پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
جمعه, ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۵:۵۴:۰۱
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
جمعه, ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ /
2023 / 06 / 09 ( 2023 / Friday / June )
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
This search form (with id 1) does not exist!
پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
  • پ
کد خبر: 1185
غذاهای محلی نجف آباد
تاریخ: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۵:۰۶
نویسنده خبر: هفته نامه دیباگران
1443 بازدید
۰
0
6

آش کلوچه

آش کلوچه (چاقاله بادام، غذایی خوشمزه و سنتی نجف آبادی که در فصل بهار پخته می شود. و به عنوان یک عصرانه لذیذ سر می شود، مزه ترش چاقاله بادام طعم خوبی به این آش می دهد. طرز تهیه این آش بسیار ساده است. به واسطه اینکه نجف آباد شهری است که بادام از محصولات […]

آش کلوچه
بزرگنمایی تصویر


آش کلوچه (چاقاله بادام، غذایی خوشمزه و سنتی نجف آبادی که در فصل بهار پخته می شود. و به عنوان یک عصرانه لذیذ سر می شود، مزه ترش چاقاله بادام طعم خوبی به این آش می دهد. طرز تهیه این آش بسیار ساده است. به واسطه اینکه نجف آباد شهری است که بادام از محصولات کشاورزی آن محسوب می شود. این غذای لذیذ به عنوان یک آش خوشمزه طبخ می شود.

در فصل بهار چاقاله ، آلوچه یک میوه نوبرانه و لذیذ است که در شهرهای مختلف با آن غذا تهیه می شود. به صورت آش، خورشت و یا ….

توضیحی در مورد چاقاله

میوه درخت بادام ابتدا کمی سفت است، قسمت بیرونی آن سبز تیره است و کرک ظریفی روی آن را پوشانده.داخل آن مغز آبکی و نرمی وجود دارد که به مرور تبدیل به بادام می شود. در این مرحله طعمی ترش و خوشمزه دارد. نجف آبادی ها به آن کلوچه می گویند.

برخی خواص چاقاله بادام

  • تقویت عمومی بدن
  • تنظیم کننده چربی و کلسترول خون
  • ضد نفخ
  • خون ساز
  • تقویت بینایی
آش کلوچه


مواد اولیه آش کلوچه

مواد لازم برای تهیه آش کلوچه

  • برنج نیمدانه ۱ پیمانه
    نجف آبادی ها به آن خرده برنج می گویند که بهتر از برنج محلی باشد
  • چاقاله بادام یا همان کلوچه  ۴  پیمانه پخته شده و خوب له شده
  • آلوچه ۱ پیمانه پخته شده و له شده بدون هسته
    می توان از ۱ لیوان آبغوره استفاده کرد
    البته اگر کلوچه ها ترش هستندنیازی نیست زیرا آلوچه یا آبغوره فقط برای ترش تر شدن آش استفاده می شود
  • بلغور گندم ۱ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • لوبیا سفید ۱ پیمانه
  • نخود ۱ پیمانه
  • سبزی آش شامل تره و شوید ۲ کیلو
    می توانید در سبزی آش کمی برگ چغندر، اسفناج، گشنیز نیز اضافه کنید.
  • پیاز  و سیر ۳ عدد متوسط
  • نمک، فلفل،زردچویه، ادویه، نعنا خشک به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه آش کلوچه

  • نخود و لوبیا را با هم و عدس را جداگانه شب قبل خیس کرده.نخود و لوبیا را آبکش کرده و با کمی آب می جوشانیم. سپس آب را آن که کمی کف نیز دارد خالی کرده.
    و مجددا با آب جوشیده و گرم را به همراه یک قاشق سرکه، نمک و کمی برگ چغندر خشک شده  می پزیم. همین کار را با عدس نیز انجام می دهیم. این کار باعث می شود نفخ حبوبات به خوبی گرفته شود.
  • بلغور گندم را در یک قابلمه بزرگ ۲۰ دقیقه می پزیم سپس برنج را به آن اضافه می کنیم. و اجازه می دهیم تا به خوب پخته و له شوند. دقت کنید آب اینقدر کم نباشد که برنج و بلغور گندم ته بگیرد ف اینقدر زیاد هم نباشد که آش شل شود،
    معمولا بعد از پخته شدن بلغور گندم و برنج آب اضافی آن تبخیر نمی شود.
  • در این مرحله سبزی آش را اضافه می کنیم
  • بعد از پخته شدن سبزی پیاز داغ و نعنا داغی را که از قبل تهیه کردیم و همه ما دستور آن را می دانیم اضافه می کنیم
  • چاقاله بادام های پخته و له شده را در این مرحله اضافه می کنیم،
    در این مرحله اگر ترشی آش کم بود آلوچه یا آبغوره را نیز اضافه می کنیم
  • حبوبات پخته شده را اضافه کرده و میگذاریم تا روی حرارت ملایم آش به خوبی جا بیفتد

این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره  پنجاه و نهم چاپ شده است.

در مورد چغاله بادام و خواص آن بیشتر بدانید. آش کلوچه نیز دارای این خواص می‌باشد.

با دیگر غذاهای محلی نجف‌آباد آشنا شوید

برچسب های :
​
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی دیباگران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما
    لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    خبرهای غذاهای محلی نجف آباد
    • پربازدیدترین ها
    • آخرین خبرها
    • خبرهای مرتبط
    اگردک
    کماج
    گداخته
    گوشت و شوید
    کباب گوشت شتر با سیخ انجیر
    آماج کدو سفید
    کوفته
    شوربا
    آش کلوچه
    طرز تهیه حلیم بادمجان
    کدو حلوایی ، تنبل پر خاصیت
    آبگوشت غوره
    کماج
    گندی
    گوشت و به
    ته حلوا
    کباب شامی
    کوفته
    آش رشته
    قورمه سیب
    دلمه برگ مو
    طرز تهیه حلیم بادمجان
    ته حلوا
    طرز تهیه قیمه ریزه
    آش خرفه
    کباب حسینی
    آبگوشت غوره
    آبگوشت لوبیا سبزی
    گندی
    جغور بغور
    پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
    • خانه
    • هفته نامه چاپی
    • هفته نامه الکترونیکی
    • مصاحبه
    • نجف آباد شهر من
    • اینجا همه چی درهمه

    کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای ( هفته نامه دیباگران ) محفوظ می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک فعال به مطلب مجاز می باشد


    طراحی و توسعه : کاشمروب . IR