حضور چهره های زن موفق در عرصه های ملی و بین المللی :از ابتدا زنان نسبت به مردان با مشکلات و چالش های بیشتری در جهت رسیدن به اهداف خود مواجه بودند. اما پس از انقلاب اسلامی و نگاه مثبت و سازنده امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، شاهد رشد و شکوفایی […]
حضور چهره های زن موفق در عرصه های ملی و بین المللی :از ابتدا زنان نسبت به مردان با مشکلات و چالش های بیشتری در جهت رسیدن به اهداف خود مواجه بودند. اما پس از انقلاب اسلامی و نگاه مثبت و سازنده امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، شاهد رشد و شکوفایی بانوان در امور مختلفی همچون اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بودیم. و زنان توانستند توانمندی و استعدادهای خود را نشان دهند.
و خوش بختانه امروز شاهد رشد چشم گیر فعالیت بانوان در جامعه هستیم. در این شماره به سراغ یکی از بانوان موفق سرکار خانم هاشمی که با تلاش و پشتکار خود توانسته است. به درجات عالی برسد. رفتیم و با توجه به مسئولیت وی گفت و گویی صمیمانه ای پیرامون مسائل مختلفی همچون نقش زنان و توانمندی شان و همچنین برنامه ها و اهداف شان برای بانوان، با ایشان داشتیم.
خدا نامش سرآغاز کلام است. که از اسماء زیبایش سلام است.خداوندی که در هر لحظه با ماست به ذکرش هر مرض قطعا مداواست. بنده مهرالسادات هاشمی و در حال حاضر خادم مردم شریف شهرستان نجف آباد در جایگاه معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ویژه شهرستان نجف آباد هستم. و پیش از این، به عنوان خدمتگزار جامعه فرهنگیان فرهیخته و ارجمند استان اصفهان در پست هایی چون مشاور مدیرکل و رئیس اداره بانوان اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان و … مشغول به کار بودم.
امام خمینی (ره) فرمودند. : از دامن زن، مرد به معراج می رود. این جمله از مردی آسمانی است. که محتوای بیانش مرزهای تاریخی و جغرافیایی جهان معاصر را در نوردیده و یاد و نامش هنوز جاودان است. ایشان درباره زنان در زمانی که واژگانی چون جنس دوم، فمنیست و غیره بسیار رایج بود. چنین تعبیر اثرگذار و نغزی ایراد فرمودند. این نگاه ژرف از انسانی بی نظیر، ادیب، فیلسوف، جامع و کامل صادر شده و برای درک حق مطلب می بایست.
همه عموم مردم فهیم ایران و انسان های آزاده از زن و مرد در این جمله تدبر، تفکر و غور نمایند. مردان با شناخت این ریحانه بهشتی که به امانت از جانب خداوند در اختیارشان قرار گرفته. و زنان با شناخت آسمانی و روحانی، که خداوند متعال در سرشت ایشان عنایت کرده است. شناخت معرفت شناسانه از جنبه های ناشناخته این کلام، وجدان آگاه و بیدار انسان را وا می دارد. تا حقیقت وجودی زنان را بشناسند. و آن چنان رفتار کنند که شایسته منزلت و مقام زن است.
«اگر فرهنگ نگاه احترام آمیز به زنان نهادینه شود. بسیاری از مشکلات جامعه حل و از زنان رفع مظلومیت خواهد شد. » نگاه معرفت شناسانه و آکنده از جامعیت ایشان خود گواهی محکم و معتبر در راستای ضرورت و اهمیت ایجاد فضای احترام آفرینی برای زنان در جامعه است.
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به شیواترین کلام جایگاه والای بانوان را تبیین فرموده. و احترام به نقش و جایگاه بانوان را عامل اصلی رفع بسیاری از مشکلات جامعه زنان بیان می فرمایند.
در دوران دفاع مقدس و سازندگی تا به امروز و در همه ایام زنان دوش به دوش مردان در فعالیتی گسترده و مهم در عرصه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایفای نقش کرده اند. ما در نظام مقدس جمهوری اسلامی وزیر زن داشته ایم. که به بهترین شکل در اداره امور وزارتی خود موفق بودند. و در همین دولت، سخنگوی زن وزارت خارجه داشته ایم.
اکنون چند زن به عنوان نماینده دیپلماتیک دولت در کشورهای مختلف از جمله مالزی، سکان روابط سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و غیره را در جایگاه سفیر، عهده دار هستند. و یا در حال حاضر در بسیاری از نقاط کشور، شاهد زنان فرماندار، بخشدار و یا شهردار هستیم. و زنان به واسطه فضای معنوی و برکت انقلاب اسلامی که به جامعه زنان اهدا نموده است. در همه شئون زندگی و مناصب شغلی بدون کمترین مشکلی در حال کسب مدارج عالی دولتی، علمی و پژوهشی هستند.
بسیار بر خود می بالم که در شهرستانی مشغول به خدمت هستم. که در آن فرزندانی شجاع، دلاور و مومن نظیر شهید دکتر سید حسن آیت، شهید محمد منتظری، شهید حاج احمد کاظمی و شهید محسن حججی و بالغ بر ۲۵۰۰ هزار شهید گلگون کفن از دامن مادرانی آسمانی، متعبّد و فهیم همنشین ملائک و افلاکیان شده اند. متاسفانه در سطح جامعه نسل جدید با پیشینیان خود دچار یک شکاف ژرف فرهنگی شده و به دلیل برنامه ریزی های فاقد آمایش سرزمینی این شکاف های کوچک بعضاً میان مولفه های برساخته بینا نسلی، ایجاد تعارض های سوگیرانه و در نتیجه ایجاد معضلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی عظیمی نموده است.
به قول یکی از دوستان اساتید دانشگاه، در عصر حاضر ما علاوه بر هویت واقعی با هویت مجازی و هویت دیجیتالی هم روبرو شده ایم. رفته رفته به جای مراجعه به بزرگان و افراد با تجربه هنگام برخورد با مشکلات از سوی نسل جوان، متاسفانه در حال چرخش به سمت گروه همسالان و دوستان شده است. که می توان گفت احتمال هم فکری اشتباه از طرف همسالان و دوستان به مراتب نیز بیشتر متصور است.
به نظرم اولین قدم، تقویت هویت بومی اسلامی و ایرانی زنان است. که می بایست برای آن برنامه ریزی منطبق با آگاهی کامل از نیازهای این جامعه بزرگ و گسترده را در برگیرد. شایان ذکر است که اگر جایگاه دقیق بانوان در جامعه بارز گردد. بدون شک بسیاری از مطالبات عمومی زنان رفع و جامعه به وظایف و تکالیف خود در قبال بانوان احساس مسئولیت می کند. برای نمونه خدمت شما عرض نمایم. هم اینک جمعیت هلال احمر شهرستان به مدد تقویت هویت بومی، اسلامی و ایرانی، زنان شهرستان، یکی از بهترین و قوی ترین شاخه زنان داوطلب جمعیت هلال احمر کشور را در میان سایر شهرستان های ایران عزیزمان داراست.
آیا شما در سایت های مجازی خبری، مصاحبه های منطبق بر معیارهای ارزش آفرینی از زنان نمونه و الگوی این شهرستان مشاهده می نمایید؟ آیا اصحاب رسانه در مورد برجسته سازی این موضوع پوشش خبری گسترده داشته اند؟ و متاسفانه باید بگویم. که با کم لطف بسیاری نسبت به پوشش اخبار بانوان موفق در شهرستان مواجه هستیم. و از دوستان اصحاب رسانه و خبرنگار توقع همکاری بیشتری در این خصوص و پوشش اخبار موفقیت بانوان را خواستارم. که این امر موجب دلگرمی بانوان نیز می شود.
برای نمونه، به همین گوشی همراه نگاهی بیندازید. بالغ بر سه چهارم زنان شریف شهرستان از این گجت الکترونیکی ( به وسایل کوچک مکانیکی و یا الکترونیکی گفته می شود. که اغلب اندازه ای کوچک دارند. و دارای کاربرد زیاد و خاص در زندگی هستند. به عبارت دیگر وسایلی که برای انجام کارها، مفید و پرکاربرد هستند.)، به صورت تمام وقت بهره می برند. آیا از ماهیت های درآمد زای این ابزار که بسیاری به آن نگاهی تفنّنی و سرگرم کننده دارند. آگاهی دارند؟
در هر صورت اگر به زنان و توانمندی آنان اعتماد کنیم. مطمئنا در آینده شاهد ثمرات و نتایج مثبتی خواهیم بود. و زنان قادر خواهند بود که توانمندی شان را بیشتر نشان دهند.
و در آخر معتقدم باید با هم فکری هم ببینیم. در شهرستان برای تحقق این امر چه اقدامی باید انجام گیرد. تا شاهد شکوفایی استعدادها و توانمندی بانوان باشیم.
در حال حاضر چند مولفه در دست اقدام قرار گرفته است. که مشغول هم اندیشی و رایزنی برای تحقق هرچه سریع تر این موضوع هستیم. از جمله ساخت اپلیکیشن موبایل و ایجاد بازار کسب و کار مجازی که شامل تولیدات خانگی زنان شهرستان، جلسه و نشست با چندین نفر از صاحبان رسانه ها، سایت ها و کانال های مرجع ملی ارائه کالا و خدمات برای ارائه محصولات تولیدی شهرستان در سامانه و قیمت گذاری و فروش محصولات از طریق درگاه و بهره گیری از امکانات رادیوی شهرستان یا احیاء رادیوی اینترنتی برای بهره مندی از شیوه های ترویجی، مهارتی هستیم.
وجود افکار بکر و کارآمد در میان جامعه زنان شهرستان بسیار مشاهده شده. و در خور توجه است. بارها در جلساتی که حاضر شده ام. به عینه دیده ام. ایده های خوبی توسط بانوان شهرستان مطرح می شود. ولی چرخه از ایده تا تولید محصول و بازاریابی بسیار شکننده و ضعیف است. ایده های خوبی خلق می شود. ولی بسیار ایده آل گرا است. و ایده آل گرایی صرف، به محض وقوع کوچکترین مشکل با دلسردی همراه است که در صدد هستیم.
در مقوله حوزه های اجتماعی و اشتغال با همکاری سازمان های فرهنگی و تفریحی شهرداری های شهرستان و فرهنگسراها و حضور چهره های زن موفق در عرصه های ملی و بین المللی در زمینه های مختلف ورزشی، اجتماعی، کارآفرینی و فرهنگی این روند به سمت هم افزایی بیشتر و شاهد به بار نشستن این برنامه ها و ایده ها باشیم.
جایگاه بانوان در امر فرهنگ سازی بسیار موثر و بنیادین است. ایشان با فرهنگ سازی مناسب در بستر خانواده ها می توانند. بهره مندی از کالاهای تولید داخل را نهادینه سازند. و این امر به شیوه ای بسیار بارز در راستای گسترش بازار تولیدات بومی موثر عمل می کند.
بی شک هیچ فردی در هیچ امری موفق و بهروز نمی گردد. مگر به مدد الهی و ایثارگری و همراهی و فداکارهای خانواده اش و من هم موفقیت خویش را در وهله نخست مرهون عنایات الهی، ایثارگری خانواده ارجمندم و همکاری و همراهی همکارانم می دانم. و البته از اعتمادی که استاندار محترم ، معاون محترم استاندار و فرماندار شهرستان ویژه به بنده داشته اند. و اینجانب را شایسته جایگاه معاونت برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ویژه شهرستان نجف آباد دانسته اند. صمیمانه سپاسگزارم.
و خداوند بر من منت نهاد و مرا برخوردار از خانواده ای سرشار از محبت، فاضل و مومن از سادات قرار دادند. خداوند را بسیار شاکرم که قسمت نیکویی در ازدواج برایم مقدر ساخت و فردی ادیب و صاحب اندیشه را شریک زندگیم ساخت. که متانت طبع، جوانمردی، تعالی بخشی و خصایل نیکوی بشری را به تجمیع در نهایت کمال برای ایشان به ودیعه نهاد و فرزندانی صالح، پویا و خاکسار را به ما هدیه داد.
در اینجا بر خود لازم می دانم. در همین فرصت کوتاه که مجال تبیین جایگاه موثر خانواده است. از همه اعضاء عزیز، صبور و معزز خانواده ام، دوستان و آشنایانم نهایت تشکر و تقدیر را به عمل آورم و برای ایشان عزت، سلامتی و سعادتمندی را از درگاه لایتناهی یکتای هستی بخش مسئلت نمایم.
در ابتدا با قطعیت می گویم. که هرگز خود را موفق نمی دانم چرا که موفقیت در دستیابی به کمال معنا می یابد. و بشر همواره در جستجوی کمال است. و کمال مطلق خداوند باری تعالی است. اما به حکم خدمت گزار به مواردی مختصر و مفید اشاره می کنم. که امید است در منظر پیشنهاد معنای خلط مبحث نیابد.
اما به صورت اختصاصی برای جامعه بزرگ زنان شهرستان که در مقابل بسیاری از ایشان از جمله مادران و همسران شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران شهرستان درخواست می کنم. تا بنده را همچون فرزند و خواهر خود به سعادت رهنمون و از نصایح و پیشنهادات و انتقادات خود بهره مند سازند. که در این صورت است. که جامعه می تواند به تعالی رهنمون گردد. پایه ای که سیره جدم مبین آن است. «امر به معروف و نهی از منکر» است. و در اتاق اینجانب در صورت عدم حضور در جلسات به روی شما باز است. و سعادت دیدن روی شما رحمتی واسعه از درگاه الهی است.
در این جا به چند نکته بنیادین به دختران عزیز شهرستان که همچون فرزندم، موفقیت شان مرا خشنود و ناراحتی شان مرا مغمون می سازد. عرض می نمایم.
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره پنجاه و نهم چاپ شده است.