امروزه هدف نهایی برنامه ریزان شهری در سراسر جهان دست یابی به اهداف توسعه شهری و پایدار فضاهای شهری است و شهرداری ها به عنوان متولیان شهر از این قاعده مثتثنی نیستند. از جمله اقدامات شهرداری ها در راستای توسعه و پیشرفت شهرها، تهیه و تدوین برنامه راهبردی جهت اجرای طرح های مناسب شهری برای […]
امروزه هدف نهایی برنامه ریزان شهری در سراسر جهان دست یابی به اهداف توسعه شهری و پایدار فضاهای شهری است و شهرداری ها به عنوان متولیان شهر از این قاعده مثتثنی نیستند.
از جمله اقدامات شهرداری ها در راستای توسعه و پیشرفت شهرها، تهیه و تدوین برنامه راهبردی جهت اجرای طرح های مناسب شهری برای فراهم نمودن زیر ساخت ها، پایه و اساس توسعه شهر محسوب می شود.
لذا با شناخت و بررسی کمبودها ومشکلات شهری در زمینه های عمرانی، خدماتی، رفاهی، تفریحی وگردشگری، می توان با بهره مندی از وجود و ظرفیت سرمایه گذاران و مشارکت آنان در تحقق طرح های شهری نسبت به مرتفع نمودن برخی از این کمبود ها و مشکلات فائق آمد.
جذب سرمایه گذاران واطمینان برای استفاده حداکثری از توان و ظرفیت های بخش خصوصی برای اجرای طرح های توسعه شهری، از اولویت های کاری شهرداری می باشد که از این فرصت پیش آمده به نحو مطلوب بهرهمند گردد.
تلاش مدیریت و مجموعه شهرداری بایستی براین اصل استوار گردد تا ضمن بررسی و شناخت کمبود ها و مشکلات شهر با مشارکت و همراهی بخش خصوصی نسبت به اجرای طرح های سرمایه گذاری مدون به منظور دست یافتن به وضعیت مطلوب و توسعه شهری تلاش نموده و موجبات رضایت مندی شهروندان را برای ارائه و دسترسی بهتر به خدمات شهری فراهم آورد.
این امر زمانی تحقق خواهد یافت که مدیریت شهری با تغییردیدگاه و اندیشه مثبت و با پهن کردن فرش قرمز برای حضور سرمایه گذار و اطمینان خاطر به او برای بازگشت اصل سرمایه همراهی و همکاری نماید و با این رویکرد است که کلید توسعه شهری با ایجاد سرمایه گذاری در شهر رقم خواهد خورد.
در طی سال های گذشته با درایت مدیریت شهری نجف آباد گام های مثبتی در جهت توسعه شهری برداشته شده است که هرچند لازم ولی کافی نبوده است. بنابراین لازمست با اندکی تامل و همراه با شناخت ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در محدوده شهر نجف آباد و با تعیین فرصت ها و ظرفیت های موجود با برنامه ریزی و زمان بندی مناسب ضمن جذب سرمایه گذران و مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح های عمرانی، خدماتی، فرهنگی به منظور توسعه شهرتلاش مضاعف صورت پذیرد.
در این راستا می توان به فرصت های سرمایه گذاری مناسب شهری با کاربری خدماتی، رفاهی، تفریحی و… از جمله احداث بازارچه های صنایع دستی و مشاغل سنتی، مجتمع های تجاری و مراکز فروشگاهی(سیتی سنتر)، ساخت هتل، ایجاد و توسعه مراکز بوم گردی وگردشگری، احداث مراکز تفریحی، ساخت مجموعه های شهربازی سرپوشده و باز، مجتمع های خدماتی و درمانی(شهرک سلامت)، نمایشگاه و فروشگاه گل گیاه و ماهیان زینتی، نمایشگاه و فروشگاه اتومبیل، ایجاد فضا های زیست شبانه و… به عنوان بخشی از این فرصت ها اشاره نمود.
توسعه شهراتفاقی نیست، باید براساس تصمیم و اراده و نگاه واقع بینانه شکل گیرد. لذا برای دست یابی به این مهم از یک سو، و نیاز به توسعه و آبادانی شهر از سوی دیگر، بایستی این موضوع مد نظر برنامه ریزان قرار گیرد تا مدیریت شهری برای جذب سرمایه گذاران همت خود را برای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان فراهم نموده و گام های موثری را در راستای توسعه شهری نجف آباد با همکاری و همراهی شهروندان و سرمایه گذران بخش خصوصی در این زمینه آغاز نماید.
امید است با ایجاد رویکردی مثبت به منظور جذب و حضور سرمایه گذاران در اجرای طرح های مشارکتی اعم از عمرانی، فرهنگی، خدماتی و… با همراهی و حمایت های مدیریت شهری، شاهد رشد و توسعه شهری مد نظر سند چشم انداز نجف آباد باشیم.
سبحان نظری
کارشناس ارشد برنامه ریزی و مدیریت شهری
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.