پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
دوشنبه, ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۲:۱۲
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
دوشنبه, ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ /
2023 / 01 / 30 ( 2023 / Monday / January )
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
This search form (with id 1) does not exist!
پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
  • هفته نامه چاپی
  • اخبار نجف آباد
  • نجف آباد شهر من
  • برگزیده ها
  • اخبار کوتاه
  • اینجا همه چی درهمه
  • هنر و هنرمند
  • تازه ترین های جهان
  • پ
کد خبر: 1500
غذاهای محلی نجف آباد
تاریخ: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۹
نویسنده خبر: هفته نامه دیباگران
759 بازدید
۰
0
5

آش خرفه

یکی از غذاهای سنتی شهرستان نجف آبادآش خرفه می باشد. خرفه نوعی سبزی است که به راحتی قابل کشت می باشد. در حاشیه پیاده رو ها، باغ ها، به راحتی در شرایط سخت و کم آبی، خاک های نمکی با خالی از مواد مغذی و تقریبا در تمامی شرایط آب و هوایی رشد می کند. […]

آش خرفه
بزرگنمایی تصویر


یکی از غذاهای سنتی شهرستان نجف آبادآش خرفه می باشد. خرفه نوعی سبزی است که به راحتی قابل کشت می باشد. در حاشیه پیاده رو ها، باغ ها، به راحتی در شرایط سخت و کم آبی، خاک های نمکی با خالی از مواد مغذی و تقریبا در تمامی شرایط آب و هوایی رشد می کند.
این نوع سبزی دارای فولیک اسید، ویتامین ث ، اسید چرب پوفا، انواع ویتامین ب می باشد. به خاطر مزاج معتدل برای خون سازی مفید و برای ریه و هورمون تیروئید و کبد مفید است.

در طب باستانی چین، قبایل بومی استرالیا از خرفه استفاده می شو. و از زمان های بسیار دور به عنوان یک سبزی مورد قبول بوده است. می توان آن را در ساندویج به جای کاهو و استفناج استفاده کرد. اما در ایالات متحده به آن بیشتر به صورت یک علف هرز نگاه می کنند که در باغچه و زمین ها می روید.

آش خرفه


مواد اولیه آش خرفه

مواد لازم جهت آش خرفه

  • نخود ۱ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • لپه ۱ پیمانه
  • آرد سبوس دار جو ۱/۵ پیمانه
  • سبزی خرفه  ۵۰۰ گرم
  • برگ چغندر ۵۰۰ گرم
  • پیاز خرد شده یک عدد بزرگ
  • نمک، زردچوبه، زنجبیل، فلفل، ادویه کاری، روغن به میزان لازم

طرز تهیه آش خرفه

  • بریای آش خرفه حبوبات را از شب قبل خیس کرده و جدا جدا با کمی نمک و زردچوبه می پزیم. زیرا زمان پخت برای هر کدام از حبوبات متفاوت است. بعد از پخته شدن آن ها را با هم مخلوط می کنیم. حبوبات را با کمی نمک و دو قاشق سرکه و کمی برگ چغند خشک شده بپزید تا زمان پخت کمتری نیاز باشد.
  • خرفه و برگ چغندر را خرد کرده البته نیازی نیست بسیار ریز باشد. با مقدار کمی آب و نمک می پزیم.
  • پیاز را با روغن سرخ کرده تا طلایی شود، تمامی ادویه ها را با پیازها تفت می دهیم.
  • آرد با با دو برابر آب مخلوط می کنیم و از صافی رد می کنیم.
  • سبزی ها را بر روی پیازها اضافه کرده، کمی تفت می دهیم و سپس آرد مخلوط شده با آب را به آن اضافه  می کنیم.
  • در نهایت روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کمی جوش بخورد و بعد از یک ربع حبوبات را نیز اضافه می کنیم. می گذاریم تا آش کاملا جا بیفتد.
آش خرفه


آش خرفه

ارزش غذایی خرفه در آش خرفه

خرفه سرشار از مواد مغذی می باشد. هر ۱۰۰ گرم خرفه دارای :

  • ویتامین A مقدار ۲۶ درصد
  • ویتامین C  مقدار ۳۵ درصد
  • منیزیم مقدار ۱۷ درصد
  • منگنز مقدار ۱۵ درصد
  • پتاسیم  مقدار ۱۴ درصد
  • آهن  مقدار ۱۱ درصد
  • کلسیم مقدار ۱۱ درصد
  • انواع ویتامین B1,B3, B1 و فسفر
  • سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳
  • سرشار از آنتی اکسیدان
  • سرشار از مواد معدنی مهم
آش خرفه


خواص خرفه

خواص خرفه برا سلامتی در آش خرفه

  • کمک به سلامت قلب
  • کاهش وزن
  • کمک به رشد کودک
  • درمان مشکلات گوارشی
  • محافظت از پوست
  • پیشگیری از سرطان
  • تقویت بینایی
  • تقویت استخوان ها
  • کمک به گردش خون

نکات مصرف خرفه

  • مصرف خرفه برای افرادی که ناراحتی کلیه و سنگ کلیه دارند مناسب نیست.
  • با اضافه کردن خرفه به گوشت، طعم گوشت بهتر می شود.
  • با اضافه کردن خرفه به خمیر نان می توان نام خوش طعمی را بدست آورد.
  • با ترکیب خرفه با ماست اگزالات آن کاهش می یابد و ترکیب خوشمزه و لذیذی بدست می آید.

این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره شصت و نهم چاپ رسیده است.

با دیگر غذاهای محلی نجف‌آباد آشنا شوید

برچسب های :
​
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی دیباگران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما
    لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    خبرهای غذاهای محلی نجف آباد
    • پربازدیدترین ها
    • آخرین خبرها
    • خبرهای مرتبط
    اگردک
    کماج
    گداخته
    گوشت و شوید
    کباب گوشت شتر با سیخ انجیر
    آماج کدو سفید
    کوفته
    شوربا
    آش کلوچه
    طرز تهیه حلیم بادمجان
    کدو حلوایی ، تنبل پر خاصیت
    آبگوشت غوره
    کماج
    گندی
    گوشت و به
    ته حلوا
    کباب شامی
    کوفته
    آش رشته
    قورمه سیب
    آبگوشت لوبیا سبزی
    آش آلوچه
    آبگوشت غوره
    اگردک
    یتیمچه
    کباب حسینی
    کشک و بادمجان
    طرز تهیه حلیم بادمجان
    کماج
    آبگوشت نخودآب
    پایگاه خبری تحلیلی دیباگران
    • خانه
    • هفته نامه چاپی
    • هفته نامه الکترونیکی
    • مصاحبه
    • نجف آباد شهر من
    • اینجا همه چی درهمه

    کلیه حقوق مادی و معنوی سایت برای ( هفته نامه دیباگران ) محفوظ می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک فعال به مطلب مجاز می باشد


    طراحی و توسعه : کاشمروب . IR