برای بررسی سرعت بهبود افسردگی خفیف ، متوسط و شدید اول باید بدانیم که افسردگی انواع مختلفی داردکه هر یک علایم خاصی دارند. افسردگی عمده، افسرده خویی و افسردگی دوقطبی، رایج ترین انواع افسردگی می باشد. افسردگی عمده برحسب تعداد علایم می تواند خفیف، متوسط و شدید باشد. افسردگی خفیف ضرورت درمان در نوع خفیف […]
برای بررسی سرعت بهبود افسردگی خفیف ، متوسط و شدید اول باید بدانیم که افسردگی انواع مختلفی داردکه هر یک علایم خاصی دارند. افسردگی عمده، افسرده خویی و افسردگی دوقطبی، رایج ترین انواع افسردگی می باشد. افسردگی عمده برحسب تعداد علایم می تواند خفیف، متوسط و شدید باشد.
ضرورت درمان در نوع خفیف به اندازه ی نوع متوسط و شدید است، اما پاسخ این نوع افسردگی به درمان الزاماً بهتر از دو نوع دیگر نیست. با این حال شدت مداخلات درمانی(مانند بستری شدن در بیمارستان یا دو جلسه روان درمانی در هفته) در این نوع افسردگی به اندازه ی افسردگی شدید نیست.
افسرده خویی نوعی افسردگی خفیف به حساب می آید، اما چون مزمن است بهبودی آن دشوارتر از افسردگی اساسی است. به ویژه، برخی افراد مبتلا به افسرده خویی دارای دوره های افسردگی عمده نیز هستند(حالتی که به آن افسردگی مضاعف گویند) که باعث دشوارتر شدن درمان می شود.
با وجودی که میزان بیماری زایی و مرگ و میر اختلال افسرده خویی به اندازه افسردگی عمده نیست؛ ولی در مجموع افسرده خویی بر عملکرد فرد مبتلا و سلامتی او تأثیر می گذارد. عموماً درمان افسرده-خویی مشابه افسردگی عمده است، اما برحسب میزان نقصان عملکرد، شدت آن متفاوت است. برای مثال، بستری کردن برای فرد مبتلا به افسرده خویی ضروری نیست از زمان شروع دارو درمانی، بهبود موقت افسردگی۴ تا ۶ هفته طول می کشد و در صورتی که روان درمانی به تنهایی بکار رود ممکن است مدت درمان طولانی تر شود. نوع افسردگی احتمال پاسخ به درمان را تعیین نمی کند.
اما می تواند در پیش آگهی موثر باشد. برای نمونه، افسردگی دو قطبی نسبت به یک دوره افسردگی عمده به درمان نگهدارنده طولانی تری نیاز دارد
الهام شکرانه
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.