گندی این غذای لذیذ نجف آبادی است. که خیلی مقوی بوده وبیشتر در دورهمی ها پخته می شود. مخصوصاً شب تحویل سال نجف آبادی ها این غذای خوشمزه را میل می کنند. مواد لازم برای تهیه گندی (برای ۲۰ نفر) گوشت شتر و گوساله: ۱ کیلو نخود: ۱ کیلو لپه: […]
این غذای لذیذ نجف آبادی است. که خیلی مقوی بوده وبیشتر در دورهمی ها پخته می شود. مخصوصاً شب تحویل سال نجف آبادی ها این غذای خوشمزه را میل می کنند.
در مرحله اول ابتدا برای تهیه گندی همه حبوبات را پاک کرده شسته و پهن می کنیم روی یک پارچه تمیز تا خشک شود. در مرحله دوم همه حبوبات خشک شده را بو داده به حدی که بوی خامی آن گرفته شود و نسوزد. در مرحله سوم حبوبات بو داده شده را با آسیاب برقی پودر کرده به همین راحتی مواد گُندی ما آماده شد.
برای آماده کردن گوشت را در یانه سنگی گذاشته. و خوب می کوبیم که نرم شود البته در صورت نداشتن یانه می توانید چرخ کنید. و بعد با ۱۲۳ برقی آن را نرم کنید.
بعد از آب شدن و یکدست شدن گوشت پودر حبوبات را به گوشت اضافه کرده و دوباره خوب بکوبید در مرحله بعدی نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم. و مواد را خوب مخلوط می کنیم.
در مرحله بعدی سبزی را اضافه می کنیم. (حتما توجه داشته باشید مقداری از سبزی را کنار بگذارید برای سس مواد)بهتر است. سبزی تازه باشد و ریز خرد شود در صورت نداشتن سبزی تازه از سبزی خشک استفاده کنید. بعد از اضافه کردن سبزی دوباره خوب مواد را ورز می دهیم. تا یکدست شود مواد گُندی ما آماده شد.
در این مرحله به سراغ آماده کردن آب گُندی می رویم. دنبه و پیاز را چرخ می کنیم. داخل یه قابلمه بزرگ که می خواهیم گُندی را درست کنیم. ریخته خوب تفت می دهیم. به شعله کم که دنبه ها کامل آب شود. بعد سبزی معطری که کنار گذاشته بودیم را اضافه می کنیم. نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم اگر دوست دارید رنگ گُندی ها قرمز شود. در این مرحله از رب استفاده کنید. بعد آب اضافه می کنیم و می گذاریم که جوش بیاید.
از مواد گُندی ها به اندازه یک پرتقال برداشته گلوله می کنیم و داخل آن قیسی یا آلوچه گذاشته و خوب گلوله می کنیم بعد از آماده شدن گُندی ها آن ها را با احتیاط به سس خود اضافه کنید .
شعله را کم کرده در قابلمه را هم باز بگذارید که گُندی وا نرود بعد از ۴ ساعت گُندی ها آماده است.
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره نود و سوم به چاپ رسیده است.
با دیگر غذاهای محلی نجفآباد آشنا شوید
از سایت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر دیدن کنید