نجف آباد شهر طلایی ورزش مدیریت ورزشی در شهرستان نجف آباد کار مشکلی است. این را می توانستی از لابه لای صحبت ها و دردل های مسئول ورزشی شهرستان متوجه شوی. چرا که بضاعت کم این نهاد در برابر انگیزه و نتایجی که جوانان ورزشکار این شهرستان در رشته های مختلف کسب می کنند. اصلا […]
مدیریت ورزشی در شهرستان نجف آباد کار مشکلی است. این را می توانستی از لابه لای صحبت ها و دردل های مسئول ورزشی شهرستان متوجه شوی. چرا که بضاعت کم این نهاد در برابر انگیزه و نتایجی که جوانان ورزشکار این شهرستان در رشته های مختلف کسب می کنند. اصلا برابری نمی کند.
شهرستان نجف آباد به اقرار مسئولین ورزشی بدین واسطه شهر طلایی نام گرفته که عناوین درجه یک قهرمانی و مدال هایی که ورزشکاران آن کسب می کنند. قابل توجه می باشد. اما از سوی دیگر حداقل هایی که مورد نیاز است نظیر سالن ورزشی و امکانات حداقلی تخصیصی به آن ناچیز است. در هر صورت فرصتی را درخدمت ریئس اداره تربیت بدنی بودیم و جویای وضعیت ورزش در نجف آباد شدیم .
شهرستان نجف آباد قطب اول ورزش قهرمانی و همگانی با ۴۷ هیات ورزشی فعال در استان اصفهان است. ۱۸ کمیته زیرمجموعه رشته های همگانی مثل دارت، ماهی گیری، گردشگری، پاراگلایدر، پاراموتور و…رشته های کبدی، ورزش های سه گانه که طی ۲سال اخیر روی کار آمدند. و خودشان را خوب نشان دادند. هر هفته برنامه های کوه گشت خانوادگی برگزار می شود. که با استقبال خوبی هم روبرو شده است. ۱۲ ایستگاه ورزشی صبحگاهی درسطح شهرستان داریم. که طی چند روز آینده چند ایستگاه دیگر هم به آن اضافه خواهد شد. همایش های پیاده روی خانوادگی در همه جای شهرستان برگزار می کنیم.
پروژه استخر سرپوشیده مجموعه ازادی نجف آباد که طی کش و قوس های فراوان و تلاش های من و نماینده محترم بعد از دیدار ملاقات با وزیر و پس از بازدید معاون وزیر پروژه فعال شد. و به یاری خداوند تا آخر امسال شاهد بهره برداری آن خواهیم بود. پروژه سالن پوریای ولی در مجموعه ورزشی انقلاب ساخته شد. جایگاه ویژه مجموعه ورزشی آزادی به بهره برداری رسید. و سالن سر پوشیده جوزدان، قلعه سفید، زمین چمن ورزشگاه علویجه، خانه شطرنج و… طی مسئولیت من انجام شده است.
سال ۸۸ سرانه ورزشی شهرستان نجف آباد ۱۷صدم مترمربع بود و طی ۷سال ۸ صدم مترمربع رشد داشتیم. استاندارد سرانه درسالن های سر پوشیده برای هر شهروند ۱متر مربع و در سالن های رو باز ۲ متر مربع می باشد. که ما از هردو عقب هستیم. و این جای تامل دارد که چرا شهرطلایی در ورزش کشور، طی ارزش یابی ها، سرانه ورزشی ,کمی دارد. البته ۸ صدم مترمربع طی ۷سال یک کار بزرگی است که با پیگیری و همراهی مسئولین صورت گرفته است.
بستگی به اعتبارات شهرستان و لطف فرماندار و معاونین او دارد. البته آنها هم نیازهای شهر را می سنجند. ورزش بودجه جدا ندارد و جز اعتبارات استانی است. طبق ماده ۸۸ مجموعه های ورزشی را اداره کل به مزایده می گذارد. و درآمد حاصل به حساب آن ها واریز می شود. و همان درآمد به شهرستان بازگشت می شود. با این حساب شهرستانی منتفع است که اماکن ورزشی بیشتر داشته باشد. و حجم فعالیت کمتر و تعداد ورزشکار کمتری داشته باشد. اما شهرستان نجف آباد که بیشترین فعالیت، هیات و… را داراست کمترین سرانه را نیز دارد.
با اطمینان کامل می گویم اولین مجمع خیرین ورزش یار در کشور در شهرستان نجف آباد به ثبت رسیده است و بعد از آن در اصفهان این یک الگو شده است که گودرزی وزیر اسبق اعلام کردند این مجامع خیرین ورزش یار در تمام کشور راه اندازی شود که بیش از ۲۰ استان دارای این مجمع هستند.
تمام باشگاه ها باید شهریه یکسان بگیرند و اگر بیشتر شد این یک تخلف است .در اردیبهشت هرسال یک تیم متشکل ازمدیر کل ورزش و جوانان، نماینده تعزیرات حکومتی، نماینده استانداری، دبیر کمیسیون ماده ۵ استانی، رییس حراست، نماینده شهرستان هاو… شرکت می کنند نرخ شهریه اماکن ورزشی را براساس باشگاه های درجه ۱،۲و ۳ اعلام می کنند و بعد این شهریه ها را ما براساس شرایط بومی سازی می کنیم.
یک سری روستاها مثل حاجی آباد ظرفیت هایی دارند که به آن ها مکان داده می شود و روستاهایی مثل رحمت آباد تاتامی یا کف پوش و میز تنیس دادیم .خانه های روستایی راه اندازی کردیم و بعضی روستا هم مثل همت آباد که جمعیت زیادی ندارند نتوانستیم کاری انجام بدهیم چون فضایی نداشتند البته امکانات جزیی برای آن ها فراهم کردیم.
درحد مطلوبی نیست و ما یک تیم بازرسی داریم که هر ۲ماه یکبار از هر باشگاهی بازدید می کنند و در صورت این که تخلفات آن ها تکرار شود خلع مدیریت صورت می گیرد و باشگاه های خصوصی پلمپ می شوند.
اولین کسی که می تواند در این زمینه فرهنگ سازی کند مربی است زیرا یک مربی الگوی هنر جوی خود می باشد و ما از هیات ها خواستیم از مربی هایی استفاده کنند که پای بند به اخلاقیات باشند و خانواده ها نیز باید بدانند هر کجا تخلفی صورت می گیرد یک مرجع رسیدگی برای ان وجود دارد و همچنین ما کار گا ه های آسیب شناسی برگزار کردیم تا به فرزندان بگوییم به پدر و مادر خود اعتماد کنند و اگر اتفاقی افتاد با خانواده ها درمیان بگذراند.
طرح جامع استعداد یابی برای اولین بار در استان اصفهان در سال ۱۳۹۰ برگزار شد و درشهرستان نجف آباد پایلوت یا طرح آزمایشی آن صورت گرفت این طرح در تمام مدارس شهری و روستایی از طریق آموزش و پرورش انجام می شود و استعدادهای کشف شده جز قهرمانان کشوری هستند و قرار است سال آینده این طرح دوباره اجرا شود البته هیات های ورزشی هم می توانند این طرح ها را عملی کنند،ما طرح ویژه روستاییان نداریم البته می توان به عنوان یک طرح پیشنهادی در شهرستان نجف آباد برای اولین بار در کشوراجرا شود.
این مصاحبه در شماره سوم هفته نامه دیباگران به چاپ رسیده است .
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید