پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
یکشنبه, ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۴:۴۹
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
یکشنبه, ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ /
2023 / 06 / 04 ( 2023 / Sunday / June )
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
This search form (with id 1) does not exist!
پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
  • پ
کد خبر: 1280
غذاهای محلی نجف آباد
تاریخ: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۶:۵۸
نویسنده خبر: هفته نامه دیباگران
968 بازدید
۰
0
6

طرز تهیه کله جوش نجف آبادی

  کله جوش یا کلاه جوش غذای محلی و سنتی نجف آبادی است. در شهرهای خراسان و یزد نیز به شکل های متفاوتی طبخ می شود. کالاجوش،دوغ گرمه،قروتی،کال جوش،کشک جوش نام های دیگر این عذاش می باشد. این غذا ترکیبی از کشک، گردو و سبزیجات است. در شهر های مختلف با تفاوت هایی طبخ می […]

طرز تهیه کله جوش نجف آبادی
بزرگنمایی تصویر


 

کله جوش یا کلاه جوش غذای محلی و سنتی نجف آبادی است. در شهرهای خراسان و یزد نیز به شکل های متفاوتی طبخ می شود. کالاجوش،دوغ گرمه،قروتی،کال جوش،کشک جوش نام های دیگر این عذاش می باشد. این غذا ترکیبی از کشک، گردو و سبزیجات است. در شهر های مختلف با تفاوت هایی طبخ می شود. این غذا برای افرادی که کمبود کلسیم دارند، لبنیات کمی مصرفی می کنند. به دلیل وجود کشک فراوان منبع خوبی از کلسیم است.
از نشر طب سنتی طبع گرم و خشک دارد. و برای افرادی با مزاج بلغمی بسیار مناسب است و توصیه می شود.

طرز تهیه کله جوش نجف آبادی


مواد اولیه کله جوش

مواد لازم کله جوش

  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۱ خوشه
  • کشک ۴۰۰ گرم
  • گردو ریز خرد شده ۱ پیمانه
  • نعنا خشک، زردچوبه، ادویه، فلفل به مقدا لازم
  • آرد گندم ۲  قاشق غذا خوری
طرز تهیه کله جوش نجف آبادی


طرز تهیه کله جوش

طرز تهیه کله جوش

  • نعنا داغ را در یک ظرف کوچک اماده کنید به این شکل که کمی روغن ریخته. و اجازه می دهیم داغ شود نعنا را سابیده و به آن اضافه می کنیم. و سریع زیر شعله را خاموش می کنیم تا نعنا نسوزد و تلخ نشود.
  • پیاز را ریز و نگینی خرد کرده و در روغن خوب سرخ می کنیم ، پیاز باید طلایی شود. نباید زیاد سرخ شود که سیاه و تلخ شود و در غذا هم ظاهری زشت داشته باشد. پیاز نباید درشت باشد زیرا علاوه بر ظاهری زشت و هم طعم خوبی نخواهد داشت.
  • سیر رنده شده را به پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. سیر را حتما رنده کنید زیرا در غذا نباید زیر دندان بیاید، فقط باید طعم و بوی سیر داشته باشد.
  • زردچوبه را اضافه می کنیم کمی تفت می دهیم تا رنگ بدهد.
  • آرد گندم را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی ارد گرفته شود. آرد برای غلیظ شدن کله جوش می باشد و می توانید اضافه نکنید.
  • گردو های خرد شده را اضافه می کنیم. گردو را باید با چاقو ریز کنید تا نه خیلی ریز و له و نه خیلی درشت باشد. گردو باید زیر دندان حس شود.
  • کشک را با آب رقیق می کنیم و به مواد اضافه می کنیم. به خوبی بهم زده تا آرد ها گوله نشود و آب به جوش آید.
  • نعنا داغ را به آن اضافه می کنیم و قرار می دهیم تا کمی جوش بخورد و جا بیفتد.
طرز تهیه کله جوش نجف آبادی


کله جوش

نکات تهیه کله جوش

  • اگر زعفران اضافه می کنید قبل از سرو این کار را بکنید که عطر و طعم ان حفظ شود.
  • کشک های محلی و بدون افزدونی برای این غذا بسیار مناسب می باشند.
  • اگر از کشک محلی استفاده کردید این کشک ها به اندازه کافی نمک دارند. و در صورت اضافه کردن نمک ممکن است غذا شور شود.
  • این غذا با سیزی خوردن تازه و نان سنگک و یا نان خشک محلی بسیار لذیذ می باشد.

این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره شصت و دوم به چاپ رسیده است.

با دیگر غذاهای محلی نجف‌آباد آشنا شوید

برچسب های :
​
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی دیباگران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما
    لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    خبرهای غذاهای محلی نجف آباد
    • پربازدیدترین ها
    • آخرین خبرها
    • خبرهای مرتبط
    اگردک
    کماج
    گداخته
    گوشت و شوید
    کباب گوشت شتر با سیخ انجیر
    آماج کدو سفید
    کوفته
    شوربا
    آش کلوچه
    طرز تهیه حلیم بادمجان
    کدو حلوایی ، تنبل پر خاصیت
    آبگوشت غوره
    کماج
    گندی
    گوشت و به
    ته حلوا
    کباب شامی
    کوفته
    آش رشته
    قورمه سیب
    دلمه برگ مو
    اگردک
    آش رشته
    آبگوشت لپه
    آبگوشت غوره
    آبگوشت لوبیا سبزی
    تاس کباب
    کشک و بادمجان
    کدو حلوایی ، تنبل پر خاصیت
    نان پنجره ایی
    پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
    • خانه
    • هفته نامه چاپی
    • هفته نامه الکترونیکی
    • مصاحبه
    • نجف آباد شهر من
    • اینجا همه چی درهمه

    کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای ( هفته نامه دیباگران ) محفوظ می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک فعال به مطلب مجاز می باشد


    طراحی و توسعه : کاشمروب . IR