چگونه از عود افسردگی می توان پیشگیری نمود؟ اگرچه بسیاری از افرادی که دوره ی افسردگی شان کاملا بهبود یافته است در آینده دچار افسردگی نمی شوند، اما بیش از نیمی از افرادی که افسرده بوده اند در آینده، دوره هایی از افسردگی را تجربه می کنند. هرچه دوره های افسردگی بیشتر باشد احتمال افسردگی […]
اگرچه بسیاری از افرادی که دوره ی افسردگی شان کاملا بهبود یافته است در آینده دچار افسردگی نمی شوند، اما بیش از نیمی از افرادی که افسرده بوده اند در آینده، دوره هایی از افسردگی را تجربه می کنند. هرچه دوره های افسردگی بیشتر باشد احتمال افسردگی در آینده نیز بیشتر است.
هرچند اقدامات پیشگیرانه خاصی برای عود افسردگی وجود ندارد، اما کاهش میزان فشار روانی و یادگیری راهبردهای مسأله گشایی می تواند خطر عود را کمتر کند. ورزش، تغذیه مناسب و خواب کافی در ایجاد احساس سلامتی و تندرستی موثرند.
در حالی که خواب ناکافی باعث افزایش تحریک پذیری، کسالت و ضعف عملکرد روزانه شده و در فرد آسیب پذیر می تواند به افسردگی منجر شود؛ برخی با استفاده از فنون آرمیدگی مانند مراقبه با یوگا میزان فشار روانی خود را کاهش می دهند.
روان درمانی نیز به فرد در اتخاذ سبک های مقابله ای جدید و آگاهی یافتن از نحوه ی واکنش به رویدادهای منفی کمک می کند. افزایش خودآگاهی و عزت نفس به کاهش آسیب پذیری در برابر افسرگی کمک می کند. همچنین، تشخیص زودهنگام علائم افسردگی و درمان آن می تواند بهبودی را تسریع نماید.
الهام شکرانه
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید.
از سایت پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید.