اعتیاد چیست اعتیاد را به عادت کردن، خوگرفتن، خوگرشدن و خود را وقف عادتی نکوهیده کردن معنی کرده اند به عبارت دیگر ، ابتلای اسارت آمیز به ماده مخدر که از نظر جسمی یا اجتماعی زیان اور شمرده شود، اعتیاد نام دارد. در طب جدید به جای کلمه اعتیاد، وابستگی به دارو به کار می […]
اعتیاد را به عادت کردن، خوگرفتن، خوگرشدن و خود را وقف عادتی نکوهیده کردن معنی کرده اند به عبارت دیگر ، ابتلای اسارت آمیز به ماده مخدر که از نظر جسمی یا اجتماعی زیان اور شمرده شود، اعتیاد نام دارد.
در طب جدید به جای کلمه اعتیاد، وابستگی به دارو به کار می رود که دارای همان مفهوم است، ولی دقیق تر و صحیح تر مفهوم این کلمه آن است که ، انسان بر اثر مصرف نوعی ماده شیمیایی از نظر جسمی و روانی به آن وابستگی پیدا می کند.
اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی ، اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن تهدید جدی برای جامعه بشری محسوب شده و موجب رکود اجتماعی در زمینه های مختلف می گردد. همچنین ویرانگری های حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزش ها و هنجار های فرهنگی و اخلاقی شده و بدین ترتیب سلامت جامعه را بطور جدی به مخاطره می اندازد.
مهم ترین عوارض جسمی اعتیاد به مواد مخدر عبارتند از؛ ناراحتی های عصبی، بی اشتهایی، اضطرب، ریزش مکرر اب از بینی و چشم، ناراحتی عضلاتی و فشار شدید در ستون فقرات ،لاغر شدن و…..
عوارض روانی و شخصیتی عبارتند از: ضعف اراده ، بی توجهی به مسئولیت های فردی، ضعف شخصیت، عصبی بودن؛ ضعف عاطفه، به هم خوردن تعادل روانی، شخصیت نامتعادل و متزلزل، و ضعف اعتماد به نفس.
از لحاظ اجتماعی می توان به عوارضی مانند بی توجهی به مقررات جامعه، ضعف نیروی کار جامعه ، بی نظمی و بی اعتمادی در جامعه ، ضعف بنیاد خانواده، افزایش انحرافاتی مانند دزدی ، فحشار و تکدی گری و ….. اشاره کرد.
در گستره اقتصادی برخی پیامدهای ناشی از اعتیاد به مواد مخدر عبارتند از : بیکاری،ضعف مالی در ازای خرید، لطمه به اقتصاد ، جامعه و خانواده.
مطالب بیشتری در این زمینه بخوانید
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید