پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
دوشنبه, ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۸:۰۱
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
دوشنبه, ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ /
2023 / 01 / 30 ( 2023 / Monday / January )
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
This search form (with id 1) does not exist!
پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
  • پ
کد خبر: 1808
غذاهای محلی نجف آباد
تاریخ: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
نویسنده خبر: هفته نامه دیباگران
695 بازدید
۰
0
3

کلم پلو

کلم پلو  یکی از انواع غذا‌های سنتی ایرانی است که در شهر های مختلف به سبک های متفاوتی طبخ می شود. که هر کدام طعم خاصی را دارد. در اینجا ما روش پخت کلم پلو را به سبک نجف آباد خواهیم گفت. این غذا را می توان باکوفته ریزه ، گوشت چرخ کرده یا مرغ […]

کلم پلو
بزرگنمایی تصویر


کلم پلو  یکی از انواع غذا‌های سنتی ایرانی است که در شهر های مختلف به سبک های متفاوتی طبخ می شود. که هر کدام طعم خاصی را دارد. در اینجا ما روش پخت کلم پلو را به سبک نجف آباد خواهیم گفت. این غذا را می توان باکوفته ریزه ، گوشت چرخ کرده یا مرغ نیز تهیه کرد. و سرشار از عطر دارچین و زعفران است.

کلم پلو


مواد اولیه کلم پلو

مواد لازم کلم پلو

  •  گوشت چرخ کرده : ۵۰۰ گرم
  •  برگ کلم سفید : ۱ عدد متوسط
  •  برنج : ۴ پیمانه
  • پیاز : ۱ عدد
  •  عدس درشت: ۱ پیمانه
  • کشمش ۱ پیمانه
  • نمک، زردچوبه و دارچین : به مقدار لازم
  •  روغن به میزان لازم
کلم پلو


طرز تهیه کلم پلو

دستور پخت کلم پلو :

  • عدس را در یک ظرف با مقدار کمی آب پخته تا نرم شود، البته نباید له شود.
  •  پیاز را ریز خرد کرده در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود، سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. نمک، زردچوبه، ادویه و دارچین را نیز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت طعم پیدا کند.
    می توانید از کوفته ریزه از گوشت یا مرغ تکه شده هم استفاده کنید که گوشت چرخ کرده برای این روش پخت مطلوب تر می باشد.
  •  در یک تابه روغن نسبتا زیاد ریخته و کلم را که بسیار ریز خرد کرده ایم در آن سرخ می کنیم، کلم را به حدی سرخ می کنیم. که کاملا طلایی شود ، درحین سرخ کردن به کلم دارچین اضافه می کنیم تا عطر خوبی پیدا کند.
  • کشمش را نیز در این مرحله اضافه می کنیم و همراه با مواد سرخ می کنیم.
  •  بعد از سرخ شدن کلم ها گوشت های سرخ شده را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا خوب مخلوط شوند.
  •  در یک قابلمه آب را جوش آورده و برنج را به آن اضافه می کنیم ، بعد از کمی جوشیدن عدس را اضافه می کنیم و بعد از آماده شدن آن را آبکش می کنیم.
  •  برنج و مواد را لایه لایه در قابلمه ریخته و اجازه می دهیم تا دم بکشد.
کلم پلو


کلم پلو

نکات پخت کلم پلو

  •  ته دیگ این پلو را می توانید نان گذاشته و کمی از مواد را روی آن ریخته تا طعم خوبی پیدا کند.
  •  اگر بخواهیم کوفته ریزه استفاده کنیم گوشت چرخ کرده را با یک پیاز رنده شده و ادویه مخلوط می کنیم.
    و به صورت کوفته های ریز در یک تابه سرخ می کنیم و در غذا استفاده می کنیم.
  •  می توانید از کمی شوید، جعفری و کمی ترخون نیز در این غذا استفاده کنید تا کمی طعم سبزی به خود گرفته و مطلوب شود
  •  بعد از دم شدن زعفران اضافه کنید تا عطر زعفران نیز به غذا داده شود.
  •  هر چقدر کلم ها ریزتر باشند بهتر سرخ شده و طعم بهتری خواهد داشت.
    می توانید برای ریز شدن می توانید از غذا ساز برای خرد کردن آن ها استفاده کنید.

خواص کلم پلو

  •  به دلیل داشتن فیبر بالا قند خون را ثابت نگه می دارد و از کسلی و بدخلقی جلوگیری می کند.
  •  کلم از استرس، عفونت، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.
  •  کلم به کاهش التهاب و کلسترول خون کمک می کند.
  •  کلم سرشار از ویتامین C و k است.
  •  کلم به هضم غذا کمک می کند زیرا سرشار از فیبر می باشد

این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره هشتاد به چاپ رسیده است.

با دیگر غذاهای محلی نجف‌آباد آشنا شوید

برچسب های :
​
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی دیباگران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما
    لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    خبرهای غذاهای محلی نجف آباد
    • پربازدیدترین ها
    • آخرین خبرها
    • خبرهای مرتبط
    اگردک
    کماج
    گداخته
    گوشت و شوید
    کباب گوشت شتر با سیخ انجیر
    آماج کدو سفید
    کوفته
    شوربا
    آش کلوچه
    طرز تهیه حلیم بادمجان
    کدو حلوایی ، تنبل پر خاصیت
    آبگوشت غوره
    کماج
    گندی
    گوشت و به
    ته حلوا
    کباب شامی
    کوفته
    آش رشته
    قورمه سیب
    شوربا
    آبگوشت نخودآب
    کشک و بادمجان
    طرز تهیه کله جوش نجف آبادی
    دلمه برگ مو
    کباب حسینی
    کوفته
    تاس کباب
    آش آلوچه
    ته حلوا
    پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
    • خانه
    • هفته نامه چاپی
    • هفته نامه الکترونیکی
    • مصاحبه
    • نجف آباد شهر من
    • اینجا همه چی درهمه

    کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای ( هفته نامه دیباگران ) محفوظ می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک فعال به مطلب مجاز می باشد


    طراحی و توسعه : کاشمروب . IR