آماده سازی زیرساخت کالابرگ الکترونیکی زمانبر است ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی در خصوص کاربرگ الکترونیکی گفت: در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و حذف ارز ترجیحی مشروط به ارائه کالابرگ الکترونیکی و همچنین تعیین قیمتها برا اساس شهریور سال ۱۴۰۰ شد و مابهالتفاوت قیمتها توسط دولت به […]
ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی در خصوص کاربرگ الکترونیکی گفت: در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و حذف ارز ترجیحی مشروط به ارائه کالابرگ الکترونیکی و همچنین تعیین قیمتها برا اساس شهریور سال ۱۴۰۰ شد و مابهالتفاوت قیمتها توسط دولت به فروشنده پرداختمیشو و این شبیه به اقداماتی است که در کشورهای اروپایی و کشورهای مانند آمریکا و روسیه اتفاقافتادهاست و رایانه مستقیم به مردم پرداختمیشود.
بر اساس پیشبینیهای انجامشده ۳۰ درصد از تمامی اقلام مانند گندم، دارو، روغن خوراکی قاچاق میشد به همین دلیل یارانه باید به طورمستقیم به مردم پرداختشود نه به واردکننده، زیرا پرداخت یارانه به واسطهها باعث رانت و فساد میشود که غیرقابل رصد است و در عین حال این شیوهایی است که کمترین تورم را ایجادمیکند.
وی ادامه داد: ایجاد کالابرگ الکترونیکی نیاز به زیر ساخت دارد و دولت در حال انجام این کار است اما این اقدام بزرگ زمانبر است و باید به دولت فرصت دادهشود. به گفته وی در آینده نزدیک ظرف یک یا دو ماه دیگر زیرساخت کالابرگ الکترونیکی ایجاد شده و در اختیار مردم قرارمیگیرد و در گام نخست این تصمیمگیری برای یارانه دارو و نان اقدامات قابل توجهی صورت گرفتهاست.
احسان روحانی، مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد نجفآباد، با اشاره به فعالیتهای این مرکز و حمایت از فعالیت شرکتها و هستههای فناور مستقر در این مرکز عنوانکرد: این مرکز تمام حمایتهای لازم برای یک هستهفناور یا استارتاپ مانند بحث دورههای مربوط به ایدهپردازی، مالکیت فکری، تیمسازی، آشنایی با مباحث حقوقی، مالیاتی، بازار و… را در یک پیکچ آموزشی ارائهمیکنیم و تلاش میکنیم با برگزاری رویداهای مختلف و مرتبط، تیمسازی هستههای فناور و شرکتها به خوبی اتفاقبیفتد. بسیاری از نوآوریها بین رشتهایی است و باید افراد از رشتههای مختلف کنار یکدیگر قراربگیرند و به همین منظور ارتباط موثر و خوبی با اشگاه پژوهشگران حوان ایجادکردهایم. این ارتباط در یحت تیمسازی کمک زیادی به ما خواهدکرد. پس اینکه هستهها و واحدهای فناور تشکیل و پذیرششدند، رها نمیشوند و جلسات و مشاورههای زیادی در خصوص مسائل فنی، مالیاتی و مطالبه بازار به آنها ارائهمیشود و بر آنها نظارتهای مستمر صورتمیگیرد تا به جریان بلوغ فناوری برسند و به شرکتهای دانشبنیان تبدیلشوند. همچنین همین روند برای شرکتهای مشتقر در مرکز رشد وجوددارد و دورهها و کلاسهای آموزشی متناسب با نیازشان برای شرکتها برگزارمیکنیم.
وی ادامه داد: رویکرد این مرکز حمایتی است و بحث درآمد مرکز از برگزاری دورههای آزاد،اجاره فضا به شرکتها و هستهها و دریافت درصد از فروش شرکتهای فناور تامینمیشود و شرکتها و هستههای مرکز رشد قطعا افزایش چشمگیری در سال ۱۴۰۱ خواهدداشت. در حال حاضر ۱۵ هسته و ۱۷ واحد فناور در مرکز رشد فعایت دارند که از این تعداد ۲ شرکت دانشبنیان شده و دیگر شرکتها در مسیر دانشبنیان شدن هستند.
روحانی گفت: برای رشد شرکتها تلاش داریم فضای کسب و کار را آماده کرده، بستری فراهم شود که در آن روحیه همکاری برای فعالان وجودداشتهباشد. برای نخستین بار شاخصهای ارزیابی را برای فعالیت هستهها و واحدهای فناور طراحیکردیم و این واحدها در پایان هرسال سطحبندی شده و متناسب آن از حمایتهای مرکز برخوردار خواهندشد.سعی شدهاست محیط به گونهایی باشد که تیمها رشدکنند و ساخت نمونه و توسعه محصول اهمیتدارد به همین منظور شرایط ایجادشده تا تیمها بتوانند از فضای کار اشتراکی و فضای کارگاهی به خوبی بهرهمند شوند.
در پایان، مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد نجفآباد، گفت: با توجه به روند رو به رشد مرکز و واحدهای فناور مستقر در مرکز تلاشداریم راهاندازی کارخانه فناوری را به طور جدی پیگیری و اجرایی کنیم. این کارخانه فضای تولید و مونتاژ را برای شرکتها فراهممیکند و یک فضای کار اشتراکی کارگاهی با تجهیزات دستگاههای تراش، فلز و دریل هم در مقیاس کارگاهی و … اضافهکنیم. همچنین قصدداریم با اداره سرمایهگذاری اقتصادی دانشبنیان مشارکت بیشتری داشتهباشیم و طرحهای فناورانه دانشگاهی را که نیازمند سرمایهگذاری هستند در این جریان سهیمکنیم.
زهرا طاهری
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.