به مناسبت روز سینما به پردیس سینمایی نجف آباد از ابتدای شروع تا امروز می پردازیم. با عنایت به اقدامات و فعالیت های گسترده شهرداری ها در حوزه فرهنگی و اثر بخشی این گونه فعالیت ها در برنامه ریزی های شهری و خصوصا تغییر نگرش شهروندان به مجموعه شهرداری از حوزه صرفا خدماتی به حوزه […]
به مناسبت روز سینما به پردیس سینمایی نجف آباد از ابتدای شروع تا امروز می پردازیم.
با عنایت به اقدامات و فعالیت های گسترده شهرداری ها در حوزه فرهنگی و اثر بخشی این گونه فعالیت ها در برنامه ریزی های شهری و خصوصا تغییر نگرش شهروندان به مجموعه شهرداری از حوزه صرفا خدماتی به حوزه فرهنگی رسالت مجموعه های خدمات رسان در این باب بیش از پیش مورد توجه می باشد.
با توجه فقدان سینمای مناسب و استاندارد در شهر و تلاش هایی که در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، تفریحی و گردشگری توسط شهرداری نجف آباد آغاز گردید و با اهتمام مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر پیگیری گردید.
در این راستا و در راه ارتقاء برنامه های فرهنگی و هنری شهر به منظور توسعه و گسترش فضاهای فرهنگی و ارتقای شاخص های فرهنگی و خصوصا دسترسی عموم شهروندان و بهره مندی از امکانات بهتر از فضاها و مکان های فرهنگی و هنری شهرداری نجف آباد، احداث و تجهیز پردیس سینمایی در منطقه جنوبی شهر و در مجموعه فرهنگسرای خارون در دستور کار قرار گرفت و در ۲۶ شهریور ماه سال ۱۳۹۹ با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان جلسه امضای تفاهم نامه پردیس سینمایی امید در نجف آباد برگزار شد.
در این جلسه رمضانعلی حیدری خلیلی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری، با ابراز خرسندی از حضور در نجف آباد در آستانه هفته دفاع مقدس اظهار کرد: سازمان سینمایی تلاش کرده حضور خود را در استانها جدیتر نماید تا بتواند از توسعه زیرساختهای سینمایی و نیز برگزاری جشنوارههای ملی در استانها حمایت نماید.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت از بخش خصوصی برای فعالیت در حوزه سینمایی خاطرنشان کرد: شهرهای پرجمعیت و فرهنگ دوست زیادی در کشور وجود دارد که هنوز فعالان بخش خصوصی آنها را به درستی نمیشناسند و بهترین راه برای شناساندن این شهرها، اخذ همراهی شهرداران است بنابراین طرح پردیس سینمایی امید با محوریت شهرهایی که اعلام آمادگی کردند و حمایت سازمان سینمایی اتفاق افتاد.
وی با بیان توضیحاتی درباره طرح پردیس سینمایی امید تصریح کرد: این طرح با شعار ایران، تهران نیست و با هدف توسعه اکران سینمایی در سطح کشور در حال اجرا است و در فاز نخست ۵ شهر از ۵ استان کشور این طرح را شروع و تا کنون ۲۵ تفاهم نامه استانی برای ساخت و تجهیز پردیس سینمایی انجام شده و نجف آباد بیست و ششمین شهر در اجرای این طرح است.
در همین جلسه حجت الاسلام و المسلمین رمضانعلی معتمدی نیز با تشکر از مسئولان شهرستان نجف آباد برای اجرای برنامههای فرهنگی هنری گفت: نجف آباد مهد تدین، شهادت، علم و ایمان است . و نجف آباد نگین انگشتری کشور در حوزه ایثار و شهادت است.
بعد از آن در تاریخ ۱ دی ماه ۱۳۹۹ در در نشستی که با حضور مدیر کل ارشاد استان، رییس ارشاد شهرستان و مدیر عامل سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری همراه بود، سازمان سینمایی و موسسه سینمای شهر اعلام کردند که بخشی از تسهیلات بلاعوض اختصاص داده شده به این طرح، تا قبل از پایان سال در اختیار شهرداری نجف آباد قرار خواهد گرفت.با پیگیری های صورت گرفته، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور نیز مبلغی را به صورت تسهیلات بلاعوض به این طرح اختصاص داده است.
در تاریخ ۶ بهمن ۱۳۹۹ محمدمهدی فردوسی مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری نجفآباد از انعقاد تفاهمنامهای چهارجانبه بین شهرداری نجفآباد، اداره کل ارشاد استان، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و سازمان امور خبر داد و گفت: قرار است پردیس سینمایی نجفآباد در ضلعغربی فرهنگسرای خارون با سه سالن مجزا و ظرفیت نزدیک به سیصد نفر ساخته و تجهیز شود.
وی گفت: درخصوص اختصاص بیش از یک میلیارد و دویست میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به این طرح از سوی سازمان سینمایی در سه مرحله اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: همزمان با تکمیل نقشههای مورد نیاز، مرحله عمرانی کار با همت واحد امانی شهرداری شروع شده و با اتمام آن مناقصۀ تامین زیرساختهای فنی برگزار خواهد شد.
در تاریخ ۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ حجت الاسلام والمسلمین رمضانعلی معتمدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در بازدید از پردیس سینمایی نجف اباد
که با همراهی محمدمغزی شهردار از این پروژه سینمایی به عنوان امکانی هنری و مردمی برای اهالی و دوست داران سینما در نجف اباد یاد کرد و اظهار داشت: با حمایت های مادی و معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از چنین پروژه هایی امیدواریم تا چند ماه آینده این امکان فرهنگی آماده افتتاح شود.
حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه پردیس سینمای نجف اباد یک سالن ۱۲۰ نفره، یک سالن ۸۰ نفره و یک سالن ۵۶ نفره VIP و همچنین یک نگارخانه در حال ساخت دارد و همانگونه که شهردار نجف اباد نیز حمایت کرده برای نصب سیستم دیجیتال پخش فیلم هماهنگی های لازم در حال انجام است.
وی تصریح نمود: درکنار سایر برنامه ها وفعالیت های فرهنگی وهنری، سینما نیز به عنوان هنر هفتم یکی از تاثیرگذارترین حرکت های فرهنگی محسوب می شود.
و در آخرین خبر از پردیس سینمایی در تاریخ ۹ تیر ۱۴۰۰ آمده است:
این پردیس سینمایی با متراژی در حدود ۷۱۷ متر مربع واقع در ضلع شرقی مجموعه گذر فرهنگ و هنر هفت برج خارون نجف آباد با پیش بینی سالن های سینمایی مجزا، گالری، کافه، کلاس ها ی آموزشی، فروشگاه، سالن همایش و .. باعث رونق بیش از پیش این گذر فرهنگی می گردد که این مهم مورد نظر و تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر صالحی نیز بوده است.
برخی سالنهای ایجاد شده در پردیس سینمایی چند منظوره و قابل استفادۀ هنرمندان تئاتر و نمایش فیلم بوده و علاوه بر این موضوع که بخشی از مشکلات و محدودیتهای هنرمندان شهرستان در این عرصه را برطرف خواهد کرد، مجوز راهاندازی گالری «شهر» نیز در این فضا اخذ شده که با بهرهبرداری از آن امکان خوبی برای هنرمندان رشتههای مختلف برای برگزاری نمایشگاه، فراهم خواهد شد.
پردیس سینمای نجف آباد یک سالن ۱۲۰ نفره، یک سالن ۸۰ نفره و یک سالن ۵۶ نفره VIP وهمچنین یک نگارخانه در حال ساخت دارد و با حمایت مدیریت شهری برای نصب سیستم دیجیتال پخش فیلم هماهنگی های لازم در حال انجام است.
دکتر احمد شریعتی
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره صد و بیست سوم چاپ شده است.