یکی از کم هزینه ترین روش های سفر، اسکان در چادری است که با هزینه ای حدود ۱۰۰ هزار تومان می شود تهیه کرد و در سفرهای متعدد هم مورد استفاده قرار داد. از نکات مثبت استفاده از چادر هم این است که مسافران هر کجا که از ادامه سفر خسته می شودند یا اینکه […]
یکی از کم هزینه ترین روش های سفر، اسکان در چادری است که با هزینه ای حدود ۱۰۰ هزار تومان می شود تهیه کرد و در سفرهای متعدد هم مورد استفاده قرار داد. از نکات مثبت استفاده از چادر هم این است که مسافران هر کجا که از ادامه سفر خسته می شودند یا اینکه طبیعت مناسبی را برای استراحت پیدا می کنند، می توانند در مکانی مناسب چادر را برپا کنند و ضمن استفاده از طبیعت ، خستگی سفر را از تن بزدایند. البته استفاده از چادر های مسافرتی مشکلات خاص خودش را هم دارد. مثلا اینکه تنها در فصول گرم سال می توان از این چادر ها استفاده کرد وعلاوه بر این در شرایطی بارانی و بادهای شدید هم، چادر مسافرتی جوابگوی سکونت مسافران نیست.
اولین نکته مهم و برای انتخاب مکانی که می خواهید چادر بزنید امنیت آن مکان است نه زیبایی و چشم انداز آن مکان.
از برپایی چادر به صورت انفرادی و اماکن خلوت خودداری کنید. توصیه مهم به چادر خواب ها اینکه حتما در اینگونه سفر ها چند خانواده از بستگان را با خود همسفرکنید و در کنار هم چادر بزنید و اگر می خواهید تنها با خانواده خود سفر کرده و در چادر اسکان یابید، بایستی ملاحظات ایمنی بیشتری را رعایت کنید.
شما مجاز به چادر زدن در نزدیکی اماکن گردشگری نیستید و در صورت مشاهده قطعا ممانعت به عمل خواهد امد.
در تمام شهرها به خصوص شهرهای گردشگرپذیر ، مسئولان محلی نسبت به ساماندهی و متمرکز کردن اسکان مسافران و برپایی چادرهای مسافرتی و ارائه خدمات مناسب با استفاده از امکانات موجود با هماهنگی پلیس اقدام می کنند. بنابراین حتما چادر را در جایی برپا کنید که محافظت شده باشد و خدمات انتظامی ، امنیتی ، بهداشتی و رفاهی مطلوبی پیش بینی شده است. در برخی شهر ها چند پارک مخصوص با شرایط ایمنی و رفاهی مطلوبی برای مسافرانی که در چادر هی مسافرتی می خوابند تدارک دیده شده اما اگر چنین بستری مهیا نبود حتما چادر خود را جایی مستقر کنید که شلوغ باشد و به دنبال مکان های دنج و خلوت نباشید. حتی المقدور در پارک هایی که از روشنایی مطلوب برخوردار است و باجه پلیس و یا نگهبان پارک در آن مستقر هستند چادر بزنید.
در طول اسکان در چادر ، از تخلیه کامل و ترک آن حتی الامکان خودداری کنید.
از قرار دادن اشیاء قیمتی و با ارزش در پشت دیواره های چادر که امکان برش چادر و سرقت دارد به خصوص هنگام شب خودداری کنید.
در هر ساعتی از شبانه روز به محض دیدن افراد مشکوک در کنار یا داخل محل های اسکان مراتب را فورا به ایستگاه های پلیس یا پلیس ۱۱۰ اطلاع دهید.
خودروهای خود را در محل های پارک کنید که نگهبان داشته و یا از داخل چادر قابل دید باشد و از تجهیزات ایمنی و تاخیری همانند قفل پدال و فرمان استفاده کنید.
از همراه بردن سیلندرهای گاز پیک نیکی و منقل به دلیل انتشار گازهای خطرناک و کشنده، در داخل چادر جدا خودداری کنید.
برای چادر زدن تا انجا که امکان دارد سعی کنید یک جای امن انتخاب کنید. در عمق دره ها ، در مسیر سیلاب ها و نزدیکی رودها ، در شیب های تند ، نزدیکی اتش ، در معرض وزش شدید باد ، در کنار جاده و محل هایی که احتمال ریزش کوه وجود دارد و جایی که حیوانات و حشرات خطرناک وجود دارند کمپ نزنید.
اگر گروهی سفر می روید و چند چادر دارید حتما چادر ها را نزدیک به هم و به صورت دایره یا نیم دایره برپا کنید. شب های بعد از ورود و خروج از چادر برای جلوگیری از ورود حشرات زیپ آن را ببندید.
چنانچه دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی شدید، ضروری است قبل از هرکار موضوع گزارش رسمی را به اطلاع پلیس محل برسانید پلیس به شما این امکان را خواهد داد که موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثر تری پیگیری نمائید.
مخاطرات اسکان در چادر مسافرتی به خصوص در صورت سفر به نقاط دور از دسترس مردم و نیروهای امدادی بسیار است. اینگونه سفر ها به خصوص در زمانی که کودکان وخانم ها همسفرتان هستند مناسب نیست.
حتی المقدر سعی کنید در صورت لزوم به سفر در مناطق دور از دسترس ، برای اطلاع رسانی و موقعیت نمایی از دستگاه جی پی اس (مکان یاب) استفاده کنید. همچنین برخی لوازم امنیتی و دفاعی ویژه نیز همراه داشته باشید.