استرس در کودکان میتواند علل بیرونی داشته باشد. مشکلاتی در مدرسه، تغییر و یا اتفاقی خاص در خانواده، تماشای تلویزیون و برنامههای نامناسب، درگیری با دوستان و… میتوانند از جمله عواملی باشند که باعث ایجاد استرس در کودکان می شوند. از طرفی فشارهای روانی ناشی از تلاش و رقابت بر سر بهترین بودن در مدرسه […]
استرس در کودکان میتواند علل بیرونی داشته باشد. مشکلاتی در مدرسه، تغییر و یا اتفاقی خاص در خانواده، تماشای تلویزیون و برنامههای نامناسب، درگیری با دوستان و… میتوانند از جمله عواملی باشند که باعث ایجاد استرس در کودکان می شوند. از طرفی فشارهای روانی ناشی از تلاش و رقابت بر سر بهترین بودن در مدرسه نیز می توانند از عوامل درونی استرس در بچه ها باشند.
تغییرات بزرگ زندگی مانند: طلاق، مرگ یکی از اعضای خانواده، مهاجرت و یا اضافه شدن خواهر یا برادر جدید می توانند احساس امنیت فرزند شما را متزلزل کنند و منجر به سردرگمی و اضطراب او شوند. به عنوان مثال خواهر یا برادر جدید می تواند موقعیت کودک در خانواده را تهدید کند و یا موجب حسادت او شود.
دیدن یا شنیدن عناوین خبری، تصاویر بلایای طبیعی، جنگ و خشونت میتواند برای کودکان ناراحت کننده باشد.
داستانهای خیالی از دیگر عوامل پریشانی و اضطراب در کودکان هستند. کودکان معمولا بسیار بیشتر از سنین دیگر تحت تاثیر صحنههای ترسناک، خشن یا ناراحت کنندهای که در یک فیلم دیدهاند و یا در کتاب خواندهاند قرار میگیرند. برخی از بچهها نسبت به محتوای رسانهای حساسیت بیشتری نشان میدهند. باید بدانید چه چیزی فرزند شما را ناراحت میکند، محتوای رسانهای خشونتآمیز را محدود کنید و به رده سنی فیلمها، کتابها و بازیهای ویدیویی در دسترس کودکتان توجه کنید.
یک فضای آرام در خانه ایجاد کنید. تا بهبود اوضاع به یک فعالیت جمعی مانند: شام خانوادگی و یا بازی گروهی متعهد باشید. این کار به کاهش استرس در کودکان کمک بسیاری میکند. محیط خانه را تا رسیدن به شرایط مطلوب آرام و امن نگه دارید. به فیلمها، کتابها و بازیهای ویدیویی در دسترس کودک خود دقت داشته باشید.
اگر علائم استرس کودک شما کم نمی شود یا بیشتر گوشه گیر، افسرده یا ناراضی میشود، حتما از یک مشاور یا درمانگر مشاوره بگیرید.
مشاوره شکیبا با کادری مجرب در خدمت شما است.
بتول سلیمانی
موارد مشابه در این خصوص بیشتر بدانید
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید