شهرستان نجف آباد با وسعتی بالغ بر ۲۸۵ کیلومتر مربع، ۳۳۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد . این شهرستان یکی از شهرستان های مهم و پر جمعیت استان اصفهان و در مرکز این استان واقع شده و دارای دو بخش مرکزی و مهر دشت و ۶ شهر (نجف آباد، گلدشت، […]
شهرستان نجف آباد با وسعتی بالغ بر ۲۸۵ کیلومتر مربع، ۳۳۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد . این شهرستان یکی از شهرستان های مهم و پر جمعیت استان اصفهان و در مرکز این استان واقع شده و دارای دو بخش مرکزی و مهر دشت و ۶ شهر (نجف آباد، گلدشت، جوزدان، علویجه، دهق و کهریزسنگ) است.
نجف آباد از جهات مختلف مثل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری یکی از نقاط مهم و تاثیرگذار شهرستان است. از طرفی این شهرستان به لحاظ وجود شهرک های صنعتی، کارگاه ها و کارخانه های بسیار، از قطب های مهم صنعتی نه تنها در استان، بلکه کشور است.
این شهرستان از دیر باز تا کنون خاستگاه اندیشمندان، روحانیون، فرهیختگان و هنرمندانی است که بسیار سرشناس و قابل احترام هستند و به دلیل وجود مراکز فرهنگی و هنرمندان بسیار، از قطب های مهم فرهنگی استان اصفهان است.
این شهر شخصیت های بزرگی در عرصه های مختلف دینی، فرهنگی، هنری و اجتماعی دارد که می توان به افرادی چون آیت الله حسینعلی منتظری، حاج شیخ علی منتظری (پدر بزرگوارشان)، شهید بین الملل محمد منتظری(فرزند بزرگوارشان)، شیخ محمدحسن عالم نجف آبادی،آیت الله نعمت الله صالحی، آیت الله شیخ عباس ایزدی، آیت الله سید علی آیت طباطبائی، مرحوم شیخ احمد حججی،مرحوم شیخ ابراهیم ریاضی، پروفسور اسرافیلیان، پروفسور احمد رستمی، پروفسور حسنعلی غیور، دکتر سید محمود نوریان، دکتر مجتبی یمانی، شهید دکتر حسن آیت، ، شهید احمد کاظمی، شهید محسن حججی، مرحوم استاد ابوالقاسم پاینده، بهرام صادقی، استاد محمد پرستش، مرحوم پروین دخت یزدانیان، کیومرث پور احمد، مهدی جعفری، علی محمد قاسمی، مسعود امینی تیرانی، اشاره کرد.
همانطور که گفته شد همچنین این شهرستان به عنوان یکی از قطب های صنعتی و کارگاهی در استان اصفهان، نقش مهمی در ایجاد اشتغال و بهبود اقتصاد شهرستان دارد. وجود شهرک های صنعتی متعدد در خود نجف آباد و بخش های وابسته موجب شده است که این شهرستان یکی از قطب های مهم صنعتی شهرستان به حساب آید.
ظرفیت ها و پتانسیل های این شهرستان بسیار است و سعی می شود به اختصار به تعدادی از این ظرفیت ها و پتانسیل ها اشاره شود.
نجف آباد از ابتدا مهد پرورش افراد با دانش، با فضیلت و کمال جو بوده است. این شهرستان در کنار مفاخری در زمینه های علمی، مذهبی و اندیشمندان بزرگ، خاستگاه هنرمندان بسیاری همچون کیومرث پوراحمد، مهدی جعفری (کارگردان فیلم ۲۳ نفر)، علی محمد قاسمی، مسعود امینی تیرانی، سعید پور اسماعیلی و … بوده است. به جرات می توان گفت این شهرستان پتاسیل ویژه ای در جهت پرورش افراد مستعد در زمینه های فرهنگی و هنری دارد. به طور مثال می توان از مهرداد اسکویی مستند ساز برجسته کشورمان نام برد که ایشان در دوران سربازی و در انجمن سینمای جوان اولین فیلم خود را ساخت و اصول اولیه فیلمسازی را در انجمن فرا گرفت و اینها بیانگر هنردوست بودن اهالی شهرستان نجف آباد است.
اگر بخواهیم راز موفقیت هنرمندان نجف آباد در عرصه فیلمسازی را جستجو کنیم، بدون شک به انجمن سینمای نجف آباد می رسیم. انجمنی که با تاسیس در دهه ۶۰، پایه گذار و مهد پرورش هنرمندان و فیلمسازان سرشناسی شد که اینک ثمره آن را شاهد هستیم و به جرات می توان گفت که در کشور نمونه بود.
اگر بخواهیم از هنرجویان آن دوره که اینک اکثر آن ها هنرمندان سرشناسی شده اند، می توان به مهدی جعفری (کارگردان فیلم تحسین شده ۲۳ نفر)، مهرداد اسکویی (مستند ساز برجسته)، علی محمد قاسمی، مسعود امینی تیرانی، سعید پور اسماعیلی (معاون آموزش انجمن سینمای جوان ایران)، اشاره کرد که توانسته اند نه تنها در عرصه کشوری، بلکه خارج از مرزهای ایران بدرخشند و موفقیت های بسیاری کسب کنند. در کنار افرادی که ذکر کردیم، باید نامی از پروین دخت یزدانیان و فرزندشان کیومرث پوراحمد نیز نام ببریم که برای اکثر ایرانیان شناخته شده اند و مردم با این دو عزیز خاطرات بسیار شیرینی دارند.
اینک پس از گذشت ۳ دهه از تاسیس این انجمن، امروز نیز انجمن سینمای جوان نجف آباد جزو انجمن های ممتاز کشور است و اساتید این انجمن نیز از جمله اساتید برجسته و نمونه هستند.
شایان ذکر است این موسسه ارتباط خوبی با انجمن سینمای جوان نجف آباد دارد و بسیاری از اساتید و مدرسین این موسسه، همچون دکتر احمد شریعتی مدیریت موسسه، به درخواست انجمن سینمای جوان، در آن انجمن تدریس می کنند.
در پایان باید خاطر نشان ساخت که اغلب هنرجویان و فارغ التحصیلان دوره های انجمن، پس از سپری کردن دوره های خود و آشنایی با هنر و هنرمندان، تشنه فراگیری بیشتر و ادامه تحصیلات دانشگاهی در رشته های هنر بخصوص سینما هستند، پس ضروری است بستری فراهم شود تا این هنرجویان و فارغ التحصیلان امکان ادامه تحصیلات دانشگاهی در رشته مدنظر خود را داشته باشند.
وقتی صحبت از این می شود که نجف آباد از قطب های مهم علمی، فرهنگی و هنری شهرستان است، تنها به وجود هنرمندان این شهرستان خلاصه نمی شود. وجود دانشگاه ها، مراکز علمی و فرهنگی بسیار، که در جهت تعلیم و تربیت علاقمندان و دوستداران علم فعالیت می کنند، این شهرستان را به قطب علمی، فرهنگی و هنری تبدیل کرده است.
لازم به یادآوری است که با وجود ای تعداد دانشگاه در شهرستان اما متاسفانه رشته های فرهنگی چندان مورد توجه قرار نگرفته است. به عنوان مثال دانشگاه آزاد نجف آباد با ۲۵ هزار دانشجو و فعال در رشته های فنی و مهندسی و حتی علوم انسانی، تنها تعداد محدودی رشته های فرهنگی و هنری دارد و رشته های فرهنگی و هنری مورد توجه قرار نگرفته است.
نجف آباد با وجود ۶ دانشگاه، فضای دانشگاهی وسیع و مراکز علمی، فرهنگی و هنری متعدد از قطب های علمی و دانشگاهی کشور به شمار می رود و هر ساله دانشجویان بسیاری از دانشگاه ها و مراکز علمی این شهرستان فارغ التحصیل می شوند.
در کنار هنرجویان این دانشگاه ها، وجود مدیران و اساتید برتر در این دانشگاه هاست. دانشکده فنی و حرفه ای سمیه که یکی از بهترین و مطرح ترین دانشکده های دختران، در کشور است، مدیریت سابق این دانشکده سرکار خانم ایمانیان در حال حاضر مشاور وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری هستند.
با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرستان نجف آباد و مرکزیت آن در سطح استان اصفهان و کشور و پتانسیل ویژه، ظرفیت، توانمندی و امکانات این موسسه، موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر این نیاز را در جهت گسترش برنامه و آموزش و تربیت دانشجویان و افراد مستعد، احساس می کند. ضمن این که نجف آباد با شهرستان هایی نظیر تیران و کرون، فولادشهر، گلدشت، داران، فریدون شهر، چادگان، خمینی شهر، شاهین شهر، اصفهان، فلاوجان و … مرتبط است و می تواند از هنرجویان و افراد مستعد و علاقمند این شهرستان ها نیز استفاده نماید. لازم به ذکر است به دلیل پیوسته بودن حوزه تیران و کرون و قرار گرفتن سطح وسیع جغرافیایی و جمعیتی (بالغ بر ۰۰۰/۴۵۰ نفر) و تعداد بسیار شهر و روستا، نجف آباد را به گزینه مناسبی جهت تحصیل و پرورش هنرجویان کرده است. صحت این مدعا وجود هنرجویان بسیار این موسسه است که نه تنها از تیران و کرون و روستاهای اطراف جهت یادگیری و آموزش، بلکه از روستاهای شهرکرد نیز هنرجویانی جهت یادگیری و آموزش به این موسسه مراجعه می کنند.
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید