یکی از غذاهای سنتی شهرستان نجف آبادآش خرفه می باشد. خرفه نوعی سبزی است که به راحتی قابل کشت می باشد. در حاشیه پیاده رو ها، باغ ها، به راحتی در شرایط سخت و کم آبی، خاک های نمکی با خالی از مواد مغذی و تقریبا در تمامی شرایط آب و هوایی رشد می کند. […]
یکی از غذاهای سنتی شهرستان نجف آبادآش خرفه می باشد. خرفه نوعی سبزی است که به راحتی قابل کشت می باشد. در حاشیه پیاده رو ها، باغ ها، به راحتی در شرایط سخت و کم آبی، خاک های نمکی با خالی از مواد مغذی و تقریبا در تمامی شرایط آب و هوایی رشد می کند.
این نوع سبزی دارای فولیک اسید، ویتامین ث ، اسید چرب پوفا، انواع ویتامین ب می باشد. به خاطر مزاج معتدل برای خون سازی مفید و برای ریه و هورمون تیروئید و کبد مفید است.
در طب باستانی چین، قبایل بومی استرالیا از خرفه استفاده می شو. و از زمان های بسیار دور به عنوان یک سبزی مورد قبول بوده است. می توان آن را در ساندویج به جای کاهو و استفناج استفاده کرد. اما در ایالات متحده به آن بیشتر به صورت یک علف هرز نگاه می کنند که در باغچه و زمین ها می روید.
خرفه سرشار از مواد مغذی می باشد. هر ۱۰۰ گرم خرفه دارای :
این مطلب در هفته نامه دیباگران شماره شصت و نهم چاپ رسیده است.