پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
دوشنبه, ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۸:۵۴
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
دوشنبه, ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ /
2023 / 01 / 30 ( 2023 / Monday / January )
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
This search form (with id 1) does not exist!
پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
  • پ
کد خبر: 1249
غذاهای محلی نجف آباد
تاریخ: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۰
نویسنده خبر: هفته نامه دیباگران
923 بازدید
۰
0
6

دلمه برگ مو

دلمه برگ مو یکی از معروفترین انواع دلمه ها می باشد. البته نوع نجف آبادی آن بسیار لذیذ و جذاب است. این غذای لذیذ در اواسط بهار با برگ های تازه مو درست می شود. این غذا یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی محسوب می شود. البته گفتنی است که در شهرهای مختلف به […]

دلمه برگ مو
بزرگنمایی تصویر


دلمه برگ مو یکی از معروفترین انواع دلمه ها می باشد. البته نوع نجف آبادی آن بسیار لذیذ و جذاب است. این غذای لذیذ در اواسط بهار با برگ های تازه مو درست می شود. این غذا یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی محسوب می شود. البته گفتنی است که در شهرهای مختلف به روش های متفاوت طبخ می شود. در اینجا ما روش نجف آبادی را بیان می کنیم.

دلمه برگ مو


مواد اولیه دلمه برگ مو

مواد لازم  دلمه برگ مو برای ۱۰ نفر

  • برگ مو یا همان برگ انگور تازه
    امروز در فصل بهار برگ مو را در آب نمک و یا فریزر نگهداری می کنند. تا در زمستان هم بتوانند این غذا را طبخ کنند.
    در قدیم در زیر زمین برگ مو را به نخ می بستند، آویزان می کردند و خشک می کردند.
    در زمستان آن را در آب ولرم خیس می کردند تا نرم شود و با آن دلمه برگ مو درست می کردند.
    مخصوصا در شب چله نجف آبادی ها رسم دارند دلمه برگ مو تهیه کنند.
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
    البته اگر گوشت لقمه ایی استفاده شود بسیار لذیذتر خواهد بود.
    اگر از گوشت لقمه ایی استفاده می کنید آن را از قبل با کمی پیاز و زردچوبه و ادویه بپزید و بعد استفاده کنید.
  • برنج ۵ پیمانه
  • سبزی دلمه شامل تره، شوید، مقداری جعفری ۲ کیلو
    بعضی از ریحان، نعنا و … برای خوش عطر شدن هم استفاده می کنند.
    البته بهتر است مقدار این سبزی ها کم باشند.
  • پیاز متوسط  ۲ عدد
  • لپه باقالا سبز آماده شده ۳ پیمانه
  • سرکه ۲ پیمانه
  • شکر ۲ پیمانه
    می توان به جای شکر از انواع شیره مثل شیره انگور، خرما و … یا سکنجبین استفاده کرد
  • کشمش  ۱ پیمانه
  • روغن به میزان لازم
  • نمک زردچوبه، دارچین، ادویه به مقدار لازم
دلمه برگ مو


دامه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

  • برای تهیه دلمه برگ مو پیاز را ریز کرده و در روغن تفت می دهیم.
    روغن دلمه را همین ابتدا اضافه کنید بهتر است تا مواد به خوبی سرخ شوند.
  • گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم،
    اگر از گوشت لقمه پخته شده استفاده می کنیم آن را نیز در این مرحله اضافه می کنیم
  • باقلا آماده شده را در کمی آب می جوشانیم و اجازه می دهیم تا خوب جوش بخورد و نرم شود ،
    البته نباید اجازه دهید باقلا ها له شود، سپس آنرا آبکش می کنید تا کف آن را نیز گرفته شود
    اگر کمی نمک به آن بزنید دیرتر له می شود
  • باقلا را به گوشت ها اصافه می کنیم و کمی تفت می دهیم
  • سبزی ها را مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم تا سرخ شود
  • یک پیمانه شکر ، یک پیمانه سرکه و کشمش ها  را اضافه می کنیم
    مواد دلمه در این مرحله آماده شده ، آنرا کنار می گذاریم و برنج را آماده می کنیم .
  • برنج را جوشانده  به حدی که نه خیلی نرم و نه خیلی سفت باشد و آنرا آبکش می کنیم
  • برنج را با مواد اماده شده به خوی مخلوط کرده تا یک دست شود
  • برگ مو را به خوب شسته و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش می جوشانیم و آبکش می کنیم،
    تا آماده پیچیدن دلمه شود
  • دلمه را پیچیده و در قابلمه می چنیم،
    می توانید یک بشقاب سنگین روی دلمه ها قرار دید تا آن ها را نگه دارد.
دلمه برگ مو


دامه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

  • مابقی شکر، سرکه را با روغن و آب جوشانده و روی دلمه ها می ریزم
  • آب باید به مقداری باشد که روی دلمه ها بپوشاند
  • قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و اجازه می دهیم با زمان پخت طولانی به خوب پخته شوند
  • می توان از فر برای پختن دلمه استفاده کرد
  • در قدیم دلمه برگ مو را در قابلمه هایی که درب آن ها محکم بسته می شد و به آن کماجدون می گفتند می گذاشتند ،
    و در زیر آتش و خاکستر آتش می پختند که بسیار لذیذ می شد
  • می توانید برای اینکه دلمه ها در ته قابلمه نسوزد یک ردیف برگ مو می چنیم تا ته نگیرد و نسوزد
  • اگر کمی از شاخه های نرم و پیچ دار مو ما بین دلمه ها قرار دهیم طعم ترش طبیعی را به آن می دهد که لذیذ است
  • حتی می توانید از گوجه سبز ما بین دلمه ها استفاده کنید تا طعم ترش لذیذی را بدست آورید
  • برای اینکه دلمه های ترش یا شیرین تری طبق ذائقه خود داشته باشید می توانید به دلخواه میزان شکر یا سرکه آن را تغییر دهید
  • با استفاده از انواع شیره ها مثل انگور، خرما، توت طعم بهتری را خواهید داشت
  • بعد از آماده شدن باید دلمه ها کمی سرد شود تا موقع سرو از هم جدا نشود.

این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره شصت و یکم چاپ شده است.

با دیگر غذاهای محلی نجف‌آباد آشنا شوید

برچسب های :
​
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی دیباگران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما
    لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    خبرهای غذاهای محلی نجف آباد
    • پربازدیدترین ها
    • آخرین خبرها
    • خبرهای مرتبط
    اگردک
    کماج
    گداخته
    گوشت و شوید
    کباب گوشت شتر با سیخ انجیر
    آماج کدو سفید
    کوفته
    شوربا
    آش کلوچه
    طرز تهیه حلیم بادمجان
    کدو حلوایی ، تنبل پر خاصیت
    آبگوشت غوره
    کماج
    گندی
    گوشت و به
    ته حلوا
    کباب شامی
    کوفته
    آش رشته
    قورمه سیب
    کباب گوشت شتر با سیخ انجیر
    طرز تهیه کله جوش نجف آبادی
    قورمه سیب
    کباب حسینی
    آبگوشت غوره
    تاس کباب
    کوفته
    طرز تهیه قیمه ریزه
    نان پنجره ایی
    گداخته
    پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
    • خانه
    • هفته نامه چاپی
    • هفته نامه الکترونیکی
    • مصاحبه
    • نجف آباد شهر من
    • اینجا همه چی درهمه

    کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای ( هفته نامه دیباگران ) محفوظ می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک فعال به مطلب مجاز می باشد


    طراحی و توسعه : کاشمروب . IR