پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
دوشنبه, ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۲:۴۹
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
دوشنبه, ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ /
2023 / 01 / 30 ( 2023 / Monday / January )
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
This search form (with id 1) does not exist!
پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
  • پ
کد خبر: 8255
سلامت
تاریخ: ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۲
نویسنده خبر: هفته نامه دیباگران
7 بازدید
۰
0
1

کود و آنتی‌بیوتیک‌های کشاورزی عاملی برای گسترش بیماری‌ها

در کشاورزی و تامین امینت غذایی بشر، خاک و منابع آن از هر نظر اهمیت خاصی برای بشر دارد. خاک از این نظر اهمیت دارد که پایه زیستی دارد و بستر کشت مواد غذایی بشر است. امنیت غذایی انسان‌ها وابسته به خاک است. آلودگی خاک، محصولات کشاورزی را آلوده می‌کند و حیات و سلامت انسان‌ها […]

کود و آنتی‌بیوتیک‌های کشاورزی عاملی برای گسترش بیماری‌ها
بزرگنمایی تصویر


در کشاورزی و تامین امینت غذایی بشر، خاک و منابع آن از هر نظر اهمیت خاصی برای بشر دارد. خاک از این نظر اهمیت دارد که پایه زیستی دارد و بستر کشت مواد غذایی بشر است. امنیت غذایی انسان‌ها وابسته به خاک است. آلودگی خاک، محصولات کشاورزی را آلوده می‌کند و حیات و سلامت انسان‌ها را به خطر می‌اندازد و اگر جلوی آن گرفته نشود موجب نابودی انسان‌ها می‌شود. آلودگی خاک به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر روی بیماری‌هایی مانند انواع سرطان، بیماری‌های پوستی و تنفسی، بیماری‌های خود ایمنی و … تاثیرگذار است.

عوامل آلوده‌کننده خاک متعدد است از جمله مواد نفتی و شکستن لوله‌های مواد آلوده، دفع غیربهداشتی زباله، و … . یکی از  عوامل آلوده‌کننده خاک مواد کشاورزی از جمله کودها و آنتی‌بیوتیک‌ها است که در دهه‌های گذشته کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت.

استفاده از آنتی‌بیوتیک و کودها برای کنترل بیماری و تقویت گیاهان موضوع جدیدی نیست و سالیان زیادی است که این محصولات برای کشاورزی استفاده می‌شود. کاربرد این مواد در کشاورزی در کنار پیامدهای مثبتی که داشته است با پیامدهای منفی نیز به همراه بوده است.

اثرات منفی مانند آلودگی خاک و آب‌های زیرزمینی، باقی ماندن سموم در غذا و محصولات کشاورزی، تاثیر مخرب بر موجودات غیرهدف و … که همگی بر روی وضعیت سلامت انسان و دیگر موجودات تاثیر منفی خواهد داشت. این سموم از دو طریق بر روی سلامت انسان تاثیر دارد اول تاثیر مسقیم بر سلامتی و دیگر تاثیر غیرمستقیم از طریق مواد غذایی که مصرف می‌شود.

معایب کودها و آنتی‌بیوتیک‌های کشاورزی

* افزایش آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی، آلودگی زیست محیطی، آلودگی مواد مغذی و ورود بی‌رویه آن به زنجیره غذایی، نابودی منابع نسل‌های آینده

* تخریب و آلودگی خاک، افزایش املاح خاک، افزایش PH خاک و بالارفتن EC و شوری خاک

* کاهش کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش هزینه‌های تولید و کاهش بهروه‌وری

* مقاوم شدن آفات نسبت به سموم و آنتی‌بیوتیک‌ها، کاهش مقاومت گیاهان به بیماری‌ها و آفات

* تاثیرات بر سلامتی انسان و افزایش بیماری‌هایی مانند سرطان، پارکینسون، پوکی استخوان، ناهنجاری‌های ژنتیکی،

* افزایش دمای کره زمین، انتشار گازهای گلخانه‌ایی

تاثیرات این مواد بر سلامت جامعه

* ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان تنها یک اثر از استفاده بی‌رویه این محصولات می‌باشد. ام‌اس، دیابت زودرس، حساسیت‌های پوستی، نقص سیستم ایمنی بدن،

* این محصولات عمر طولانی دارند و همچنین تجزیه‌پذیر نیز نیستند. اثرات این مواد شیمیایی بر روی مواد و محصولات غذایی باقی می‌ماند و وارد بدن می‌شود.

* برخی تصور می‌کنند که آلودگی ایجاد شده توسط این مواد شیمایی با شستشو از بین می‌رود اما متاسفانه ترکیبات آن در بافت مواد غذایی و یا حتی حیوانی باقی مانده و تاثیرات مخرب خود را بر سلامت افراد خواهد داشت.

* عدم تجزیه کودها و انتقال آن به مصرف‌کننده ها که این آلودگی با هیچ ترفندی از بین نمی‌رود، از طریق شیر مادر نیز به نوزاد منتقل می‌شود

احمد شریعتی

خبرهای مشابه

از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید

متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.

برچسب های :
​
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی دیباگران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما
    لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    خبرهای سلامت
    • پربازدیدترین ها
    • آخرین خبرها
    • خبرهای مرتبط
    اصلاح ژنتیک چیست؟
    تراریخته چیست ؟
    مشکلات کلیوی
    پیشگیری از انتقال ویروس کرونا
    تاثیرات فضای مجازی بر سلامت روان نوجوانان و جوانان
    میگرن را بشناسیم
    ویتامین دی (D) ، قهرمان مقابله با کرونا
    توصیه های طب سنتی برای درمان سرفه های خشک
    سرطان با تشخیص زود هنگام و مراقبت قابل پیشگیری ودرمان است
    خواب و سلامتی!
    کود و آنتی‌بیوتیک‌های کشاورزی عاملی برای گسترش بیماری‌ها
    بهترین میوه ها و سبزی های سرشار از ویتامین C
    زندگی سالم
    ۵ دشمن جوانی پوست
    آیا رابط بهداشت خود را می شناسید؟
    راز کاهش وزن اصولی
    می خواهم فرزندانم خود را باور داشته باشند
    دلایل رایج استرس در کودکان
    با این گیاهان دیابت را ضربه فنی کنید!!!
    نقش تغذیه در بیماری دیابت
    تراریخته چیست ؟
    ویتامین دی (D) ، قهرمان مقابله با کرونا
    هاری در گربه
    دیابت چیست ؟
    توصیه های طب سنتی برای درمان سرفه های خشک
    بانک ذخیره شیر مادر
    عناب ، قوی‌ترین سلاح‌ گیاهی برای مبارزه با سرفه
    راز کاهش وزن اصولی
    نقش تغذیه در بیماری دیابت
    غذای محبوب ایرانی در نیویورک تایمز
    پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
    • خانه
    • هفته نامه چاپی
    • هفته نامه الکترونیکی
    • مصاحبه
    • نجف آباد شهر من
    • اینجا همه چی درهمه

    کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای ( هفته نامه دیباگران ) محفوظ می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک فعال به مطلب مجاز می باشد


    طراحی و توسعه : کاشمروب . IR