیست پرروش میدهد و در راستای بهبود شرایط محیط زندگی، طراحی روشهایی برای کاهش آلودگی محیطزیست، آلودگی هوا، فرسایش خاک، بحران آب و بیابانزادیی ایجاد شده است و برای افرادی که روحیهایی پویا دارند و به طبیعت اهمیت میدهند مناسب است.
رشته مهندسی محیط زیست تلفیقی از زیستشناسی، نقشهبرداری، شیمی، جغرافیا، کشاورزی، اقلیمشناسی و آبخیزداری است و زیرمجموعه مهندسی منابع طبیعی است و از طریق کنکور سراسری تجربی در آن میتوان قبول شد.
در دوره کارشناسی رشته مهندسی محیط زیست به طور گسترده در زمینههای اکولوژی محیطزیست، شناخت محیطزیست، مبانی محیطزیست، میکروبیولوژی عمومی و شیمی آلایندهها، نقشهبرداری و کارتوگرافی آموزش داده میشود.
بعد از کارشناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا سه گرایش آلودگی محیطزیست، آمایش سرزمین و تنوع زیستی ارائه میشود.
امروزه داشتن صرفا مدرک تحصیلی دانشگاهی برای پیدا کردن شغل مناسب کافی نیست و باید مهارتهای تخصصی و جانبی دیگری را مرتبط با رشته تحصیلی کسب کرد تا بتوان شغلی مناسب را به دست آورد.
فارغالتحصیلان رشته مهندسی محیط زیست با کسب مهارتهای فردی و با توجه به گستردگی اسن رشته و مباحث آن میتوانند در برای نظارت بر صنایع گوناگون و تطابق آنها با استاندارهای سازمان محیطزیست مشغول به کار شوند.
تسلط بر نرمافزارهای مرتبط مانند GIS و RS و مهارتهای نرمافزاری مرتبط، تسلط بر کار با دستگاههای آزمایشگاهی و … میتواند در پیدا کردن شغل راهگشا باشد.
داشتن پایه علمی قدرتمند و مهارتهای تخصصی جانبی، مهارتهای تعامل با دیگران، مهارتهای مدیریت، مهارت کار گروهی، هدفمند و دقیق بودن که همه از مهارتهای نرم محسوب میشود که میتواند شما را از بقیه رقبا جلو بیندازد.
دوران دانشجویی بهترین زمان برای شرکت در پروژههای جانبی و کارآموزی است تا فرد با شرایط کاری آشنا شده و تجربه کاری را برای ورود به بازار کار کسب کند. در پایان به مراکزی که نیازمند افراد تحصیل کرده این رشته هستند را به صورت اجمالی نام میبریم.
منابع طبیعی، نظام مهندسی، شهرداری صنایع شیمیایی، شرکت ها و اداره آب و فاضلاب، مراکز مشاوره محیط زیست، ادارات جهاد کشاورزی، شرکت فولاد، صنایع سوخت و انرژی، سازمان مدیریت پسماند، سازمان های محیط زیست، شرکت های ساخت و ساز، اداره راه و ترابری، مراکز بررسی آلودگی هوا، آموزش و پرورش، شرکت نفت، دادگستری، آزمایشگاه های محیط زیست
احمد شریعتی
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.