شبکه های مخاطره آمیز اجتماعی تازه تریـن مطالعات علمی بـه ما می گویند که شـبکه های اجتماعی کسـالت و بی حوصلگی را از بین نمی برنـد. اغلـب اوقات کانال هـا و صفحات پـر از افـرادی اسـت کـه بر سـر یکدیگـر فریـاد می زنند. برخـی از پیـام هـای توییتری در ذهن شـما حک شـده و باعث […]
تازه تریـن مطالعات علمی بـه ما می گویند که شـبکه های اجتماعی کسـالت و بی حوصلگی را از بین نمی برنـد. اغلـب اوقات کانال هـا و صفحات پـر از افـرادی اسـت کـه بر سـر یکدیگـر فریـاد می زنند.
برخـی از پیـام هـای توییتری در ذهن شـما حک شـده و باعث اسـترس شـما می شوند. چشـمگیرترین مشکلات اسـتفاده از شـبکه های اجتماعـی مربـوط بـه جوانـان اسـت. چراکـه بر اسـاس مطالعـات، جوانـان به طور فزاینده ای نسـبت به احسـاس کسـالت و بی حوصلگـی، بی تحمل شـده اند.
در حقیقت، بسـیاری از جوانـان وقتـی صفحه نمایشـگری جلوشـان نیسـت، اضطـراب زیـادی را تجربـه می کننـد. شـبکه های اجتماعـی نه تنها کسـالت و بی حوصلگی مـا را از بیـن نمی برند بلکه سلامت روانی مـان را هم به مخاطـره می اندازنـد. بـا این وجـود، بـه نظر می رسـد که ایـن تأثیر در سراسـر جهان یکسـان نیسـت.
در حقیقت، کسـانی هسـتند کـه از شـبکه های اجتماعـی به خوبـی اسـتفاده می کننـد و از مزایـای لذت بخـش آن برخـوردار می شـوند. بـا این حـال، آمـار و ارقـام مربـوط بـه ناراحتی و اسـترس ناشـی از اسـتفاده زیاد از شـبکه های اجتماعی قابل توجه و چشـمگیر اسـت. به عنوان مثـال، برخـی از افـراد به این شـبکه ها معتاد شـده اند.
درواقـع، فضـای مجـازی بـرای آن هـا به عنوان دوپامیـن عمـل می کنـد. برخـی دیگـر زندگـی را فقـط از طریـق جهـان دیجیتـال درک می کننـد. آن ها خـود را در ایـن جهـان مجـازی بـا دیگـران مقایسـه می کننـد و نمی تواننـد هیچ پیام، اسـتوری یـا تصویر و عکسـی را از دسـت بدهند وگرنه گرفتار اسـترس و اضطراب ناشـی از حـس عقب مانـدن می شـوند. راه هـای زیادی برای مقابله با کسـالت و بی حوصلگی وجـود دارد.
بااین حـال، مهم تریـن چیـز این اسـت که یاد بگیرید کسـالت و بی حوصلگی را تحمل کنید. درواقع، کاری که باید انجام دهید این اسـت که منابع دیگری را پیدا کنید که با آن ها سـرگرم شـوید و اسـتفاده از شـبکه های اجتماعـی را بگذارید برای امـور ضروری یا انجـام کارهایتان اگـر این مـوارد را به خوبی انتخاب کنید، می تواننـد هـم غنی کننده و هم مفید باشـند.
خوانـدن، گوش دادن به موسـیقی یا تمریـن برخی از فعالیت های هنـری همـه منابع اسـتثنایی بـرای ذهن و سلامت روان شما هسـتند. آن ها احساسات را هماهنگ می کننـد، اسـترس را تنظیـم می کننـد و خلاقیت را افزایـش می دهند. اگـر تـلاش کنیـد، بـه زودی متوجـه می شـوید کـه جهان هـای شـگفت انگیزی فراتـر از صفحه نمایش تلفن همـراه و سـروصدای بی وقفه شـبکه های اجتماعی وجود دارد.
احمد شریعتی
متن خبر را در هفته نامه دیباگران به صورت چاپ شده مشاهده کنید.
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید.
از سایت پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید.