نقش تغذیه در بیماری دیابت یکی از مواردی که امروزه پزشکان توجه خاصی به آن دارد. دیابت شامل گروهی از بیماری هاست که در آنها غلظت گلوکز خون در اثر نبود ترشح انسولین، عملکرد انسولین یا هر دو افزایش می یابد. دیابت انواع مختلفی دارد که از میان آنها دیابت نوع دو ۹۰ تا ۹۵ […]
نقش تغذیه در بیماری دیابت یکی از مواردی که امروزه پزشکان توجه خاصی به آن دارد. دیابت شامل گروهی از بیماری هاست که در آنها غلظت گلوکز خون در اثر نبود ترشح انسولین، عملکرد انسولین یا هر دو افزایش می یابد. دیابت انواع مختلفی دارد که از میان آنها دیابت نوع دو ۹۰ تا ۹۵ درصد از موارد تشخیص داده شده ی دیابت را به خود اختصاص می دهد.
از آنجایی که چاقی و اضافه وزن یک عامل خطر مهم برای دیابت تلقی می شود، کسانی که BMI ( نسبت وزن به مجذور قد) آنها بالای عدد kg/m2۲۵ می باشد و یکی از فاکتورهای خطر دیگر از جمله بی تحرکی، داشتن سابقه ی دیابت در افراد درجه یک، پرفشاری خون، کلسترول خوب (HDL) کمتر از mg/dl35 و تری گلیسرید خون بالایmg/dl 250 را دارند یا خانم هایی که دچار تنبلی تخمدان هستند یا سابقه ی بیماری قلبی دارند باید حتما غربالگری دیابت را انجام دهند.
حتی در نوجوانان و جوانانی که دچار اضافه وزن هستند و فاکتورهای خطر فوق الذکر را دارند انجام غربالگری ضروری است. به طور کلی بعد از ۴۵ سالگی، هر سه سال یک بار انجام غربالگری تشخیص دیابت در افراد لازم است.