موکب های اربعین یکی از خدمات پیاده روی کربلا است. با نزدیک شدن به ایام اربعین رفتن به زیات امام حسین(ع) با پای پیاده یکی از اعمالی است که عاشقان امام به آن پایبند بوده و ریشه در گذشتههای دور دارد. در برخی از نقلهای تاریخی آمدهاست که زیارت کربلا با پای پیاده در زمان […]
موکب های اربعین یکی از خدمات پیاده روی کربلا است. با نزدیک شدن به ایام اربعین رفتن به زیات امام حسین(ع) با پای پیاده یکی از اعمالی است که عاشقان امام به آن پایبند بوده و ریشه در گذشتههای دور دارد. در برخی از نقلهای تاریخی آمدهاست که زیارت کربلا با پای پیاده در زمان شیخ انصاری رسم بودهاست و در برههایی از زمان به دست فراموشی سپردهشده و مجدد شیخ میرزا حسین نوری احیا شد.
اما سفر به کربلا در قالب سفر اربعین با پای پیاده حدود ۱۰ سال است که دربین ایرانیان مرسوم شده و مردم عراق هم بعد از سرنگونی حکومت بعث به دنیا ثابت کردهاند که در کنار محبان و شیعیان اهلبیت از کشورهای ایران، پاکستان، هند،لنبان، امارات، قطر، بحرین، کویت و … مراسم اربعین را باشکوه برگزار میکنند.
در طول مسیر پیادهروی همه ساله موکبهای فراوانی هستند که به زائران خدمترسانی میکنند. موکب در لغت به معنی راهپیمایی، قافله، کاروان و حرکت دسته جمعی است . اکثر مردم قبائل و عشایر و از هر دستهایی در این مسیر خمیه و چادر برپا میکنند و با تمامی دارایی خود به این خدمت افتخار میکنند.
در طول مسیر علاوه بر موکب و خمیههای کوچک، خیمههای بزرگ ئ درمانگاههایی وجود دارد که برای استراحت و درمان مناسب هستند. مسیر ۸۰ کلیومتری نجف تا کربلا در روزهای منتهی به کربلا آسمانیترین مسیر این کره خاکی است و موکب های زیادی در این مسیر هستند که معمولا تعدادی از آنها توسط ایرانیان اداره میشود. برخی موکبها ظرفیت بالایی دارند و برخی به اندازه توان متولی تنها با چای یا نوشیدنی از زائران پذیرایی میکنند. بزرگترین موکبها حدود ۱۰۰ هزار و کوچکترین موکب حدود ۲۰۰ نفر ظرفیت دارند.
سمیه طالب
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.